Een ongeval of een ongeluk is natuurlijk nooit fijn. Het ongeluk zelf is al een stressvolle gebeurtenis, maar de consequenties na het ongeval zijn soms nog veel vervelender. Helemaal als je nagaat dat je na het ongeluk weer bij je volle verstand bent en dus alles goed kunt overzien. Het ongeluk zelf gebeurt vaak in een roes waarin alles aan je voorbij flitst en nadien ben je allang blij dat je nog leeft. Vervolgens kom je thuis, wellicht na een periode in het ziekenhuis, en dan begint het gedoe pas echt. De vraag is dan hoeveel letselschade je hebt opgelopen en hoeveel schadevergoeding je kunt krijgen. Je krijgt vervolgens te maken met verzekeringen en verzekeringen zijn nooit happig om uit te betalen, dus je moet dan ook nog eens bewijzen dat je inderdaad zoveel letselschade hebt opgelopen en dus een schadevergoeding verdient. De zaken worden er niet makkelijker op als je je bedenkt dat je verschillende soorten letselschade hebt en dat je dus ook nog eens moet weten hoeveel letselschade je hebt in beide categorieën. Je hebt namelijk materiele en immateriële letselschade en het is bij elk soort van ongeval weer anders hoeveel letselschade je hebt opgelopen in beide categorieën. Je kunt dus berekenen hoeveel letselschade je hebt in de materiele categorie. Dit is relatief eenvoudig, want het is meetbaar. De schade aan je auto na een auto ongeluk kun je gemakkelijk laten vaststellen. Er is enkel een bezoekje naar de garage voor nodig. Maar misschien ben je ook naar het ziekenhuis geweest of moet je naar de fysio na het ongeluk. Hoeveel letselschade je hierbij oploopt is complexer. Zo heb je te maken met de kosten van het ziekenhuis en/of fysiotherapeut. Je hebt reiskosten die je maakt en misschien ben je niet in staat om bepaalde klussen uit te voeren, dit wordt ook wel het verlies van zelfwerk genoemd. Al dit soort zaken kunnen allemaal gebruikt worden om de te berekenen hoeveel letselschade je hebt opgelopen.  Het is niet altijd even gemakkelijk om zelf te berekenen hoeveel letselschade je hebt opgelopen en hoeveel schadevergoeding je kunt krijgen. Tevens zal de verzekering vragen om allerlei bewijstukken als bewijs voor je eigen berekening van hoeveel letselschade je hebt opgelopen. Het is in dit soort gevallen dus erg fijn als je een letselschade jurist in dienst kun nemen om je alle stress uit handen te nemen. Als het niet jouw schuld is dan wordt een dergelijke jurist vergoed door de verzekering van de schuldige partij. Dus je hoeft niet zelf een letselschade jurist te betalen. Indien het ongeluk en alle bijkomende schade niet jouw eigen schuld is, dan wordt het letsel vergoed door de verzekering van de andere partij en ook de letseljurist zal dan worden vergoed door de verzekering van de andere partij. Het is daarom geen slecht idee om een letseljurist in te huren. Deze kan precies uitrekenen hoeveel letselschade je hebt opgelopen en ook de bijbehorende bewijsstukken leveren.

Hoeveel letselschade je hebt is tevens afhankelijk van de immateriële letselschade

Zoals gezegd heb je te maken met twee categorieën aan letselschade wanneer je wilt berekenen hoeveel letselschade je hebt opgelopen en dus ook op hoeveel schadevergoeding je recht hebt. De tweede categorie bestaat uit immateriële letselschade. Dit soort schade is lastiger vast te stellen. Want het draait hier om zaken als emotionele schade, verdriet en psychologische schade. Dit zijn vaak vage begrippen waar je niet zo maar een bedrag op kunt plakken zoals dat wel mogelijk is bij de hoeveelheid letselschade in de eerste categorie. Je hebt geen rekening van een emotionele aandoening. Ook hierbij is het goed om gebruik te maken van een letselschade jurist. Hij kan zijn expertise dan gebruiken om precies te berekenen hoeveel letselschade je hebt opgelopen (en misschien nog steeds wel oploopt) in de immateriële categorie.  Als je dus precies wil weten hoeveel letselschade je hebt opgelopen of als je gewoonweg niet weet hoe je zelf moet berekenen hoeveel letselschade je hebt opgelopen, dan is het een zeer goed idee om gewoonweg gebruik te maken van de juiste letselschade jurist. Het is vaak een bureaucratische jungle waarin je terecht komt als je er helemaal alleen voor staat zonder de juiste juridische kennis. Zodra je een letselschade jurist in de arm neemt, dan wordt alles meteen een stuk overzichtelijker en kun je jezelf veel beter door deze jungle manoeuvreren. Aarzel daarom ook niet om hulp te vragen aan een letselschade jurist, want het is voor het slachtoffer gratis en via een letselschade jurist krijg je een veel beter beeld van hoeveel letselschade je daadwerkelijk hebt opgelopen.

De juiste letselschade jurist vind je op juristenkantoor.nl

Als je besluit om een letselschade jurist in de arm te nemen, dan kun je deze vinden op de bovenstaande website. Arjan van Ooijen is een professionele jurist die zich heeft gespecialiseerd in letselschade. Met Arjan van Ooijen kun je dus al je aandacht spenderen aan je eigen herstel en hij neemt al het regelwerk voor zijn rekening. Hij zal contact hebben met de verzekeringen en hij is ook degene die zal berekenen hoeveel daadwerkelijke letselschade je hebt opgelopen in beide categorieën. Daarnaast kan hij vaststellen op hoeveel schadevergoeding je recht hebt en dit ook met de juiste bewijsstukken onderbouwen via de nodige juridische documenten.  Een ongeluk is al erg genoeg, dus zorg ervoor dat je niet ook nog eens te lijden hebt onder al het juridische regelwerk.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn