Een warmtepomp is een alternatief voor een gasketel. Vaak wordt dit als een duurzamere oplossing gezien. Het klimaat wordt steeds belangrijker en de opwarming van de aarde heeft een steeds grotere impact op ons ecosysteem. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid is daarom zeer belangrijk geworden. Een manier om duurzamer met energie om te gaan is door gasketels te vervangen voor meer duurzamere oplossingen. Dit kan een warmtepomp zijn. Deze pomp wekt elektriciteit op en maakt gebruik van de warmte die daarbij vrij komt. Het is namelijk zo dat bij het omzetten van energie altijd warmte vrij komt. Deze warmte wordt dan als het ware hergebruikt om zo weer extra energie te maken. Dit is erg milieuvriendelijk. In dit artikel lees je meer over de warmtepomp.

Hoe werkt zo’n warmtepomp eigenlijk precies?

Dit soort pompen hebben een vrij eenvoudig systeem. Er zit een vloeistof in met een laag kookpunt. Door dit lage kookpunt is deze vloeistof heel eenvoudig op te warmen. Deze vloeistof wordt langs een natuurlijke bron geleidt. De vloeistof begint dan te koken en verdampt. Deze gasvorm wordt dan onder druk gezet. Door dit proces onstaat er warmte. Als laatste wordt deze gasvorm dan weer omgezet tot vloeistof, hierdoor komt de warmte vrij. Deze warmte wordt dan gebruikt voor het verwarmen van een huis. Redelijk simpel dus. Er zijn een aantal belangrijke redenen om een warmtepomp te kopen en om jouw oude gasketel te vervangen. Deze redenen zijn:

  • Minder onderhoud
  • Toekomst gericht
  • Goed voor het milieu

Dit zijn naar mijn mening genoeg redenen om eens te gaan kijken naar de mogelijkheden voor bij in jouw huis. Een warmtepomp stoot veel minder CO2 uit dan een standaard cv ketel. Hierdoor is hij dus veel beter voor het milieu. Het is namelijk de bedoeling dat in 2050 heel Nederland van het gas af is. Begin dus gewoon nu alvast, want het moet toch gebeuren. Ook heeft zo’n pomp veel minder onderhoud nodig dan een gewone ketel. Dit scheelt geld, maar ook tijd en soms ellende. Vaak zijn er ook subsidies verkrijgbaar voor het kopen van milieuvriendelijke producten. Dit geldt ook voor een warmtepomp. Deze subsidies worden ook al afgegeven bij de aanschaf van bijvoorbeeld zonnenpanelen. Als je kiest voor een warmtepomp help je het milieu, maar op de lange termijn ook jouw portemonnee, wat wil je nog meer?

Waar koop je een goede warmtepomp?

Je kunt dit soort pompen op verschillende plaatsen kopen. Als je meer wilt weten over het effect van deze pomp op jouw verbruik, dan raad ik je aan om naar www.hallostroom.nl te gaan. Dit bedrijf zet zich in voor duurzaamheid en milieuvriendelijke energie. Zij weten alles af van groene stroom en kunnen jou helpen bij het berekenen van jouw voordeel als je overstapt op duurzamere manieren van energie. Neem maar eens een kijkje op de website van dit bedrijf. Als je nog vragen hebt kun je altijd even contact met ze opnemen. Zij helpen je dan graag verder. Ik heb dit zelf onlangs gedaan en werd uitstekend geholpen! Succes met het vervangen van die oude ketel, het gaat ongetwijfeld lukken!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn