Wsadvocaten - Advocaat echtscheidingVorig jaar besloten mijn man en ik om uit elkaar te gaan. Dit was bepaald geen makkelijke stap. Ik ben opgegroeid met het idee dat een echtscheiding een teken is van zwakte, zeker in het geval dat je kinderen hebt. Vroeger had ik nooit kunnen voorzien dat ik zelfs ooit een advocaat voor mijn echtscheiding nodig zou hebben. Mijn ouders vonden dat je altijd moest doorgaan en ervoor moest zorgen dat het zou werken. Ook zij hadden het tijdens hun huwelijk toen wij jong waren niet makkelijk, maar toch zijn ze altijd bij elkaar gebleven. Het heeft voor mij heel lang geduurd voordat ik in kon zien dat dit niet altijd per se de juiste keuze hoeft te zijn. Een ongelukkig huwelijk kan immers ook een zeer ongezonde omgeving vormen, niet alleen voor het echtpaar zelf maar ook juist voor de kinderen die jong en kwetsbaar zijn. Uiteindelijk zijn zij natuurlijk het belangrijkste. Dit is dan ook waarom ik koos voor een advocaat voor mijn echtscheiding. Ik vond deze advocaat bij WS Advocaten en zij hebben mij geweldig bijgestaan. Als je kinderen hebt, wil je dat alles goed voor hen geregeld wordt. Een advocaat voor een echtscheiding kan hier voor zorgen. Ook houdt een advocaat voor een echtscheiding in de gaten dat alles op een gezonde manier verloopt en bovendien scheelt het je een hoop kopzorgen. Ik vond het al vervelend genoeg dat we onze kinderen niet een fijn huis en een fijn gezin konden bieden, maar uiteindelijk kwamen we tot de beslissing dat dit echt de juiste keuze was en dat maar het beste een advocaat voor onze echtscheiding konden regelen om alles voor ons uit te zoeken. Deze advocaat voor onze echtscheiding heeft ook echt zin gehad want het verliep allemaal redelijk soepel en het leek totaal niet op alle horrorverhalen die mij via bekenden wel eens ter ore waren gekomen. Juist doordat de advocaat voor onze echtscheiding een groot deel van de communicatie in handen nam, konden wij wat afstand van elkaar nemen. Dit bleek achteraf een hele goede zet te zijn geweest. De advocaat van WS Advocaten was zeer professioneel en kundig waardoor ik het in vertrouwen uit handen kon geven.

De voordelen van een advocaat voor een echtscheiding

Hoewel een scheiding natuurlijk nooit een fijne aangelegenheid is kan een advocaat voor een echtscheiding het allemaal toch een stuk makkelijker maken. De advocaat voor mijn echtscheiding nam voor mij een groot gedeelte van de stress weg. Eigenlijk heeft de advocaat voor onze echtscheiding het contact tussen mij en mijn ex juist verbeterd, omdat we niet constant met elkaar in gesprek hoefden. Dit soort discussies over het verdelen van het eigendom en, nog veel belangrijker, de voogdij kunnen tot grote spanningen en ruzies leiden. Dit wilden wij allebei absoluut niet laten gebeuren en dankzij onze advocaat voor onze echtscheiding staan we nu nog op goede voet met elkaar. Soms als we de kinderen bij elkaar op komen halen gaan we ook gezellig samen een kopje thee drinken. Voor de verjaardag van onze oudste dochter zijn we nu zelfs van plan om mijn zijn allen uit eten te gaan. Ik denk niet dat deze mate van contact ook mogelijk zou zijn geweest zonder onze advocaat voor onze echtscheiding. Het mislukte huwelijk zelf voelt nu ook niet eens meer zo erg als een mislukking; het is immers heel natuurlijk dat twee mensen na verloop van tijd uit elkaar groeien en dan alleen met hun leven verder willen gaan. Zolang anderen hier niet onder hoeven te lijden, dan is dit toch de beste beslissing? Dit inzicht hebben we overigens voor een groot deel aan onze advocaat voor onze echtscheiding te danken. Aangezien zij hier natuurlijk veel ervaring mee heeft weet ze als geen ander hoe de vork in de steel zit en hoe je het beste met dit soort situaties om kunt gaan. Bovendien is ze een erg empathisch persoon en dit werkt erg fijn in de communicatie. Ik voelde me door onze advocaat voor de echtscheiding eigenlijk altijd goed begrepen. Dit heeft zeker bijgedragen aan ons goede contact en verstandhouding.

Geen last van ingewikkelde procedures

Het klinkt misschien vreemd, maar wanneer je besluit uit elkaar te gaan wil je eigenlijk het liefste meteen afstand nemen zodat je je op jezelf kunt focussen en tot rust kunt komen. Een scheiding blijft toch altijd een heftige beslissing en daarbij is het ook een grote verandering in je leven. Je hebt immers voor lange tijd alles samen gedeeld. Na de beslissing om uit elkaar te gaan hadden we dus zeker wat ruimte nodig. Dit werd gelukkig mogelijk gemaakt door onze advocaat voor onze echtscheiding. Doordat zij een groot deel van de communicatie op zich nam, konden wij even wat rust nemen. Hiervoor zijn wij onze advocaat voor de echtscheiding nog altijd zeer dankbaar. Zij heeft ons geholpen met enkele belangrijke beslissingen, zoals onder andere:

  • Alimentatie voor de zorg voor de kinderen
  • Boedelverdeling, wie krijgt welke spullen?
  • Pensioenverevening
  • Zorg voor de kinderen
  • Naamswijziging

Dit zijn allemaal punten waarop je het immers zeer makkelijk oneens kunt worden en daarom kan je nog wel eens wat bemiddeling gebruiken door een advocaat voor een echtscheiding. Uiteindelijk hebben we een verdeling gevonden waar we allebei aardig tevreden mee zijn en ook dit zorgt ervoor dat we ons niet afgunstig voelen tegen over de ander. Ik heb geleerd dat het kiezen voor een advocaat echtscheiding niet een teken is van zwakte, maar dat het er juist voor zorgt dat alles relatief eenvoudig en minder stressvol verloopt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn