Zodra je begint met een project, dan heb je als het ware nog een blanco canvas voor je. Alle mogelijkheden liggen nog open, want je hebt aan het begin van ieder project meestal nog geen definitieve beslissingen genomen. Er is dan nog niets in gang gezet. Maar zodra je het startsein geeft, dan begint de trein te bewegen en het duurt niet lang voordat het project op stoom komt. Het probleem met de wat grotere projecten is dat deze zich niet zoals een trein via 1 enkel spoor netjes van A naar B ontwikkelen. Zodra het project eenmaal goed en wel onderweg is, neemt de complexiteit alleen maar toe. Je hebt al vrij snel geen duidelijk overzicht meer, omdat er bijvoorbeeld verschillende teams werkzaam zijn met hun eigen deelprojecten binnen het project. In plaats van 1 duidelijk spoor, heb je een spinnenweg met allemaal zij spoortjes die kriskras door elkaar heen lopen. Sommige van die zijsporen zijn essentieel en andere zijn juist minder belangrijk. Het kan ook best zo zijn dat er tijdens de loop van het project miniprojecten in gang worden gezet die helemaal niet noodzakelijk zijn. Een project kan dan ook zomaar bezwijken onder het eigen gewicht. Om dit te voorkomen heb je eigenlijk niets anders dan overzicht nodig. Zolang je weet wat en wanneer er gaande is, kun je altijd ingrijpen wanneer dat nodig is. Een projectmanager zonder overzicht is dus machteloos om iets concreets te doen. Maar met de juiste project management tools kun je in real time het overzicht bewaren van het hele project inclusief alle kleinere doelen die binnen het geheel worden nagestreefd. Dankzij Prinzi heb je altijd grip op het project. De project management tools zijn dusdanig makkelijk in gebruik, dat je altijd snel kunt schakelen en dat allemaal in real time. Je hoeft dus niet constant handmatig van alles aan te passen. Met een programma als Excel maak je het jezelf vaak niet makkelijker, omdat het programma zelf net zo ingewikkeld is als het hele project. Je bent daardoor meer tijd bezig met het constant aanpassen van de data in Excel dan met het managen van het project. Dankzij de project management tools van Prinzi kunnen de verschillende teams binnen het project precies zien wat andere teams aan het doen zijn. Als projectmanager is het ook een stuk makkelijker om een planning te maken en deze waar nodig aan te passen. Mocht je de planning aanpassen, dan is dat ook meteen zichtbaar voor degenen die aan het project werken. 

De vele mogelijkheden met de project management tools van Prinzi

Via de project management tools bewaar je gemakkelijk het overzicht van de voortgang van het project. Maar dat is niet alles. Zo kun je ook heel makkelijk via de project management tools een budgetbegroting maken. Zo voorkom je ook dat je over het budget heen gaat. Verder kun je de project management tools ook gebruiken voor: 

  • Opstellen projectrapportage
  • Taken verdelen
  • Op orde maken van de projectplanning

Ontdek de tools aan de hand van een gratis demo

De beste manier om te ontdekken of de tool van Prinzi past bij jou manier van werken is door de tool te gebruiken. Daarom kun je via prinzi.nl direct een gratis demo aanvragen. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn