Heb jij in huis al een sfeerhaard? We hebben natuurlijk bijna allemaal centrale verwarming in onze woning, dus voor de warmte hoeven we het niet per se te doen. Toch zijn er steeds meer mensen die er wel voor kiezen om een mooie haard in hun woning te installeren en dat heeft verschillende redenen. In de eerste plaats is het zo dat haarden natuurlijk een heel andere warmte geven, anders dan bijvoorbeeld bij radiatoren of vloerverwarming het geval is. Het is een veel directere warme gloed en het dringt vaak ook echt veel meer in je lijf door. Een sfeerhaard kan dus erg aangenaam zijn, helemaal op koude dagen, om het huis zo nog even extra op te warmen. Een andere reden om voor haarden te kiezen, is dat ze veel sfeer geven. Want hoewel radiatoren of vloerverwarming heel praktisch zijn, geven ze natuurlijk totaal geen sfeer aan de ruimte. Hoe anders is dit als er gekozen wordt voor een sfeerhaard! De vlammen zorgen altijd weer voor een prachtig schouwspel en veel mensen kunnen hier echt tijden naar kijken. Bovendien zorgt het licht dat hier vanaf komt ook voor een bijzondere sfeer. De hele kamer wordt meteen een heel stuk romantischer en sfeervoller. Ook daarom kun je er dus voor kiezen om een haart te installeren.

Sfeerhaard in verschillende uitvoeringen

Als jij denkt aan een sfeerhaard, aan wat voor soort kachel denk jij dan? De kans is groot dat je dan aan een houtkachel denkt en voor een dergelijke open haard zou je ook zeker kunnen kiezen. Maar hout branden heeft ook nadelen. Zo moet je er altijd voor zorgen dat jouw houtvoorraad groot genoeg is. Bovendien moeten de houtblokken goed droog zijn, anders wordt het niet echt warm en krijg je veel last van rook. Bovendien komt via de schoorsteen fijnstof vrij, wat door jouw directe omgeving misschien niet zo heel erg gewaardeerd zal worden. Je kunt daarom misschien beter kiezen voor een sfeerhaard die werkt op een andere brandstof, zoals:

  • gas
  • elektriciteit
  • gel

Als je hier voor kiest, dan heb je een veel schonere verbranding, wat voor jouw omgeving prettig is en ook natuurlijk voor het milieu. Bovendien hoef je geen grote ruimte bij huis te reserveren voor het opslaan van houtblokken, dat is ook zeker een voordeel. Bovendien is hout ook best wel prijzig en zit je ook altijd met het transport ervan naar jouw woning. Er zijn dus zeker redenen om te kiezen voor een sfeerhaard die werkt op gel, elektriciteit of gas.

Interschouw biedt verschillende modellen

Als jij een sfeerhaard wil kopen die op een van de drie genoemde brandstoffen werkt, dan is het raadzaam om eens een kijkje te nemen bij Interschouw.nl. Zij bieden verschillende modellen aan, waarbij je bijvoorbeeld kunt kiezen voor een wandmodel of een ingebouwd exemplaar, maar ook een vrijstaand model is bij hen een optie. Welke mogelijkheden jij hebt, is afhankelijk van jouw woning. Is er bijvoorbeeld al een schoorsteen of een rookkanaal aanwezig of niet? Bij Interschouw weten ze precies welke sfeerhaard geschikt is voor welke situatie, zij kunnen jou dus zeker adviseren over welke van hun modellen jij het beste kunt kiezen. Bovendien kun je bij hen niet alleen maar terecht voor de aankoop van een kachel of haard, zij kunnen ook de complete aanleg ervan voor jou verzorgen. Als je het door hen laat doen, dan weet je zeker dat alles goed aangelegd wordt en dat je geen problemen hoeft te verwachten tijdens het stoken. Als jij overweegt een sfeerhaard aan te schaffen, dan is Interschouw hiervoor dus zeker een aanrader!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn