Climatech - Cleanroom bouwen Je bent er vast wel eens mee in aanraking genomen, de zogenaamde cleanroom. Als je er zelf nog nooit één in het echt hebt gezien, dan is de kans groot dat je in ieder geval wel eens een cleanroom op tv hebt gezien. In de ziekenhuis serie House bijvoorbeeld is in ieder geval één keer gebruikt gemaakt van een cleanroom. In medische situaties wordt een cleanroom bijvoorbeeld gebruikt om mensen met geen enkele weerstand te beschermen tegen alle invloeden die normaal gesproken niet schadelijk zijn. Een kleine bacterie die zich door de lucht verplaatst kan iemand zonder weerstand al vellen. Een cleanroom is als het ware een volledig hermetisch afgesloten ruimte waarin alles dus ook steriel is. Het is een soort van quarantaine. Dit is de toepassing in medische contexten, maar cleanrooms zijn natuurlijk voor meer doeleinden te gebruiken. Zo is een cleanroom ook uitermate geschikt voor tijdens het productieproces van het één of ander. Via de cleanroom weet je zeker dat er geen ongewenste stoffen en/of bacteriën in het productieproces terecht komen. Een cleanroom is wat dat betreft ook ideaal voor een laboratorium. Buiten de cleanroom heb je altijd te maken met stof en dat is in principe niet zo erg, maar als je iets produceert, dan wil je natuurlijk wel dat het productieproces niet gecontamineerd wordt met stoffen die niet in het product thuishoren. Nu kun je grove materialen natuurlijk gemakkelijk weren. Maar onzichtbare deeltjes zoals fijn stof en alles wat zich door de lucht verplaatst, is vaak lastiger te weren. Daarom is het in de gevallen waarin je geen plek hebt voor stofjes en andere zaken verstandig om gebruik te maken van een cleanroom. Een cleanroom bouwen is ook helemaal niet lastig. Je moet alleen even weten door wie je de cleanroom bouwen laat. Het liefste wil je natuurlijk in zee gaan met een bedrijf dat al vele jaren ervaring heeft en dus ook met grote zekerheid de beste kwaliteit kan leveren. Een dergelijk bedrijf vind je op climatech.nl. Climatech zit al meer dan 20 jaar in het vak. 20 jaar is een lange tijd en dus is het ook niet vreemd dat je bij Climatech waar krijgt voor je geld als je een cleanroom bouwen wilt. Elke werkruimte is in principe anders en daarom vereist iedere werkruimte een eigen unieke aanpak. Welke aanpak de ruimte verdient is iets wat de werknemers van Climatech als geen ander snel kunnen zien. De jarenlange ervaring maken dat de ogen van de werknemers van Climatech direct kunnen zien wat nodig is. De ogen van een expert zien alles een stuk sneller door jarenlanger routine en ervaring. Climatech is tevens erg flexibel en houdt daarom altijd rekening met de wensen en behoeften van de klant. Een cleanroom bouwen gebeurt dan ook op een manier die aansluit bij de bovengenoemde wensen en daardoor kan de cleanroom op efficiënte wijze het productieproces ondersteunen en mogelijk zelfs versnellen.

Een cleanroom bouwen via een volledig turnkey proces

Een cleanroom bouwen is niet een geïsoleerd project.

  • Als je een cleanroom bouwen laat moet alles moet van te voren gepland worden
  • Voordat je een cleanroom bouwen laat moet er een analyse van de ruimte plaatsvinden
  • Voordat je een cleanroom bouwen laat moet een ontwerp gemaakt worden
  • Na de voorgaande stappen kan men de cleanroom bouwen
  • Nadat men klaar is met een cleanroom bouwen moet er nazorg plaatsvinden.

Het is aan de opdrachtgever hoeveel ze uit handen wil geven, maar het is goed om te weten dat elke opdrachtgever de mogelijkheid heeft om het totale proces op turnkey basis uit handen te geven. Turnkey wil zeggen dat Climatech in dit geval dus het hele proces verzorgd vanaf de analyse tot en met de nazorg. Een analyse voorafgaand aan een cleanroom bouwen houdt in dat de specialisten van Climatech eerst het productieproces analyseren en ook hoe de regelgeving is binnen de industrie waarin men een cleanroom bouwen gaat. Ook wordt er gekeken naar de mate waarin de ruimte stofvrij moet zijn. Vervolgens worden al deze zaken meegenomen in het uiteindelijke ontwerp dat men daarna gebruikt om de cleanroom te bouwen. Als je voor een turnkey project kiest dan neemt Climatech dus ook de validatie en de nazorg voor zijn rekening.

Bezoek de website voor meer informatie

Mocht je interesse hebben in een cleanroom en overweeg je om een cleanroom te bouwen, ga dan snel naar de website. Hier vind je vrijwel alle informatie die je nodig hebt voor een eerste oriëntatie. Je vindt hier de bovenstaande informatie terug. Je vindt ook informatie betreffende de toepassingen van cleanrooms en hoe je een cleanroom in een reeds bestaande ruimte kunt installeren. Je zult ook kunnen lezen dat Climatech geheel onafhankelijk is van fabrikanten. Daardoor kiezen zij zelf voor de beste methodes en materialen zonder interventie van andere bedrijven en instanties. Dat is wel zo gemakkelijk, want dat betekent dat de afspraken die je maakt met Climatech ook echt de afspraken zijn die zullen worden nageleefd. Mocht dat niet zo zijn dan kun je Climatech daar zelf direct op aanspreken en zij zullen zich dan niet kunnen verschuilen achter andere bedrijven. Dit zorgt voor een aanzienlijke vermindering van bureaucratie en andere vervelende processen waardoor het proces van een cleanroom bouwen inzichtelijk blijft en toegankelijk voor alle betrokken partijen. Voor verdere vragen kun je uiteraard altijd even contact opnemen met Climatech zelf.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn