Als verkoper van bruiloftskleding vraag ik al mijn cliënten eerst waar de bruiloft gehouden wordt. U wilt niet in een bijzonder elegante en dure jurk op een bruiloft komen waar totaal niet gedacht is aan de uitstraling van de trouwfeest locatie. En u wilt helemaal niet in een basisjurkje belanden op een trouwfeest locatie die eruitziet als een compleet kasteel met feestzaal uit de achttiende eeuw. Daarom is het verstandig om eerst een trouwfeest locatie te hebben voordat u op zoek gaat naar een bruidsjurk of een kostuum voor de bruidegom. Steeds meer mensen gaan hiermee de fout in. Het is makkelijker om de kleding te kiezen aan de hand van de locatie dan andersom! Dit geldt uiteraard ook voor de mogelijke accessoires en de schoenen die gekozen worden. De kleding voor de bruid krijgt meestal de meeste aandacht – zorgt u er daarom vooral voor dat de bruid zelf op de trouwfeest locatie geweest is zodat zij een goed idee heeft over welke kleding het best geschikt is voor de locatie. Uiteraard kunt u ook alvast rekening houden met het eten, maar het is nog beter om rekening te houden met het vervoer van en naar de trouwfeest locatie.

Een goede trouwfeest locatie zoeken

Aangezien ik elke dag aan het werk ben met het regelen van kleding voor bruiloften, heb ik inmiddels goed zicht op de eisen die gesteld worden aan een trouwfeest locatie. Het is allereerst van groot belang dat u ervoor zorgt dat er genoeg mensen kunnen komen. Hebt u meer dan 100 mensen uitgenodigd, dan moeten deze mensen ook echt naar de trouwfeest locatie kunnen komen. Zijn er bijvoorbeeld genoeg parkeerplaatsen? Is het goed bereikbaar met het openbaar vervoer, eventueel met iemand die een paar keer mensen van het station haalt? Een andere harde eis is de aanwezigheid van genoeg ruimte, eten en drinken. Uw gasten moeten namelijk wél vermaakt kunnen worden en dat begint doorgaans met goed eten en drinken. Dat hebben lang niet alle locaties en daarom is het goed om daar extra aandacht aan te besteden. Wat veel mensen vaak vergeten, is dat de bruid en bruidegom ook ergens in de buurt moeten kunnen overnachten. Een trouwfeest locatie in de buurt van huis óf een hotel verdient de voorkeur omdat de bruid en bruidegom de hele dag bezig geweest zijn en vaak moe zijn van de emotionele dag. Houdt u hier ook rekening mee, dan wordt het nog makkelijker om echt een succes te maken van uw trouwfeest locatie.

Bijzondere locaties

U wilt uiteraard een bijzondere locatie kiezen. U wilt immers dat het een leuk feest wordt dat in het geheugen gegrift wordt van alle gasten die aanwezig zijn op het feest. Persoonlijk vind ik Paardenburgh erg leuk – daar zijn we onlangs geweest voor een bruiloft (paardenburgh.nl). Dit is een centraal gelegen locatie met genoeg ruimte voor iedereen, daarnaast ligt het ook nog eens in de natuur. We hebben vooral gemerkt daar dat alle mensen de ruimte hebben om te dansen, te eten en te drinken – en de bruidskleding die geregeld was, kwam helemaal tot zijn recht. Het is voor mij belangrijk dat ik de locaties ken, omdat ik de kleding er dan op aan kan passen en in dit geval is dat een bijzonder sterke en handige keuze geweest, omdat het er helemaal geweldig uitzag. Ik kijk in ieder geval alvast uit naar de volgende keer dat ik hier kleding voor mag regelen, of zelf uitgenodigd wordt. Al gok ik dat ik mijn volgende verjaardag ook in de Paardenburgh wil vieren!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn