Sinds kort is mijn jongste dochter van 4 jaar de trotse eigenaar van haar eigen houten winkel aan huis. Voor haar verjaardag wilden we iets nuttigs kopen, zodat ze spelenderwijs kan leren hoe het bijvoorbeeld is om geld te moeten hebben om boodschappen te kunnen doen. We besloten daarom een kleine houten winkel aan te schaffen, daar ze de laatste maanden het erg leuk vindt om boodschappen te doen met ons. Zo kan ze zelf haar eigen winkeltje runnen en leert ze een beetje met het geld omgaan. Ontzettend leuk en wij vinden een houten winkel als cadeau ook veel leuker om te geven dan bijvoorbeeld een nieuwe pop. Van te voren was het nog wel even spannend, omdat ze rond haar verjaardag altijd een beetje stress ervaart en alles plots als niet meer leuk ervaren kon worden. Gelukkig is ze goed te overtuigen en hebben we alsnog samen boodschappen gedaan voor haar verjaardag.

Samen spelen in de houten winkel

Inmiddels is haar verjaardag geweest en staat de houten winkel in onze woonkamer te schitteren in een net hoekje. Iedere dag kopen we er iets, soms leggen we daar van te voren echt eten klaar. De rol die door onze dochter dan wordt aangenomen is fantastisch om te zien. Iedere keer weer geniet zij en daardoor genieten wij. Als een echte eigenaar ‘loopt’ ze door haar winkeltje en geniet ze van het verkopen van dingetjes. Speelgoed is voor ons belangrijk, omdat wij vinden dat ze daarmee zich spelenderwijs kan ontplooien. Een houten winkel is, volgens ons, een fantastisch product dat eigenlijk iedereen zou moeten. Zo kun je de ene dag kiezen voor een groentewinkel, terwijl de andere dag de winkel wordt omgetoverd tot een hobbywinkel. Met een houten winkel kun je eigenlijk alle kanten op en dat maakt het product zo leuk. Omdat er zoveel variaties mogelijk zijn, kon mijn jongste dochter haar ideeën kwijt in haar winkeltje. De ene keer bedenkt ze iets naar aanleiding van iets wat ze op school hebben gemaakt. De andere keer runnen we samen een winkeltje met planten en bloemen, omdat we langs een bloemenwinkel zijn gefietst. Soms bedenken wij, de ouders, wat voor winkeltje het kan zijn. Vaak combineren we het idee met een uitje of een activiteit, om ook onze jongste dochter te betrekken in de voorbereiding. Zo zijn wij bijvoorbeeld een weekendje weg geweest waar we in een hotel zaten. De houten winkel hadden we toentertijd omgetoverd tot een receptie van een hotel, compleet met de naam van het hotel waar wij naartoe zouden gaan. Dit zorgde voor ongekend veel plezier.

Goed product

De houten winkel van Speelgoedfamilie heeft als voordeel dat het product op het eerste oog er al fantastisch uitziet. Daarnaast hebben zij er goed over nagedacht, want er is voldoende ruimte voor de kinderen om er te staan. De hoogte is tevens verstelbaar. De luifel is namelijk tot maximaal 130 cm hoog in te stellen. De verstelbare hoogte van deze houten winkel maakt dat je lang kunt genieten van de aankoop. Deze winkel van Speelgoedfamilie bevat de volgende elementen:

  • Een verstelbare luifel,
  • Een mooie achterwand om producten op te leggen;
  • Drie laatjes;
  • Een ‘hangmatje’ wat onder de achterwand hangt;
  • Een lang bakje;
  • Een mooie toonbank, tevens erg stevig;
  • Twee plankjes onder de toonbank.

Al met al is het een geheel compleet product waar je eigenlijk direct een winkeltje kunt opstarten. Je zou nog een extra product kunnen aanschaffen, zoals een kassa of wat accessoires zoals fruit, groenten en verschillende soorten broodjes. Wij raden Speelgoedfamilie en het product van harte aan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn