Waar kan ik een gecertificeerd mondkapje KN95 bestellen? Je zult dit uitvinden in dit artikel! 

In december 2019 dook voor het eerst COVID-19, ook wel bekend als het coronavirus, op in China. Het virus werd als eerste bij dieren ontdekt, maar al snel bleken er ook mensen besmet te zijn. Helaas bleef het virus niet alleen in China. In een razendsnel tempo verspreidde het virus zich over de hele wereld. Tot op de dag van vandaag moeten wij dealen met de impact van het coronavirus.

Want impact maakt dit coronavirus zeker. Het virus is zó besmettelijk dat we in een ‘nieuw normaal’ leven. Ook wel de anderhalvemetersamenleving genoemd. Wat betekent dat we niet meer dicht bij elkaar in de buurt mogen komen. We geven elkaar geen hand meer en ook de, vaak gedwongen, drie kussen op de wang mogen we elkaar niet meer geven. Met dit laatste hebben de meeste mensen overigens niet zoveel moeite.

De Nederlandse overheid heeft het afgelopen jaar allerlei maatregelen afgekondigd om het virus te temmen en dus de verspreiding ervan tegen te gaan. De meest opvallende maatregel is toch wel het dragen van een mondkapje. In bijna de hele wereld was het verplicht om een mondkapje te dragen. In Nederland bleef het heel lang nog een dringend advies. Sinds één december 2020 is het eindelijk ook in Nederland verplicht om een mondkapje te dragen.

Mondkapje KN95 gecertificeerd

Er zijn allerlei soorten mondkapjes beschikbaar. Van stoffen- tot wegwerpmondkapjes. Stoffen mondkapjes zijn er in diverse kleuren en met allerlei verschillende patronen. En ook bij de wegwerpmondkapjes zijn er diverse varianten te verkrijgen. Een bekend type mondkapje is het mondkapje KN95. Dit mondkapje kun je gemakkelijk online bestellen. Dit kan bijvoorbeeld bij Corona Bescherming Nederland. Coronabescherming Nederland levert professionele beschermingsmiddelen en is een initiatief van MSS Advanced Technologies B.V. Het mondkapje KN95 is FFP2 gecertificeerd, wat inhoudt dat het mondkapje minstens 94 procent van de in de lucht aanwezige deeltjes tot een grootte van 0,6 μm op kan vangen.

Het gecertificeerde mondkapje KN95 wordt direct vanuit voorraad geleverd. Dit betekent dat als je het mondkapje vandaag bestelt je het de volgende dag al in huis hebt. Je kunt het gecertificeerde mondkapje KN95 zowel los als in een verpakking bestellen. Zo zijn ze bijvoorbeeld per vijf, dertig en tweehonderd te krijgen.

Tips voor het dragen

  • Bij het dragen van een gecertificeerd mondkapje KN95 moet je op een aantal dingen letten:
  • Draag het mondkapje nooit langer dan drie uur en hergebruik het mondkapje niet.
  • Raak het mondkapje alleen bij de elastieken aan.
  • Zorg dat je het elastiek bij je neus goed aandrukt, zodat er geen lucht meer naar binnen kan komen.
  • Was voordat je het mondkapje opzet en wanneer je het mondkapje weer afzet goed je handen.

Als je je aan deze voorschriften houdt, werkt het mondkapje het best. Op deze manier bescherm je jezelf én anderen goed tegen het coronavirus. Dus waar wacht je nog op? Bestel het gecertificeerde mondkapje KN95 van Corona Bescherming Nederland nu. Want alleen samen krijgen we het virus onder controle, het is dus helaas nog even volhouden met z’n allen; surf ook eens naar corona-bescherming-nederland.nl. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn