Landhuizen worden nog steeds overal gebouwd. Ze blijven enorm gevarieerd qua grootte en karakter, maar hebben het beste gemeenschappelijk met hun landschapsomgeving. Toch zijn de dagen voorbij dat heel wat mensen met een stralende ogen en hun chequeboekjes in de aanslag, afdalen naar de boerenbuiten om alles te betalen wat nodig is om het huis van hun dromen te kopen of een landhuis te bouwen. Tegenwoordig is het getallen eerst en nadien dromen, zeggen vele makelaars. En dit niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Toch blijft de ambitie hangen om een landhuis te bezitten. Alleen hebben kopers hun prioriteiten verlaagd in termen van de grootte van het huis dat ze willen kopen. Daarnaast willen ze ook precies weten hoeveel de woning zal kosten om te onderhouden. Tien jaar geleden kwamen onderhoudskosten van een landhuis zelden ter sprake. Sommige makelaars waren toen zelfs van mening dat kopers, indien ze de onderhoudskosten zouden gekend hebben, ze deze waarschijnlijk niet konden betalen. Laat staan om in de eerste plaats het landhuis te kopen. Vandaag is het een heel ander verhaal en vele makelaars geven nu een gedetailleerde analyse van de uitgaven, die behoorlijk substantieel kunnen zijn in het geval van een groot landhuis met gebouwen en land, waar personeel in dienst is. Bovendien zijn de meeste mensen op zoek naar kleinere landhuizen. Uiteraard zijn deze moeilijker te vinden, maar velen laten een klein landhuis bouwen.

Een landhuis bouwen: welke stijl is het?

Landhuizen zijn speciaal ontworpen om gebruik te maken van de open ruimtes, met functies die uniek en wenselijk zijn voor het plattelandsleven. Ze bieden voldoende leefruimte om te entertainen, voor het ontvangen van vrienden of gewoon om te genieten met het hele gezin. Een landhuis bouwen betekent meestal dat je ontwerpen te zien krijgt waarbij kinderen hun eigen ruimte hebben. Bovendien krijg je vaak met een landhuis bouwen een veranda voor alle seizoenen. Van warme, actieve zomers tot koele winters, de veranda van het landhuis is gebouwd om alle seizoenen op te vangen en te waarderen. Stedelijke woningen genieten niet dezelfde adembenemende vergezichten, frisse buitenlucht en de uitgestrekte sterrenhemel die je krijgt met het buitenleven. Maar als je echt wilt genieten van de sereniteit van het ontwerp van je landelijke huis, dan is er geen betere manier dan een landhuis bouwen met een veranda. Een landhuis kan een modern ontwerp hebben of je kunt een landhuis bouwen met een klassieke uitstraling. Het is allemaal afhankelijk van de materialen die je kiest. Hout is een populaire keuze voor zowel binnen- als buitencomponenten, maar sommige moderne ontwerpen maken gebruik van stalen frames. Enkele dingen die je zou moeten overwegen voor een landhuis bouwen:

  • Weet waar je waterbron is
  • Wil je bouwen op een helling?
  • Zul je bouwen in de buurt van een bos (risico op bosbrand)
  • Is er toegang tot elektriciteit en gas?

Bouw zorgeloos

Een landhuis bouwen met Vroombouw zijn geen ‘one size fits all’-projecten. Sterker nog, met Vroombouw maak je de eerste stap om met een consultant samen te werken en om samen te kijken hoe je landhuis eruit moet zien. Je hebt input over het ontwerp, de materialen en de lay-out, en zij helpen je je nieuwe huis aan te passen aan het landschap waarin je bouwt of ze kunnen je helpen je huis helemaal opnieuw te ontwerpen, zodat je precies datgene krijgt wat je wilt. Hun ontwerpteam staat klaar om je te helpen de uitdaging aan te gaan en het perfecte landhuis te bouwen. Neem vandaag nog contact met hen op voor een gratis consult over je nieuwe via de pagina www.vroombouw.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn