Op zoek naar een powerbank?Een powerbank is een externe batterij waarmee jij jouw smartphone, iPad of tablet kunt opladen. Doorgaans krijg je bij deze batterij een kabeltje met een USB-aansluiting. Die kun je in de batterij steken. Aan de andere kant van de kabel zit een aansluiting die je in jouw smartphone kunt stoppen. Bij 123megastore verkopen ze powerbanks van topkwaliteit.

Een powerbank als batterij

Thuis is de ideale plek om jouw smartphone volledig op te laden. Niemand kan jou daar zeggen of je gebruik mag maken van het stopcontact en ook niet voor hoe lang. Bovendien laden thuisopladers een smartphone het snelst op. Wanneer je veel onderweg bent of een lange tijd van huis bent, is de kans groot dat je jouw telefoon niet met jouw thuisoplader kunt opladen. Je kunt dan in plaats daarvan een powerbank gebruiken. Het is dus een ware externe batterij. Via een USB-aansluiting laad jij je smartphone, iPad of tablet eenvoudig op. Als je een externe batterij wilt gebruiken, is het belangrijk dat hij is opgeladen. Anders werkt de batterij helaas niet. Let hier dus op wanneer je zo’n batterij wilt gaan gebruiken. De meeste externe batterijen kun je aan dezelfde thuislader opladen als die je voor jouw smartphone gebruikt. Houd je van duurzaam? Tegenwoordig zijn er ook solar powerbanks op de markt te vinden! Dit zijn batterijen die je door middel van zon energie kunt opladen. Dat is natuurlijk ideaal wanneer je zo duurzaam mogelijk wilt leven.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een powerbank?

Er zijn 3 dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van zo’n externe batterij:

  • Capaciteit
  • Formaat
  • Aantal aansluitingen

Als eerste is het belangrijk om te kijken naar de capaciteit van zo’n batterij. Hoe hoger het aantal mAh, hoe vaker je een volle batterij kunt gebruiken om jouw smartphone weer op te laden. De gemiddelde powerbank heeft 10.000 mAh. Met deze capaciteit kun je jouw smartphone gemiddeld 3 keer volledig opladen. Zit je onder de 10.000 dan kun je jouw smartphone er nog geen 3 keer volledig mee opladen. Het is ook handig om na te gaan hoe groot de batterij mag zijn. Wil je hem in jouw broekzak kunnen meenemen en dus een klein formaat? Of wil je liever een formaat die je fijn in de hand kunt houden? Let hierbij wel op: hoe groter de batterij is, hoe meer capaciteit hij kan hebben. Een powerbank van 10.000 mAh zal dus waarschijnlijk groter zijn dan een van 2.000 mAh. Tot slot is het handig om te kijken hoeveel smartphones je met zo’n batterij kunt opladen. Aan sommige batterijen kun je namelijk 1 smartphone opladen en aan anderen 2 tegelijk. Wanneer je bijvoorbeeld veel met vrienden of je partner op pad bent, is zo’n laatste batterij misschien wel handig. Ga jij het product vooral zelf gebruiken? Dan kun je er prima 1 aanschaffen waar je maar 1 smartphone aan kunt opladen. Wanneer er meerdere zijn aangesloten gaat de powerbank natuurlijk sneller leeg. Heb je 3 smartphones tegelijk aan het opladen, en beschikt de batterij over 10.000 mAh, dan zal hij nadat alle 3 de smartphones zijn opgeladen leeg zijn. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn