Bestvision - Asbest verwijderen particulierHebt u een oud gebouw dat u moet onderhouden? Of het nu gaat om uw huis, een schoolgebouw, een zakelijk gebouw of wat dan ook, het is belangrijk dat u even het bouwjaar opzoekt. Er zijn namelijk periodes in onze geschiedenis waar het normaal was om het kankerverwekkende materiaal asbest te gebruiken. Dat wist men in die tijd nog niet maar sinds de jaren negentig weet men dat wel en is men begonnen met het asbest verwijderen. Als particulier kunt u dit zelf doen als u bijvoorbeeld niet over 2 linkerhanden beschikt en u zorg draagt voor een gebouw. Toch raden wij van de inspectiedienst Bestvision Group dit af. Zeker als u het niet eerst door ons hebt laten inspecteren. En als het om grote gebouwen gaat dan mag u niet eens asbest verwijderen als particulier. Dan is het gewoon onbegonnen werk en brengt u uzelf en omstanders enkel in gevaar. Maar gaat het om een klein gebouw die aan een aantal voorwaarden voldoet, dan mag u asbest verwijderen als particulier en u hebt er dan geen rapport voor nodig. Dat kan u behoorlijk veel goed besparen en laten we wel wezen, u bent toch zeker geen dief van uw eigen portemonnee? Maar toch, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: veiligheid gaat voor alles. Dus durft u het asbest verwijderen als particulier niet aan? Laat dan door ons, bestvision.nl, in eider geval een veiligheidsrapport opstellen. Dan weet u waar u aan toe bent, wat de risico’s zijn, of het nut heeft om asbest te verwijderen als particulier of dat u dit beter kunt uitbesteden aan een professioneel bedrijf dat hier dagelijks mee te maken heeft. Asbest verwijderen als particulier is dan ook iets dat u niet zo maar besluit. Gaat u dit ook altijd met uw directie en werkgevers bespreken en zorg voor een veilige sfeer voordat u ook maar een vinger uitsteekt. U wilt niet van een koude kermis thuiskomen als u asbest gaat verwijderen als particulier.

Asbest verwijderen, particulier en zakelijk

Asbest verwijderen als particulier kan dan ook erg gevaarlijk zijn. We zeiden dit ook al in de vorige alinea maar u moet er gewoon van doordrongen worden dat dit het geval is. Veel mensen denken dat dit een koud kunstje is. En dat lijkt ook zo, zeker als het om een klein oppervlak gaat. U hebt dit misschien snel voor elkaar en u bent er trots op dat u dit helemaal alleen gedaan hebt. Maar stel nu dat u geen gasmasker of mondkapje voor had gedaan? Dan zult u op de lange termijn begrijpen waar u de mist in bent gegaan. U kunt er een vreselijke ziekte aan overhouden, alleen maar omdat u de zogenaamde held uit ging hangen. U leeft maar een keer en er is echt niemand die daarna denkt dat u een held bent, eerder een idioot. Sorry dat we dit zo hard zeggen maar een kleine investering in ons en vervolgens in een bedrijf dat dit dagelijks doet is vele malen veiliger en slimmer dan zelf het heft in handen te nemen. Het staat dan ook als een paal boven water dat het asbest verwijderen als particulier af te raden is tenzij het gebouw aan de volgende twee punten voldoet:

  • Het (in zijn geheel) verwijderen van geschroefde, hecht gebonden asbesthoudende asbestplaten met een maximum van 35m2 per kadastraal perceel;
  • Het verwijderen van asbesthoudende vloertegels en/of niet-gelijmde asbesthoudende vloerbedekking met een maximum van 35m2 per kadastraal perceel.

Dit klinkt u misschien als abracadabra want dit is nogal technisch. Laat het u niet afschrikken maar neem contact met ons op als u na het lezen van deze twee punten erg graag wilt weten of uw gebouw hiervoor in aanmerking komt. We komen u hierin graag tegemoet zodat u niet asbest gaat verwijderen. Als particulier dient u dan ook alle gevaren in acht te nemen en u dient die gevaren te respecteren. Ook al zit dit totaal niet in u, doe het dan op zijn minst voor uw gezin!

Het maakt ons allemaal niet uit dus daag ons vooral uit!

U leest het, asbest verwijderen als particulier is niet erg slim. Het enige voordeel is dat het u wat geld bespaart omdat u geen rapport nodig hebt en dat hebt u wel nodig als u een groot gebouw hebt. Dan mag u trouwens niet eens asbest verwijderen als particulier maar zult u het per definitie moeten uitbesteden aan een gerenommeerd bedrijf. Wij komen u dan ook erg graag advies geven. Ook kunnen we de boel komen inspecteren en rapporteren en maken we tevens en inventaris op van de hoeveelheid asbest. Verwijderen als particulier heeft dus heel wat voeten in de aarde, dit spul is geen pretje en wordt niet voor niets op grote schaal verwijderd uit de gebouwen hier in Nederland. Dit gebeurt gelukkig erg vaak preventief. Asbest wordt als isolatiemateriaal gebruikt en zit dus diep weggestopt in de muren. Daarom kunt u prima wonen in een huis met asbest maar op de lange termijn loopt u een steeds groter risico dat er deeltjes in de lucht komen. Wilt u in een dergelijk gebouw uw kinderen zien opgroeien? Nee toch zeker! Kom dan ook in actie en roep daarbij onze hulp in, dan kunt u snel asbest gaan verwijderen als particulier zonder bang te hoeven zijn dat u iets overkomt tijdens het asbest verwijderen als particulier. Bel of e-mail ons vandaag nog!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn