Vorige maand heb ik mijn eerste auto gekocht. Ik heb al een paar jaar mijn rijbewijs, maar kon altijd de auto van mijn ouders gebruiken. Ik heb sinds begin dit jaar een nieuwe baan en wilde graag met mijn eigen auto naar mijn werk rijden. Bij het kopen van een auto ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten, maar ik wist niet wat ik het beste kon kiezen. Op de website van netpolis kon ik veel informatie vinden over de verschillende verzekeringen en gemakkelijk autoverzekeringen vergelijken en zodoende de beste voor mij uitkiezen. Ik heb al een paar jaar mijn rijbewijs, maar vond het nog niet nodig om een auto te kopen. Mijn ouders hebben twee auto’s, waardoor er vaak eentje niet gebruikt wordt. Gelukkig kon ik regelmatig een auto lenen, zodat ik meer kon oefenen met rijden. Je leert nu eenmaal echt autorijden nadat je een rijbewijs gehaald hebt. Minimaal eenmaal per week ging ik een stukje rijden in de auto, maar regelmatig veel vaker. Vorige maand besloot ik echter om zelf een auto te kopen. Ik heb sinds begin dit jaar een baan en wilde graag met mijn eigen auto naar mijn werk rijden. Ik pakte voorheen de bus, maar hierdoor was ik veel meer reistijd kwijt. Ik had er niet aan gedacht dat ik direct een verzekering moest afsluiten voor mijn auto. Ik had geen verstand van autoverzekeringen en wist niet wat ik het beste kon uitkiezen. Ik wist niet wat de verschillen waren tussen de soorten verzekeringen en wat gedekt zou zijn. Ik wist wel dat een verzekering erg duur zou zijn voor startende bestuurders, maar niet welke ik het beste kon kiezen. Het lijk mij verstandig om eerst meer te lezen over schillende autoverzekeringen en hoe een verzekering werkt. 

Gemakkelijk autoverzekeringen vergelijken

Online zocht ik naar een website met informatie over verschillende autoverzekeringen en kwam toen de website van netpolis tegen. Op deze website kon ik lezen wat de verschillen tussen WA, beperkt casco en all-risk waren. Er staat een handig overzicht van wat er door elke verzekering wordt gedekt. Ik zag dat het ook mogelijk was om een verzekeringen te vergelijken. Ik hoefde alleen een aantal gegevens in te vullen, zoals mijn leeftijd, de datum dat ik mijn rijbewijs had gehaald en het aantal schadevrije jaren. Hierna kreeg ik een handig overzicht te zien van verschillende autoverzekeringen en de maandelijkse kosten.

Mijn eerste auto gekocht

Een week later besloot ik om op zoek te gaan naar een betaalbare auto. Bij een dealer in de buurt vond ik een leuk autootje en besloot om deze auto te kopen. Thuis ging ik weer terug naar de website van netpolis.nl om autoverzekeringen te vergelijken. Met het nummerbord van de auto kon ik precies zien wat ik per verzekering moest betalen. Ik vond een voordelige verzekering en kon die gemakkelijk afsluiten via deze website. Voor het vergelijken van autoverzekeringen raad ik netpolis aan.

  • Er staat veel informatie over verzekeringen op deze website
  • Door een aantal vragen te beantwoorden krijg je een overzicht te zien
  • Je kan gemakkelijk verzekeringen vergelijken op prijs
  • Via de website kan je gemakkelijk een autoverzekering afsluiten 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn