Een accountant is een persoon die op een beroepsmatige manier de jaarrekeningen opmaakt, controleert en andere financiële administratie verwerkt en doorvoert. Als je de opleiding tot accountant hebt afgerond, heb je een beroepstitel. Deze is bij wet beschermd binnen Nederland en België, dus niet iedereen kan zich accountant in Hengelo noemen. Als accountant is het belangrijk om te zorgen dat je opleiding en eventuele bijscholingen up-to-date zijn. Je bent immers verantwoordelijk voor de controle van de jaarrekening. Wanneer dit onjuist of niet correct uitgevoerd wordt, dan kan dat desastreuze gevolgen hebben voor bedrijven. Als accountant leg je je oordeel vast en presenteert deze in een controleverklaring. Voor de grote en middelgrote bedrijven is deze verklaring een verplichting. Wanneer je een accountant in Hengelo nodig hebt, ben je op zoek naar iemand die gekwalificeerd is om je te adviseren op een breed gebied. Denk aan financiële administratie, management, organisatie en fiscale zaken. Mochten er “problemen” zijn, dan kan een accountant doorverwijzen naar specialisten. Het is namelijk al sinds 1928 zo dat je als grotere onderneming moet beschikken over een verklaring van je accountant over je jaarrekening. In zoverre dat deze naar juistheid en volledigheid opgesteld is. In 1978 is dit ook ingesteld voor de middelgrote ondernemingen. Binnen Nederland zijn er vier soorten accountants:

  • De openbaar accountant
  • De interne accountant
  • De overheidsaccountant
  • De account in business

Een openbaar account is iemand die als zelfstandig accountant werkt, of bij een accountantskantoor. Een interne accountant is iemand die bij de accountantsafdeling werkt, van een organisatie of bedrijf. Een overheidsaccountant is iemand die werkt bij de overheid, denkt bijvoorbeeld aan een belastingcontroleur. En een accountant in business is iemand die niet direct als accountant werkt, maar in de functie van zijn baan wel de taken van een accountant vervuld.

Accountant Hengelo, advies bij belastingaangiften

Zoek je een accountant in Hengelo, om je te helpen met je belasting? Dan ben je bij Beersen en Grandiek (beersengrandiek.nl) aan het juiste adres. Als accountant in Hengelo bieden ze namelijk alle mogelijke diensten rondom het indienen van je belastingaangiften aan. Of het nu gaat om ondersteuning bij fiscale vraagstukken of het optimaliseren van de aangifte zelf. Accountant Hengelo biedt hoge betrokkenheid, informatie en uitmuntende kwaliteit aan, tegen uitstekende tarieven. Kortom, zoek je een accountant in Hengelo, dan ben je bij hun zeker aan het juiste adres. Maar ook wanneer het om administratieve dienstverlening gaat, kan je bij accountant Hengelo terecht.

Wat voor verklaringen doet een accountant?

Er zijn drie verschillende verklaringen die door een accountant gedaan kunnen worden. Deze zijn naar internationale standaard. De controleverklaring is de meest zekere verklaring die afgegeven kan worden door een accountant. Deze wordt alleen afgegeven na een uitgebreide controle van de jaarrekening. De beoordeling verklaring biedt minder zekerheid en zal worden gebruikt wanneer een accountant te weinig punten heeft om alles met zekerheid te kunnen vaststellen. De laatste is de samenstellingsverklaring. Deze biedt eigenlijk vrijwel geen zekerheid, buiten dat er gezegd kan worden dat er een accountant ingeschakeld is geweest toen de jaarrekening werd opgemaakt. Wanneer er goedkeurig gegeven wordt in de vorm van bijvoorbeeld een controleverklaring, dan is er altijd een mate van zekerheid ingebouwd voor de accountant. Het is namelijk in bepaalde gevallen onmogelijk om te zien voor een accountant of er bijvoorbeeld gebruik gemaakt wordt van georganiseerd bedrog. Wanneer dat soort dingen op een dermate manier uitgevoerd worden, dat het niet terug te vinden is. Mocht er dan toch aan het licht komen dat er sprake was van bedrog, dan is de accountant hier niet aansprakelijk voor. Dit wordt het axiomatisch voorbehoud genoemd.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn