Al sinds jaar en dag hadden wij dezelfde energieleverancier. Dit beviel prima, want we hadden nauwelijks stroomstoringen en er waren geen echte kwesties waar we tegen aan liepen. Ik dacht dus dat we het qua energie prima voor elkaar hadden. Van energie vergelijken hadden we nog nooit gehoord. Dit ging zo door totdat ik opeens een keer van de buurvrouw hoorde dat zij waren overgestapt van energieleverancier. Ze vertelde dat zij nu zelfs zomaar 500 euro per jaar op hun energierekening besparen! Dat is toch een bedrag waarvan je even leuk op vakantie kan gaan. Na haar verhaal werd ik nieuwsgierig en begon ik me af te vragen of wij ook zou zouden kunnen besparen door energie te vergelijken. Voor energie vergelijken raadde ze mij een website aan, energievergelijking.nl. Volgens haar kon je hier de beste en goedkoopste deals voor een energiecontract vinden. Ik besloot haar advies op te volgen en energie te vergelijken op energievergelijker.nl. Wat bleek nu, ook wij konden enorm besparen op onze energierekening. Wie had dat nou gedacht! Het zou zelfs uitkomen op een bedrag van maar liefst 450 euro per jaar. Wij hadden dus al jarenlang hetzelfde contract met onze leverancier en blijkbaar waren de energieprijzen die hier in staan behoorlijk verouderd. Toch had ik nooit gedacht dat uit het energie vergelijken zou blijken dat er zoveel te besparen zou zijn! Na het energie vergelijken besloten we dan ook om direct over te stappen naar de voordeligste aanbieder van energie. Ik was verbaasd dat het overstappen via energievergelijker.nl helemaal gratis was. We hoefden zelf helemaal niks te doen en alles werd helemaal voor ons geregeld. Even later kregen we als vanzelf de nieuwe, lagere energierekening in de bus. Ook hoefden we onze oude leverancier niet eens op te zeggen. Dit werd ook allemaal voor ons geregeld. Ik had nooit gedacht dat energie vergelijken zo makkelijk zou kunnen zijn!

Met energie vergelijken bespaar je heel eenvoudig op je energiekosten

Op energievergelijker.nl kan je eenvoudig en onafhankelijk energie vergelijken. We hoefden slechts enkele gegevens in te voeren en vervolgens werd de meest voordelige aanbieder voor ons geselecteerd. Om goed energie te vergelijken hoeft de energievergelijker slechts een paar dingen van je te weten. Toch waren de berekeningen heel erg nauwkeurig. Ook konden we zelf aangeven wat we belangrijk vonden om te vergelijken bij de verschillende energieleveranciers. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om te kiezen voor groene stroom, wat een stuk beter is voor het milieu omdat het wordt opgewekt uit natuurlijke bronnen. Groene stroom is vaak zelfs helemaal niet duurder dan gewone energie. Dit vonden wij wel een goed idee en daarom besloten we na het energie vergelijken om over te stappen naar groene stroom. Zo draag je toch weer een steentje bij aan een beter milieu en je hoeft er niet eens moeite voor te doen! Het overstappen was net zo makkelijk als het energie vergelijken, we hoefden slechts enkele stappen te voltooien:

  • Voor het energie vergelijken kan je filteropties aanklikken om zo je eigen voorkeuren aan te geven
  • Vervolgens klik je op bereken en dan kan je alle aanbiedingen van energiemaatschappijen vergelijken
  • De meest voordelige aanbieder op basis van je eigen voorkeuren en situatie komt boven aan te staan, dus je hoeft zelf eigenlijk helemaal niet te zoeken
  • Daarna klik je bij de beste aanbieder op aanvragen. Vervolgens krijg je een formulier dat je moet invullen en daarna klik je weer op aanvragen. Hiermee is het nieuwe energiecontract aangevraagd
  • Per email krijg je een bevestiging van de aanvraag met daarin alle voorwaarden van de aanbieding. Na de bevestiging is er nog 14 dagen bedenktijd waarin je de aanvraag kunt annuleren als je toch liever bij je oude energieleverancier blijft.

Leer meer over uw energieverbruik op energievergelijker.nl

Op energievergelijker.nl kunt u veel meer dan enkel energie vergelijken. Op deze website staan bijvoorbeeld ook allerlei interessante bespaartips. Wist u bijvoorbeeld dat het slecht is om altijd alle stekkers in het stopcontact te laten zitten? Veel apparaten gebruiken stroom terwijl ze uitstaan. Dit noemen ze de stand-by stand. Ik had hier nog nooit eerder van gehoord maar sindsdien trek ik elke dag de stekkers uit het stopcontact. Hiermee bespaar ik nu nog meer energie! En dat terwijl mijn energierekening al veel lager uitvalt dankzij het energie vergelijken. Ook schijnen er stopcontacten te bestaan die je met een knop kunt aan- en uitschakelen waardoor je veel energie bespaart. Ik heb er hier een aantal van gekocht en ik ben er erg blij mee! Ik ben nu al benieuwd naar hoe mijn volgende energierekening eruit zal zien. Ook is het na een jaar mogelijk om weer opnieuw overstappen van energieleverancier. Tegen die tijd krijgen we een email van energievergelijker.nl die ons eraan herinnert om weer energie te vergelijken. Zo ben je er altijd zeker van dat je de beste deal hebt en dus de laagste energierekening. Ook hebben we besloten om ons huis beter te isoleren. Eigenlijk moet je dan zorgen dat je overal dubbel glas hebt, maar je kan ook eenvoudiger beginnen door bijvoorbeeld tochtstrips te plaatsen. Hiermee beperk je een hoop warmteverlies en ook dit zie je terug op de energierekening. Vooral bij oude huizen die minder goed geïsoleerd zijn kunnen dit soort trucjes erg voordelig uitpakken. Blijf dus niet zitten met een te hoge energierekening en bespaar eenvoudig door energie te vergelijken op energievergelijker.nl!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn