Thaise yoga massage is een zeer uitgebreide en verfijnde helende kunst afgeleid uit het Theraveda boeddhisme, boeddhistische geneeskunde, boeddhistische psychologie, Theraveda Vipassana Bhavana, de klassieke Indiase en Tibetaanse Ayurveda en Yoga Vedanta. Het is niet vereist dat iemand zich tot het boeddhistische bekeert om deze helende kunst te beoefenen, al is het wel zeker nuttig om de boeddhistische principes te begrijpen. Velen kennen deze helende kunst als Thaise massage of thaise yoga massage. Het type dat overal ter wereld is gekend, is de aard van een traditionele helende massage behandeling die een spirituele massage en het helend werk van Thailand omvat. Als we het over een stukje geschiedenis hebben: thaise yoga massage is een zeer geografisch onderscheidend systeem. De moderne thaise yoga massage is een synthese van verschillende gebieden op basis van locatie, regio en in sommige gevallen de specifieke invloed van een charismatische leraar. Traditioneel werd er gesproken over de ‘Zeven Scholen’. En natuurlijk waren er meer dan zeven scholen! Dit is immers het primaire medicijn van miljoenen Thaise mensen voor meer dan duizend jaar. Bijvoorbeeld, elke tempel die deze geneeskunst onderwees of in praktijk bracht, zou als een school van denken kunnen worden beschouwd. De beroemdste traditionele thaise yoga massage school in het noorden van Thailand is het Buntautuk Hill Northern Hill Tribe Medical Hospital.

De voor- en nadelen van thaise yoga massage

Een gelicentieerde massagetherapeut zou je vóór de massage moeten vragen naar je gezondheidsgeschiedenis. Thaise yoga massage kan mogelijk niet veilig zijn voor mensen met een hernia, osteoporose, recente chirurgie of hart- en vaatziekten. Als medische aandoeningen hebt en je een Thaise massage wilt proberen, is het altijd een goed idee om dit met je behandelende arts te bespreken. Ook zwangere vrouwen moeten eerst contact opnemen met hun arts voordat ze een massage krijgen. Als hij of zij zegt dat het goed is, vraag dan om een aanbeveling voor een gecertificeerde massagetherapeut die is gecertificeerd voor zwangerschapsmassage. Massage van alle soorten wordt vaak gebruikt om stress te verlichten en te beschermen tegen stressgerelateerde gezondheidsproblemen. Er wordt ook gezegd dat het de energie verhoogt en het bereik van beweging en flexibiliteit verbetert. Van thaise yoga massage wordt gezegd dat ze veel verschillende gezondheidsproblemen bevordert of verbetert. Concreet kan het:

  • Verlicht spanningshoofdpijn
  • Vermindert bepaalde soorten rugpijn (meestal subacute en chronische niet-specifieke rugpijn)
  • Verlicht spierpijn en spasticiteit
  • Verhoog flexibiliteit en bewegingsbereik
  • Stimuleer de bloedsomloop en lymfedrainage
  • Boost energie
  • Kalmeert het zenuwstelsel

Een krachtige massagevorm

Als je eens iets anders wilt dan je traditionele Zweedse massage, of je bent bijzonder pijnlijk of stijf, dan is thaise yoga massage precies wat je zoekt. In tegenstelling tot de meeste massagevormen die olie gebruiken, moet je je niet uitkleden voor een thaise yoga massagebehandeling. Thaise yoga massage onderga je aangekleed, meestal op een yogamat op de grond. In plaats van ontspannende en knedende bewegingen te gebruiken, worden bij thaise yoga massage stretching-, trek- en schudtechnieken toegepast om spanning te verlichten en de flexibiliteit en het bewegingsbereik te verbeteren. De therapeut gebruikt zijn of haar handen, knieën en voeten om je in een reeks van yoga-achtige houdingen te brengen en past ook diepe spiercompressie, gezamenlijke mobilisatie en acupressuur toe. Thaise massage maakt ook gebruik van energiewerk, dat volgens de oude Aziatische cultuur het subtiele energetische veld in het lichaam behandelt. Het corrigeert blokkades, tekortkomingen en onevenwichtigheden in de stroom van deze energie, waarvan vervolgens wordt aangenomen dat het de gezondheid van de klant verbetert. Probeer deze mix van diepe druk en geassisteerde yoga bij Massagepraktijk-alphen. Reserveren kan via de link massagepraktijk-alphen.nl. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn