Je bent in de twintig of dertig, in de bloei van je leven. Voor een buitenstaander lijkt alles van een leien dakje te gaan. Je hebt alles bereikt waar je zo hard voor hebt gewerkt: een uitdagende baan, een goed salaris, je woont mooi, je hebt veel vrienden en houdt genoeg geld over voor de leuke extraatjes in het leven. Je hebt een leuk gezin of geniet juist volop van het ongebonden vrijgezelle leven. Kortom, je hebt alles waar iemand anders jaloers op zou zijn. En toch voelt er iets niet helemaal goed. Je geniet niet. Je hebt het gevoel dat je iets aan je leven moet veranderen. Maar wat? Een andere baan? Een nieuw huis? Op reis? Diep van binnen bent je misschien bang dat je niet doet wat je het liefst zou willen doen in je leven. Dat je niet bent wie je echt bent. En dit geeft je een opgejaagd gevoel. Herken je jezelf in dit verhaal? Dan is de kans groot dat je in het dertigersdilemma zit. Het is voor de meeste mensen lastig om hier zelf uit te komen. Om eruit te komen moet je namelijk eerst uitvinden wat je nou eigenlijk echt wil in het leven, waar je voor staat. De meeste mensen kunnen dit niet zelf, omdat ze door de bomen aan mogelijkheden het bos niet meer zien. Daarom kan je met de hulp van een coach uit Amsterdam op zoek gaan naar de oorzaak van het opgejaagde gevoel. Samen met de coach uit Amsterdam probeer je te achterhalen waar het probleem zit, en hier een oplossing voor te vinden. Zo leren wij je weer te genieten van het leven.

Wat is het dertigersdilemma precies? Bespreek het met uw coach uit Amsterdam

Er wordt op de website van Het Groeiatelier veel gesproken over het dertigersdilemma. Dit dilemma is een identiteitscrisis die alle mensen doormaken. De één heeft hier meer last van dan de ander. Sommige mensen gaan er met weinig moeite doorheen, maar voor anderen kan het een behoorlijke kwelling zijn. Het dertigersdilemma wordt ook wel de quarterlifecrisis genoemd, en ontstaat meestal wanneer iemand eind twintig of in de dertig is. Op dit punt hebben de meeste mensen veel bereikt. Waar ze op hun twintigste nog onzeker waren over welke kant ze op zouden gaan met hun leven, zijn ze nu gesetteld. Dit levert de bekende vraag op: is dit juist? Mensen die in een quarterlifecrisis zitten worstelen vaak met grote levensvragen. Ook hebben ze moeite met het maken van grote keuzes, zoals het wel of niet kopen van een huis, het wel of niet nemen van kinderen, het wel of niet gaan voor die drukke baan. Dit kan ontzettend veel stress en een opgejaagd gevoel opleveren. Uiteindelijk zit iemand die continu deze stress ervaart gewoonweg niet meer lekker in zijn vel. Hier gaan mensen zich vervolgens schuldig over voelen: je hebt immers alles, terwijl zoveel mensen in de wereld niets hebben. Heb je wel het recht je ongelukkig te voelen? Dit opgejaagde gevoel zet mensen vaak aan tot een zoektocht naar hun ware identiteit. Gelukkig eindigt een dertigersdilemma in het vinden van die identiteit. Dit geeft mensen weer richting en maakt ze gelukkig en tevreden met zichzelf en hun leven. Voor mensen die middenin de crisis zitten is het helaas vaak lastig om deze identiteit zelf te vinden. Ze zitten knel in de vele mogelijkheden. Vaak gaan ze daarom op zoek naar hulp van buitenaf. Een coach uit Amsterdam kan zo’n hulp zijn. Een coach uit Amsterdam is iemand die getraind is in het begeleiden van mensen door hun dertigersdilemma. Zo kan hulp worden geboden bij het vinden van een identiteit, het beantwoorden van levensvragen en het maken van keuzes.

Hoe een coach Amsterdam te werk gaat

Een coach uit Amsterdam van het Groeiatelier kan je verder op weg helpen in uw leven. Vaak komen mensen aan bij een coach uit Amsterdam met problemen als keuzestress, een onrustig gevoel of het idee dat ze een andere weg in moeten slaan, maar niet weten welke. De coach uit Amsterdam kan vervolgens vaststellen dat de problemen inderdaad voortkomen uit een onderliggende identiteitscrisis. Dit gebeurt in het intakegesprek. Tijdens het intakegesprek wordt tevens een onderwerp gekozen waar je op gecoacht gaat worden. Samen met de coach uit Amsterdam ga je vervolgens op zoek naar waar je echt voor staat, en hoe je kan leven zoals je echt zou willen, zonder toe te geven aan druk van buitenaf. Dit doet een coach uit Amsterdam aan de hand van opdrachten en met praktische tips, zoals tips om beter en met minder stress keuzes te maken. De coaching verloopt door middel van gesprekken, en duurt meestal drie maanden. Na die tijd is iemands leven meestal dusdanig veranderd dat hij of zij geen behoefte meer heeft aan coaching, maar op eigen kracht verder kan. Indien je geïnteresseerd bent in hulp van een coach uit Amsterdam kan je contact met ons opnemen voor een kennismakingsgesprek. Dit is geheel vrijblijvend: je kan te allen tijde afzien van het inzetten van onze hulp. Voor een goed proces is het namelijk belangrijk dat je een klik hebt met de betreffende coach uit Amsterdam. Je kan contact met ons opnemen door het informatieformulier op de website in te vullen. Hierop kan je ook alvast een voorkeur voor een coach uit Amsterdam aangeven. Informatie over onze coaches is namelijk te vinden op de website, waardoor je alvast een eerste indruk krijgt. Wij zien je formulier graag tegemoet!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn