Bij het Centrum voor QiGong en Tai Chi kan je terecht voor een professionele workshop Qigong. Het is een workshop die jou de bewegingsleer leert die al zeker 5000 jaar oud. Het is afkomstig uit China en bestaat grotendeels uit meditatie en beweging. Het is een andere manier die je wellicht gewend bent. Bij de meeste bewegingsactiviteiten gaat het om het activeren van het lichaam. Dat is bij Qigong ook wel het geval, maar meer om rust, balans en harmonie tot stand te brengen. Een resultaat dat moet leiden tot een sterkere gezondheid. Tijdens de workshop Qigong werk je ernaar meer in verbinding te komen met jezelf en de natuur te herstellen. Door de balans in jezelf te herstellen, ben jij straks zelf in staat om mensen de leer van Qigong over te brengen. Eerst ga je een paar lessen doorlopen die gegeven worden bij QigongZee, de naam van dit centrum voor Qigong en Tai Chi. Meer informatie over de lessen en ook de dagen en tijden vind je terug op de website qigongzee.nl. De lessen worden gegeven op een locatie in Deventer. Ben je er nog niet zeker van of een workshop Qigong past bij jouw behoeften? Lees dan rustig de informatie door en vraag gerust een proefles aan.

De achtergrond en werking van de workshop Qigong

Natuurlijk is het afwachten of een workshop Qigong helemaal aansluit bij jouw behoeften. Hoewel de rust en balans erg aantrekkelijk lijken, hoeft de les nog niet direct prettig aan te voelen. Reden kan zijn dat jij nog niet helemaal thuis bent in het zoeken naar balans en het uitvoeren van de meditaties. Toch kan een workshop Qigong jou daarbij begeleiden. Hoewel het een hele zoektocht is, is het juist goed dit met behulp van een professional te doorlopen. Zelfs met de kleinste bewegingen en basishoudingen merk je al resultaat en ga je al een nieuwe energie in je lichaam ervaren. Voor Qigong bestaan er meerdere systemen om deze bewegingsleer over te dragen:

  • Taiji Qigong
  • Baduan Jin: de acht kostbaarheden
  • WiXing: de vijf elementen van QiGong
  • Yi Jin Jing: pezen transformerende oefeningen
  • Zhi-Neng

Bij deze workshop Qigong wordt de Taiji uitvoering gebruikt. Hierbij zitten bewegingen toegevoegd die iets weg hebben van Tai Chi. Een vechtkunst waarbij veel bewegingen overeenkomsten met aanvals- en verdedigingsbewegingen. Deze combinatie zorgt ervoor dat je tijdens deze workshop Qigong zowel naar binnen als naar buiten gericht bent. Stijlen die op deze manier worden gegeven zijn de Taijiquan 24 of 28 form of de TaijiChi Bali.

Meer bewust van je lichaam door concentratie

Concentratie en focus staan centraal tijdens de workshop Qigong. Voor een goede meditatie en een goede uitvoering van de beweging is allereerst een goede concentratie vereist. Dit wordt zowel liggend, zittend, staand en zelfs lopend uitgevoerd. Als je net begint is dat een hele nieuwe manier van bewegen. Geleidelijk aan ga je merken dat het je steeds meer lukt jouw concentratie te vinden in iedere houding. Tegelijkertijd vindt er een verandering plaats van energie in jouw lichaam. Dit kan leiden tot bepaalde heilzame resultaten als openen van de gewrichten en een harmonieuze adem. Door het volgen van een workshop Qigong verandert de energie door een verandering in jouw meridianen. Alle energie verandert door een andere stroming door je lichaam. Welke energie voor jou het meest nuttig is, dat moet je uitzoeken door verschillende houdingen uit te proberen. Ben jij benieuwd of deze webshop Qigong het beste effect heeft op jouw gezondheid? Neem dan contact op met deze school QigongZee en probeer een andere manier uit om jouw energie weer in balans te krijgen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn