De cloud is dé nieuwe manier van werken. Dankzij de cloud kun je eenvoudig n snel samenwerken, bestanden delen, uploaden en downloaden. Je weet zeker dat je altijd de meest recente versie van een document of bestand hebt en je weet dat iedereen die het bestand nodig heeft er zonder enige moeite bij kan. Cloud oplossingen zijn er voor elk bedrijf, van groot tot klein, van lokaal tot internationaal. Of je nu in een klein team werkt of op een grote afdeling: cloud oplossingen kunnen je helpen je werk interactiever, efficiënter, creatiever en innovatiever te maken. En wie wil dat nou niet? Misschien heb je al wel eens van de cloud gehoord, maar blijft het nog een beetje een vaag en ongrijpbaar begrip. Daarom volgt hier een korte uitleg van wat cloud oplossingen zijn en hoe ze ook jouw bedrijf vooruit kunnen helpen en ervoor kunnen zorgen dat ook jouw bedrijf met beide benen stevig in de 21e eeuw staat. Cloud oplossingen zijn een innovatieve vorm van digitale en online infrastructuur, waarmee je een hoop geld kunt besparen op investeringen in hardware en het bijbehorende onderhoud. Data, programma’s, applicaties en software hebben namelijk altijd een hardwarecomponent nodig waar ze op kunnen staan. Dit is het fysieke geheugen van je apparaat, of het nu gaat om een desktop, laptop, tablet of smartphone. Data neemt geheugen en dus hardware in beslag. Als je je dat realiseert, is het eigenlijk vrij vreemd dat elke medewerker voor dezelfde programma’s, applicaties en documenten een eigen computer heeft met eigen geheugenruimte. Cloud oplossingen zijn een manier om iedereen uit hetzelfde externe geheugen te laten putten. Hierdoor is minder hardware nodig, waardoor je daar minder in hoeft te investeren, minder onderhoud nodig hebt en minder elektriciteitskosten betaalt. Daarnaast heeft elke medewerker altijd toegang tot alle benodigde informatie in de meest recente en up-to-datete vorm. Bovendien is samenwerking, brainstormen en uitwisseling van ideeën en informatie een heel stuk eenvoudiger wanneer iedereen dezelfde breed toegankelijke infrastructuur hanteert, toegang heeft tot dezelfde informatie en eenvoudig in en over relevante documenten kan communiceren. Cloud oplossingen zijn dus meer dan een leuk IT-foefje: het biedt daadwerkelijke ruimte voor een nieuwe manier van werken.

De voordelen van cloud oplossingen

Zoals gezegd hebben cloud oplossingen een hoop voordelen ten opzichte van traditioneler werken. Je hoeft bestanden niet meer één voor één te mailen, verschillende versies met commentaar en/of wijzigingen terug te krijgen, je te realiseren dat je iemand niet in de groepsemail hebt opgenomen, et cetera. In de oudere infrastructuur is het heel eenvoudig om het overzicht kwijt te raken over wie waaraan werkt met wie en hoe ver iedereen is met zijn project of bezigheid, et cetera. Met cloud oplossingen in is dit alles verleden tijd! Enkele voordelen van cloud oplossingen op een rijtje:

  • Alle bevoegde werknemers en managers hebben te allen tijde en vanaf alle apparaten toegang tot de cloud met daarin de documenten, de data, de programma’s en applicaties van het team, de afdeling of het departement.
  • Binnen het bedrijf of de organisatie is heel wat minder hardware nodig, wat leidt tot minder noodzakelijke investeringen in fysieke infrastructuur en onderhoud, omdat dat met cloud oplossingen in handen is van een gecontracteerde derde partij.
  • Omdat er minder hardware nodig is, ben je als bedrijfseigenaar ook minder kwijt aan energiekosten om alle apparaten gaande te houden.
  • Medewerkers kunnen moeiteloos online samenwerken, vanaf elk apparaat en elke locatie, zo lang ze maar beschikken over een laptop, desktop, tablet, smartphone of andere computer en een internetverbinding. Zo wordt samenwerking, efficiëntie, creativiteit en innovatie gestimuleerd een gefaciliteerd. Delen is dan ook één van de belangrijkste aspecten en kenmerken van cloud oplossingen.
  • Alle documenten, programma’s en data die in de cloud zijn ondergebracht zijn volledig beschermd, aangezien dat één van de belangrijkste taken is van de leverancier van de cloud computing service die je gebruikt. Hun succes bestaat bij gratie van zowel het de kwaliteit en het gebruiksgemak als de absolute veiligheid van hun online infrastructuur. Wanneer je met een professionele aanbieder van cloud oplossingen in zee gaat, kun je er dus zeker van zijn dat al je informatie, data en documenten net zo veilig worden bewaard als op de traditionele manier in eigen beheer, zo niet veiliger.

Cloud uit Twente

Wil je nu overstappen op het gebruik van de cloud voor jouw eigen bedrijf of organisatie? Kijk dan even goed rond wat voor oplossingen, aanbiedingen, diensten en producten er zoal op de markt zijn momenteel. Cloud oplossingen voor bedrijven beginnen erg populair te worden, wat betekent dat er steeds meer aanbieders zijn voor precies deze diensten. Een goede optie is bijvoorbeeld Cloud uit Twente, een professionele aanbieder van cloud oplossingen voor allerlei bedrijven en organisaties. Ze helpen bij het overstappen en het instrueren van je werknemers in het gebruik van deze nieuwe manier van werken. Cloud uit Twente heeft een eigen online infrastructuur gebouwd en is dus perfect in staat hun afnemers 24/7 te woord te staan en te ondersteunen bij alle aspecten van de overstap naar en het gebruik van hun cloud oplossingen. Bovendien garanderen ze de hoogste kwaliteit en veiligheid voor al hun gebruikers. Voor meer informatie over dit bedrijf en de diensten die ze verlenen kun je terecht op ClouduitTwente.nl. Ook kun je online een offerte aanvragen of direct contact opnemen voor meer persoonlijk advies voor jouw bedrijf of organisatie. De toekomst is slechts enkele muisklikken weg!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn