Wil jij een eigen website maken, dan zijn er verschillende zaken die je moet regelen. Een van die zaken is het kiezen van webhosting. De gegevens die jij op je webpagina wilt plaatsen, zullen immers ergens opgeslagen moeten worden. Dit gebeurt op een server en dit is te vergelijken met het feit dat jij gegevens op je computer opslaat op de harde schijf. Het zal voor zich spreken dat het gebruik van een server niet gratis is, deze moet immers aangeschaft worden, onderhouden worden en er moeten updates geplaatst worden. Dat je voor webhosting moet betalen, is dus niet zo heel erg vreemd. Naast het kiezen van een host zijn er natuurlijk nog meer zaken die je moet regelen. Zo moet je bijvoorbeeld bedenken wat je allemaal op de pagina wilt plaatsen en moet je een domeinnaam uitkiezen. Ook moet je kiezen welke extensie, dus .nl, .com, of een van de andere opties, je graag zou willen hebben. Dit moet je dan laten registreren. En dan moet er nog een ontwerp gemaakt worden, wat je zelf kunt doen met behulp van bijvoorbeeld WordPress. Met het uitkiezen van webhosting ben je er dus nog niet, er zijn dus verschillende stappen die gezet moeten worden voordat je een website daadwerkelijk in de lucht hebt.

Webhosting komt in verschillende mogelijkheden

Ben jij van plan een eigen website te starten en ga je op zoek naar de opties die er zijn met betrekking tot webhosting, dan zul je al snel tot de ontdekking komen dat je uit heel veel verschillende mogelijkheden kunt kiezen. In de eerste plaats zijn er al verschillende bedrijven waar je dit kunt regelen en dan is het ook nog zo dat ieder bedrijf eigenlijk ook nog verschillende pakketten bieden. Waar moet je nu voor kiezen? Een goede keus is in ieder geval om je webhosting te laten lopen via TransIP, zij leveren echt een uitstekende kwaliteit. Bij hen kun je kiezen uit drie verschillende pakketten, namelijk S, L en XL. Deze pakketten verschillen van elkaar wat betreft:

  • de opslagruimte die zij bieden, namelijk 10, 50 of 100 GB
  • het aantal databases waarover jij kunt beschikken, 1, 10 of 100
  • het aantal mailboxen dat jij kunt gebruiken, 5, 50 of onbeperkt

En zo bestaan er nog meer verschillen. Welk pakket voor webhosting de beste keus is, hangt helemaal af van hoe de webpagina gebruikt zal worden. Voor een groter bedrijf is het bijvoorbeeld erg handig om over veel mailboxen te beschikken, terwijl dit voor een persoonlijke pagina niet van belang is.

TransIP biedt veel mogelijkheden

Het is dus verstandig om de verschillende opties voor jezelf eens op een rijtje te zetten en dan te bepalen welk pakket voor webhosting van TransIP in jouw situatie de meest verstandige oplossing is. Door de verschillende opties is er altijd wel een geschikt pakket voor jou bij. Een groot voordeel van TransIP is dat je bij hen niet alleen terecht kunt voor webhosting, maar dat je nog heel veel meer zaken bij hen kunt regelen. Ga jij liever zelf aan de slag met VPS, dan dat je gebruik maakt van een webhost, ook dat is bij hen mogelijk. Heb jij nog geen domeinnaam geregistreerd, dan kun je dat heel eenvoudig bij hen regelen. Zij bieden je daarbij de mogelijkheid om uit 450 verschillende extensies te kiezen. Ook kun je bij hen terecht voor extra stack en kun je een beveiligde verbinding door SSL bij hen regelen. Met andere woorden, voor webhosting en voor alle andere zaken die je nodig hebt voor een eigen website is TransIP een uitstekende keus!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn