Een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat uw nabestaanden niet voor onverwachte kosten komen te staan. U verzekert uzelf voor een bepaald bedrag waarvan u denkt dat het uw uitvaart dekt, en betaalt hiervoor elke maand een premie. Zo houdt u zelf de verantwoordelijkheid voor uw uitvaart en zijn alle kosten gedekt. Het is zeker aan te raden een uitvaartverzekering te nemen. Natuurlijk wilt u wel de beste uitvaartverzekering voor uw geld. Daarvoor kunt u alle aanbieders van verzekeringen vergelijken, bijvoorbeeld via ikvergelijkonline.nl. Hier vergelijkt u aanbieders zoals:

U ziet hier direct welke aspecten van uw uitvaart wel en niet zijn meeverzekerd. Op die manier kunt u altijd kiezen voor de beste uitvaartverzekering voor u. Natuurlijk is het geheel afhankelijk van uw wensen voor uw uitvaart, welke verzekering de beste uitvaartverzekering voor u is. Gelukkig kunt u met behulp van de website veel sneller achterhalen welke verzekering de beste uitvaartverzekering is, dan als u alle informatie afzonderlijk moet opzoeken. Een verzekering vergoedt alleen het verzekerde bedrag. U of uw nabestaanden zullen bij het overlijden van een verzekerde zelf de uitvaart moeten regelen in samenspraak met de uitvaartverzorger. Bij de meeste verzekeringen heeft u vrije keus voor een begrafenisondernemer. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een uitvaartverzorger bij u in de buurt. Deze zal altijd rekening houden met het beschikbare budget en u passende keuzes voorleggen. 

Beste uitvaartverzekering vergelijken en direct afsluiten

Via de website kunt u niet alleen de beschikbare verzekeringen vergelijken, maar ook direct afsluiten. Zo bent u binnen een half uur al op de hoogte van de beste uitvaartverzekering voor u, en kunt u deze meteen afsluiten. De verzekeraar stuurt u vervolgens een bevestiging, en de premie zal maandelijks worden afgeschreven van uw rekening. Meer hoeft u niet te doen om een goede verzekering af te sluiten. Na het afsluiten van uw verzekering ontvangt u vaak per post nog de polis. Lees deze goed door en neem contact op met uw verzekeraar als u vragen heeft. Soms is een verzekering tussentijds ook aan te passen. Ook hiervoor kunt u bij uw verzekeraar aankloppen. 

Invloed van leeftijd op uw premie

Hoe hoger uw leeftijd, hoe hoger doorgaans de kans op overlijden en het uitkeren van de verzekering. Verzekeraars houden hier rekening mee en belasten dit door. Op de website kunt u eenvoudig zien hoe hoog de premie is voor iemand van uw leeftijd. De standaardprijzen die getoond worden zijn gebaseerd op iemand van dertig jaar. Als u jonger bent betaalt u vaak minder per maand, als u ouder bent betaalt u meer. Het bedrag loopt echter nooit hoger op dan ruwweg drie keer de standaardpremie. Sommige verzekeraars voeren bovendien geen gezondheidscontrole uit. Als dit wel het geval is kan dit ook invloed hebben op uw premie. Het is dus verstandig uw persoonlijke situatie in het achterhoofd te houden bij het afsluiten van de beste uitvaartverzekering voor u. Het kan zijn dat de beste uitvaartverzekering niet de goedkoopste in het lijstje is, maar de verzekering waarbij u uw kinderen kosteloos kunt meeverzekeren. Dat is meestal mogelijk voor kinderen tot 18 of 21 jaar. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn