epdmxl - Epdm rubberIn Nederland regent het veel en vaak. Ons kikkerlandje heeft vele voordelen maar dit is een nadeel waar we met ons allen aan zijn gewend en mee moeten leven. Al dat water moet natuurlijk op efficiënte en eenvoudige wijze buiten onze leefomgeving worden gehouden. Dat stelt hoge eisen aan de beheersing van hemelwater om het huis, kantoor of complex te beschermen. Immers water dat in gebouwen doordringt heeft op de lange termijn zeer schadelijke gevolgen. Vocht binnen gebouwen zorgt voor hout- en betonrot en veroorzaakt een ongezond leefmilieu. Voor schuine daken wordt in de regel gekozen voor dakpannen, singles of riet. Voor platte daken is de oplossing gelegen in rubber en met name epdm rubber. Daarnaast wordt epdm rubber toegepast op gevels en in dakgoten. Door de onverwoestbare kwaliteit wordt het rubber ook vaak gebruikt voor het waterdicht maken van vijvers. Kelders die in het verleden vochtig waren, worden met epdm rubber gemakkelijk een droge bergruimte. Platte daken met epdm rubber worden eenvoudig begroeide daken. Het materiaal is wortelbestendig. De mogelijkheden zijn legio en afvoeren, randen, lijm en afdichtings materialen (kit) zijn uiteraard onderdeel van het assortiment. En al deze producten zijn te bestellen op 1 speciaal adres bij epdmxl in Wapenveld Gelderland.

Waarom epdm rubber kiezen in plaats van ander rubber of teer?

In het verleden werden platte daken en afdichtingen rond het huis vaak afgewerkt met teer. Groot nadeel daarbij was dat er altijd met een brander moest worden gewerkt waarbij het risico op ongelukken groot was. Met name bij oude huizen waar de ruimte onder het dak vaak kurkdroog was, ontstond soms een brand. Vaak met enorme gevolgen en schade door vuur of water. Epdm rubber wordt gelijmd en het rubber hoeft door het bijzondere productieproces (geen talk) op grote oppervlakken niet dubbelzijdig verlijmd te worden. Ook is schuren niet meer nodig. Dat scheelt veel tijd en geld. Alleen aan de randen en korte zijden moet dubbelzijdig worden verlijmd met contactlijm. Voor de lastige plekken gebruikt u de speciale kit. Bijvoorbeeld bij hoeken, randen en verbindingen met afvoeren is lijm niet geschikt en wordt kit geadviseerd. Epdm rubber kan worden gebruikt op vrijwel alle ondergronden: hout, beton, zink, steen, lood, bitumen en isolatieplaten. Indien u extra isolatie wenst of u twijfelt over de ondergrond, dan is levering mogelijk van PIR isolatie platen. Die zijn zeer stevig, beloopbaar en zijn prima geschikt voor de verlijming van epdm rubber. Daarnaast hebben ze ook nog een isolerende werking waardoor energie kan worden bespaard. Epdm rubber kan eigenlijk onder vrijwel alle omstandigheden worden aangebracht. Zo lang de temperatuur niet onder nul komt of het niet regent, kan het materiaal goed worden aangebracht. Een buitentemperatuur van tussen de 5 en 25 graden werkt wel het prettigst. Eventueel kunnen bij koele weersomstandigheden de te verwerken lijm en kit op een warme plaats worden bewaard om later eenvoudig te kunnen worden gebruikt. De overige producten die u nodig heeft zijn allemaal uit voorraad leverbaar.

Waarom kiezen voor epdm rubber bij de leverancier epdmxl? 

Epdmxl is de perfecte leverancier voor epdm rubber. Alle prijzen zijn inclusief btw, lage leveringskosten in Nederland en België (boven €999,- gratis). Op dit moment wordt als extra aanbieding al gratis geleverd bij een bestelbedrag vanaf € 149,-. Epdmxl heeft tientallen jaren ervaring in de levering van epdm producten en aanverwante materialen. Flexibel in maten en hoeveelheden, naast de dakbedekking ook speciale pakketten op maat, stroken, lijmsoorten, kitten, hemelafvoeren en prefab hoeken. Verder alle denkbare bevestigings materialen. Voor de perfecte afwerking van de dakbedekking met epdm rubber, levert epdmxl diverse soorten daktrimmers die niet alleen mooi zijn maar ook makkelijk te monteren. Kijkt u bijvoorbeeld eens naar de prachtige kraaltrim die modieus en super dichtend is. Wel dienen daktrimmers te worden afgedicht met de soeciale kit. Omdat de verwerking van epdm rubber zo eenvoudig is, levert epdmxl ook alle gereedschap om het werk veilig en makkelijk te kunnen uitvoeren. Scharen, aandrukrollers en spuitpistolen zijn direct uit voorraad leverbaar tegen de scherpste prijzen. Voor, tijdens en de aankoop wordt u perfect geadviseerd door onze professionele medewerkers. Zij hebben maar een doel: een tevreden klant. Indien u twijfelt bij het verwerken van Epdm rubber en de diverse aanverwante materialen en producten, treft u op de site van epdmxl in pdf formaat een uitgebreide handleiding aan die u stap voor stap en veilig met de klus helpt. Onze klantenservice is via de site bereikbaar maar uiteraard ook telefonisch. Voor de gegevens van onze vestiging in Wapenveld verwijzen wij graag naar de website. En heeft u na goede overwegingen de benodigde producten besteld (24 uur per dag, 7 dagen per week) dan gaat de financiële afwikkeling veilig en efficiënt. De betaling gaat zeer eenvoudig via iDEAL of met alle gangbare creditcards. U ontvangt volledige garantie op de kwaliteit van de geleverde goederen en u wordt voortdurend op de hoogte gehouden van het bestel- en leveringsproces. Hier op een rijtje de voordelen van epdm rubber:

 1. gemakkelijke verwerking, geen gasbrander nodig
 2. eenzijdige verlijming op grote oppervlakken
 3. uitstekende kwaliteit voor een scherpe prijs
 4. verkrijgbaar in vele maten en afmetingen
 5. vrijwel onverwoestbaar
 6. alle accessoires direct leverbaar
 7. deskundig advies door experts
 8. leverbaar door heel Nederland via epdmxl
 9. vanaf 999,- euro gratis bezorgd. Kijk bij speciale aanbiedingen
 10. levering binnen drie dagen
 11. productgarantie 15 jaar.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn