Tegenwoordig zijn scheidingen een veelvoorkomende en normalere gebeurtenis dan een tijd geleden. Mede door de emancipatie van de vrouw wordt er niet meer altijd verwacht dat de vrouw in een relatie zich stil moet houden en de brave huisvrouw moet spelen. Bovendien is het simpelweg meer geaccepteerd binnen de maatschappij om te scheiden, dat komt waarschijnlijk ook door de afnemende rol van religie binnen de maatschappij waardoor er minder zwaar over het huwelijk tussen vrouw en man en de belofte aan God die daarbij wordt gedaan wordt gedacht. Het is vaak voor gezinnen een betere keuze om te scheiden dan om de kinderen dagelijks te confronteren met ruzies en ouders die eigenlijk niet samen onder een dak kunnen. Want je zou zeggen, als je zelf niet gelukkig bent kun je je kinderen ook niet gelukkig maken. Echter, is een scheiding niet altijd geheel onschadelijk voor opgroeiende kinderen waarvan het gezin opgebroken wordt. Ze zien hun ouders minder vaak als ze wisselen van huizen of als ze bij een van de ouders blijven wonen. Ook is er het risico dat een van de ouders een nieuw gezin begint waar het kind zich niet thuis voelt of buitengesloten voelt. Het is namelijk ook heel belangrijk voor jonge kinderen om een vaste routine te hebben en het scheiden van ouders brengt veel chaos in het leven van een kind.

Ex wil niet meewerken, advies over vervangende toestemming zaken 

Echter kan het tussen twee ouders na de scheiding ook een strijd worden over wie wanneer en hoe vaak de kinderen mag zien. Helaas gebeurt het steeds vaker dat deze zaken in de rechtbank opgelost moeten worden als de ene ex niet mee wil werken en geen compromis wil sluiten met de andere ex met betrekking tot de kinderen. Wat biedt de website van vervangende toestemming zaken u:

  • Mediators voor als uw ex niet mee wil werken na de scheiding.
  • Meesters voor in het proces tussen u en uw ex die niet mee wil werken.
  • Advocaten voor als uw ex niet mee wil werken met betrekking tot de kinderen na een scheiding.
  • Juridisch advies voor een voogdij rechtszaak waarin uw ex niet mee wil werken.

U kunt bij deze website dus terecht voor al uw vragen over het proces en de tactieken met betrekking tot de kinderen na een echtscheiding tussen u en uw ex. Dit is de plek waar alle informatie te vinden is over wat het beste is voor u, uw ex en vooral de kinderen natuurlijk.

Mijn eigen ervaring met ex die niet wil meewerken

Ik ben zelf een aantal jaar geleden gescheiden van de man met wie ik twee kleine kinderen had. Aangezien wij niet als vrienden uit elkaar waren gegaan en moeilijk door een deur konden, zagen wij dat wij hulp nodig hadden om de verdeling van de zorg voor de kinderen te verdelen. Gelukkig hoefden wij na onze sessies met een mediator niet met de zaak naar de rechter. Ik ben zeer tevreden met de hulp voor een ex die niet wil meewerken en zou het aan iedereen in dezelfde situatie aanraden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn