Wilt u in uw tuin beelden van steen neerzetten? Houdt u van klassieke beelden van steen of meer van abstracte vormen zoals postmodernistische of conceptuele beelden van steen? In dat laatste geval bent u bij Werk in Steen aan het juiste adres. Zoals u op werkinsteen.nl kunt zien is kunstenaar Fieke de Roij vanuit Utrecht vrijwel iedere dag bezig met het beeldhouwen van prachtige kunstwerken. Daarbij laat ze zich inspireren door de stenen zelf. Ze haalt deze stenen uit de omgeving waarbij u kunt denken aan afval, de straat, uit de winkel, van mensen en ook zeker uit de natuur. De vormen van de uiteindelijke beelden van steen zitten doorgaans al in deze stenen besloten. Je moet ze er uithalen door te houwen, met gevoel en zicht op de breukvlakken van de stenen. Daardoor ontstaan unieke vormen en dat maakt vanzelfsprekend ieder exemplaar tot een kunststukje op zich. Op de site vindt u vanzelfsprekend vele afbeeldingen van haar werk en velen daarvan kunt u zelfs via de website kopen. Bent u geïnteresseerd in een bepaald werk? Klik dan op de desbetreffende afbeelding voor meer informatie over het werk en de bestelwijze. Doorgaans staan de prijzen vermeld en krijgt u na het aangeven van belangstelling een factuur in uw mail. Vervolgens kunt u de aangekochte beelden van steen ophalen in haar atelier in Utrecht of ze laten bezorgen tegen een meerprijs. Kijk wederom op de site naar de openingstijden. Wellicht vindt u het leuk om haar daar eens aan het werk te zien of om er eens rond te kijken.

Deze beelden van steen zijn met zorg gehouwen

Beelden van steen behoren tot een kunstvorm die een hoge graad van aanraking met zich meebrengt. Het voelen van de beelden van steen hoort bij de kunstervaring. En dat is belangrijk, zeker in het geval van deze abstracte werken, omdat het niet direct zichtbaar is wat de kunstenaar ermee wil zeggen. Sterker nog, de kunstenaar kan er iets mee uitdrukken maar dat hoeft nog helemaal niet te betekenen dat u dat ook zo aanvoelt. Dat is slechts één van de vele interessante aspecten aan moderne kunst. Kunst zoals het vervaardigen van beelden van steen is iets dat u kunt leren. Beeldhouwen is ondanks alles natuurlijk een vak apart en daar gaat zeker wat tijd in zitten. Maar dat kunt u natuurlijk ook leren.

  • Want u kunt zich aanmelden voor een cursus beeldhouwen. Er worden diverse cursussen gegeven, bijvoorbeeld op de zaterdagen of buiten in het zonnetje in de zomer.
  • Ook kunt u naast het kopen van haar beelden van steen de beelden tijdelijk huren. Handig voor een tijdelijke expositie of een aankleding van een evenement. Het voordeel van dit materiaal is dat ze binnen en buiten neergezet kunnen worden.
  • U kunt ook een beeld op zicht ontvangen en wel tegen aanbetaling van 30 procent van de verkoopsprijs. U krijgt vervolgens 14 dagen bedenktijd. Reken er maar op dat u het vervolgens wilt hebben.
  • En kijk ook eens op de site naar haar eigen expositiedata en plekken!

Ieder beeld is een kunstwerk op zichzelf

De beelden van steen zijn erg populair en dat is ook niet zo vreemd want ze zijn van een hoge kwaliteit en uitermate uniek. Naast het feit dat deze kunstenaar haar eigen werken maakt kunt u haar ook een opdracht geven. Zoekt u een beeldhouwwerk van steen als monument? Wilt u van een bepaalde steensoort een bijzonder werk laten maken? Of hebt u een totaal andere wens? Geef uw wens vandaag nog aan haar door via de mail of door even te bellen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn