Als je niet bekend bent met de elektrische step, dan denk je misschien dat dit iets is voor kinderen. Dit is echter niet het geval, het is een volwaardig vervoersmiddel dat in verschillende situaties heel goed van pas kan komen. Er zijn verschillende varianten, van kleine en compacte modellen tot de wat grotere modellen. Ze hebben allemaal één gemene deler en dat is het feit dat ze een breed plateau hebben waar jij je voeten op kunt zetten en ze hebben een lage instap. Een elektrische step kan in de stad heel goed van pas komen. De grotere varianten, die ook over een zadel beschikken, zijn voor heel veel meer situaties erg geschikt.

Klein en compact

De elektrische step die klein en compact is, is echt ideaal om ergens mee naar toe te nemen. Als jij vaak met het openbaar vervoer reist, dan is het zo dat je vanaf het station vaak nog een afstand af moet leggen tot je echt op de plaats van bestemming bent. Soms is dit prima lopend te doen, andere keren is de afstand daarvoor eigenlijk net even te groot. Een opvouwbare fiets kan dan uitkomst bieden, maar een kleine en compacte elektrische step ook! Deze is namelijk licht van gewicht en je kunt hem gemakkelijk opvouwen. Daardoor vervoer je hem gemakkelijk in de trein en de bus. Zo kun je vanaf je station of halte zonder moeite naar je eindpunt rijden. Ook past dit vervoersmiddel gemakkelijk in je kofferbak, waardoor je het ook goed kunt gebruiken om van de P+R parkeerplaats buiten de stad naar je eindbestemming te komen. Een elektrische step in een compact formaat kan voor dit soort ritjes dus echt ideaal zijn. De grotere modellen zijn dan weer heel erg handig als je langere afstanden af moet leggen, zonder dat je eerst met openbaar vervoer of auto ergens naartoe gaat.

Rijden met de elektrische step

Je kunt natuurlijk niet zomaar met een nieuw vervoersmiddel de weg op gaan, je moet eerst weten welke regels hiervoor gelden. Wat zijn nu de regels met betrekking tot de elektrische step? Dit zijn belangrijke punten om te weten:

  • je moet minimaal 16 jaar oud zijn om hier op te mogen rijden
  • voor sommige modellen heb je een rijbewijs nodig, voor andere niet
  • sommige varianten mogen op de openbare weg rijden

Maar natuurlijk zijn er meer punten die je in het oog moet houden voordat je een elektrische step gaat kopen of leasen bij een dealer als Fast & Furious Scooters. Zo zit er groot verschil in de maximale snelheid die gehaald kan worden en ook in de actieradius. Het is daarom van belang om vooraf na te denken over de situaties waarin jij dit transportmiddel gaat gebruiken, zodat je een merk en model kunt kiezen dat daarbij past. Daarnaast is het goed om te kijken wat de oplaadtijd van de accu is. Leg jij regelmatig een iets langere afstand af met de elektrische step en moet je tussendoor opladen, dan is dit belangrijker om te weten dan wanneer je zeker weet dat het opladen altijd thuis kan gebeuren.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn