Een tijdje geleden ging het gerucht rond bij ons op het bedrijf dat het er allemaal niet goed uit zou zien. Dat bleek ook al heel snel want de manager kwam met een voorstel om een onderzoek te gaan doen of iedereen nog geschikt was voor de functie die hij of zij deed. Wij wisten van andere vestigingen al dat dit een manier was om mensen te laten falen voor de test en dan zouden deze mensen ontslagen worden omdat ze boventallig verklaard zouden worden. Ik zag de bui daarom al hangen want mijn manager had al vaak laten doorschemeren dat hij mijn werk onzinnig vond. Dat kwam dan van een man die nog nooit iets nuttigs heeft gedaan bij ons binnen het bedrijf, maar hij is nou eenmaal de manager dus ik kon er niets tegen beginnen. Ik ben daarom gewoon doorgegaan met mijn werk, maar uiteindelijk kon ik niet voorkomen dat ik toch, inderdaad, boventallig verklaard werd. Ik vond dit heel vervelend om te horen want ik had het altijd erg naar mijn zin op mijn werk en daarom heb ik gekeken of het feit dat ik boventallig verklaard werd, ook echt moest betekenen dat ik ontslag zou krijgen. Ik had namelijk gehoord dat je wel terecht boventallig verklaard moet worden omdat je anders gewoon aan de kant gezet wordt en dat is niet zoals het hoort of zoals je het zou willen. Ik ben daarom gaan kijken naar de mogelijkheden om meer uit zoeken over boventallig verklaard te worden. Ik heb toen op het internet heel veel mogelijkheden gelezen over in protest gaan tegen boventallig verklaard worden. Het is namelijk zo dat je manager wel moet kunnen aangeven waarom je boventallig verklaard bent en dat leek mij in mijn geval een hele opgave. Ik ben daarom gaan kijken wat ik kon doen om meer over mijn rechten uit te vinden en ik heb toen uiteindelijk de site van juridischplatform.nl gevonden. Deze site was heel interessant omdat je hier heel veel mogelijkheden kunt vinden om juridische stappen te ondernemen. Vandaar dat ik ook erg blij ben dat ik deze site gevonden heb. Mocht u ook juridisch advies nodig hebben, dan kunt u altijd even naar deze pagina surfen. 

Bent u boventallig verklaard?

Ik kon het boventallig verklaard zijn terugdraaien

Ik heb met een expert overlegd over het feit dat ik boventallig verklaard ben en ik ben blij dat ik te horen kreeg dat er in mijn geval waarschijnlijk. fouten waren gemaakt. Ik heb daarom besloten om stappen te ondernemen bij mensen boven mijn manager en ook zij hebben uiteindelijk gezien dat het feit dat ik boventallig verklaard was, niet door de beugel kon. Dat was fijn om te horen want op deze manier kon ik uiteindelijk toch mijn baan houden. 

Heeft u ook advies nodig? 

Als u ook een kwestie met uw werkgever heeft, dan kunt u altijd even:

  • Naar de stie van juridischplatform.nl surfen 
  • Bekijken wat u hier aan mogelijkheden kunt vinden 
  • Een expert via deze site benaderen om uw situatie te bespreken 

Meer weten? Kijk dan ook nog even op juridischplatform.nl.                         

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn