Lumbr - horloge houtZoals je misschien wel weet bestaan horloges al enkel eeuwen. Misschien ben je je er iets minder van bewust dat het eerste ‘Taschenuhr’ – letterlijk zak-klok – was uitgevonden in de vijftiende eeuw in Duitsland, door een jonge uitvinder die er zijn tijdgenoten mee verraste en verbaasde. Tijd die tijd hadden klokken namelijk altijd gewerkt door middel van gewichten en zwaartekracht. De jongeheer Henlein (of Henle of Hele – mensen waren nog niet zo precies in de spelling van namen in die tijd) overdonderde de wiskundigen van zijn tijd met de uitvinding van een mechaniekje dat geen gewichten nodig had en dat wel gedurende 48 uur correct de tijd kon weergeven, bungelend aan een halsketting. Ziedaar de eerste incarnatie van het apparaatje dat we inmiddels kennen als horloge. Hout of plastic waren nog in geen velden of wegen te bekennen als materiaal om het horloge uit te maken. Alles was nog van metaal. Naast een praktisch gebruiksvoorwerp, was een horloge natuurlijk ook altijd een modeaccessoire. Het werd vaak zichtbaar op het lichaam gedragen, dus het moest worden geïntegreerd in de heersende mode van het moment. Zakhorloges pasten bijvoorbeeld precies mooi in de vestzakken van colbertjes die men in de 18e en 19e eeuw droeg. Vrouwen hadden echter minder beschikken over zakken in hun kleding: het is dan ook niet verrassend dat het eerste polshorloge in de vroege negentiende eeuw door een vrouw werd uitgevonden en hoofdzakelijk door vrouwen werd gedragen. Het horloge was lang zowel modeaccessoire als gebruiksvoorwerp, maar met de opkomst van mobiele telefoons, waarop men continu de tijd kan zien, is het horloge als gebruiksvoorwerp wat verouderd en in onbruik geraakt. Een horloge is nu hoofdzakelijk een modeaccessoire waarmee je een sterk fashion statement kan maken. De zakenlui die met hun Swatch aan hun pols voorbijsnellen zijn duidelijk rijk en drukbezet: beide statussymbolen heden ten dage. Hipsters dragen graag vintage horloges met leren bandjes om hun nostalgische mode kracht bij te zetten (voor het klokkijken gebruiken ze echter hun iPhone). Aangezien mode en stijl onder andere worden bepaald door het soort materiaal dat er wordt gebruikt, mag het niet verbazend heten dat ontwerpers met een nieuw materiaal op de proppen zijn gekomen voor het horloge: hout.

Horloge, hout, ontwerp en mode

Kun je het je voorstellen? Aan je pols, een horloge van hout? Het klinkt misschien wat maf, maar als je je realiseert dat hout net zo bewerkelijk is als metaal, dan realiseer je je ook dat het technisch gezien prima mogelijk is om een horloge volledig uit hout te maken. Wat zijn de voordelen van een dergelijk horloge? Hout is om te beginnen een heel licht, elegant, stoer en tijdloos materiaal. Het is robuust, kan tegen een stootje en kan eenvoudig worden bewerkt tot een echt persoonlijk item. Je kunt het bijvoorbeeld eenvoudig (laten) verven, graveren of branden, zodat je er een naam, initialen, logo of afbeelding op of in kan laten zetten. Een horloge van hout is verder eenvoudig duurzaam te produceren dan een metalen horloge. Er is veel meer aandacht en er zijn veel meer mogelijkheden om hout bewust en duurzaam te produceren, met aandacht voor het milieu en eerlijke prijzen voor ondernemers en arbeiders. Bij metaal ligt dat vaak net iets anders. Nog meer voordelen (het ‘hout’ niet op!) van een houten horloge? Hout komt van nature voor in allerlei verschillende kleuren, van een veelheid aan bruintinten tot zwart en van blank hout tot gelig en zelfs roodachtig hout. Met hout, en dus met een horloge van hout, is van alles mogelijk! Bovendien gaat elke garderobe prima met een dergelijk horloge: hout is een tijdloos materiaal dat herinnert aan een meer natuurlijk wereld waar de meeste standsmensen hun banden mee kwijt zijn. Een horloge van hout herinnert je aan een wereld buiten de grijze muren van je kantoor en de flatgebouwen van je stad en heeft de potentie een dagelijkse inspiratie te zijn om bewuster en duurzamer te leven.

Koop je nieuwe horloge bij Lumbr

Deze interpretatie van een horloge van hout is wellicht iets te zweverig voor de nuchtere Achterhoekse ondernemers achter Lumbr. Lumbr is een bedrijf dat houten gadgets produceert, waaronder horloges, zonnebrillen, speakers (voor smartphones, tablets, iPods en laptops) en zelfs beurzen. Ben je dus op zoek naar een nieuw en origineel horloge? Hout is dan misschien wel iets voor jou! Op Lumbr.nl vind je het aanbod, van walnoot- tot teak en ebbenhout. De producten van Lumbr worden met de hand gemaakt, dus ze staan garant voor passie, liefde, plezier en vakmanschap. De ontwerpen zijn minimalistisch – zonder tierelantijnen en frutsels – en geven zo een klassieke en serieuze look aan dit horloge. Hout, daarentegen, zorgt voor een licht gevoel, een speelse en stoere noot en een originele uitstraling. Ben jij klaar voor een horloge dat klassiek met modern, robuustheid met lichtheid en kwaliteit met originaliteit verbindt? Dan is een horloge van hout van Lumbr de ideale aanschaf of het ideale cadeau voor jou! Kijk op hun website Lumbr.nl, waar je ook meteen het horloge van jouw voorkeur kunt bestellen! Voor 14.00 besteld is de volgende dag in huis en je nieuwe horloge wordt gratis thuisbezorgd! Dus ben je op zoek naar een nieuw, opvallend en origineel horloge? Hout past bij elke garderobe, elke uitstraling, is tijdloos, klassiek, modern, verrassend, origineel, elegant en stoer. Kortom: het verenigt alle goede eigenschappen van een aantrekkelijk, mooi en duurzaam fashion item.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn