Bewustwording, misschien zegt die term je nu nog niets. Toch is het ontzettend belangrijk voor een fijn en gezond leven. Het gaat om bewustwording van je eigen gedrag, van je eigen beweging en van je omgeving. Daarbij draait het niet alleen om fysieke gesteldheid, maar ga je ook mentaal en spiritueel te werk. De mens is continu bezig met bewustwording, maar kan soms wel wat hulp gebruiken. Een energetische behandeling kan helpen het proces te stimuleren. Wat doet bewustwording precies en waar kan het bij helpen?

  • Oplossen van fysieke klachten
  • Afnemen van spanning
  • Positief in het leven

De meeste mensen trekken aan de bel op het moment dat ze fysieke klachten ervaren. Daarbij kun je denken aan een vage hoofdpijn die niet weggaat, of een zeurende pijn in de onderrug. Ook maag- en darmklachten zijn veelvoorkomend. Wat veel mensen niet beseffen is dat deze problemen geen fysieke aanleiding hebben. Ze worden veroorzaakt door disbalans in het lichaam: het zijn tekenen dat je geest het moeilijk heeft. Praktijk ‘Stilstaan bij Bewegen’ is sinds 1994 bezig om mensen te begeleiden bij het proces van bewustwording. Margot Groot, oprichter van de praktijk, gebruikt haar kennis over de beweging van het lichaam om cliënten te helpen bij hun proces. Wanneer je achterhaalt waarom je uit balans bent, kun je dat aanpakken. Je leert patronen zien, die je vervolgens kunt veranderen. Fysieke en mentale klachten verdwijnen dan in rap tempo; je lichaam kan het eigen gewicht weer dragen. Wanneer jij een verkeerde houding hebt in het leven, moet je lijf extra werken om je op gang te houden. Wanneer je positief in het leven staat, zul je merken dat je lichaam tot rust komt. Ben je op zoek naar meer informatie over bewustwording? Neem dan eens een kijkje op https://stilstaanbijbewegen.nl/bewustwording/. Daar lees je meer over de complexe werkwijze.

Bewustwording rekent af met spanning

Als je één ding moet noemen waar je dagelijks mee worstelt, wat is dat dan? Veel mensen zullen als antwoord geven: spanning. Tijdens een bewustwordingsproces ga je op zoek naar wie je bent en wat jouw doel is in het leven. De behandeling heeft dus een persoonlijk karakter en is voor niemand hetzelfde. Door te achterhalen wie je bent, nemen spanningsklachten vrijwel meteen af. Je kunt nu inzien waarom je op een bepaalde manier reageert. Het type klachten zegt dus veel over de lessen die je moet leren. Wanneer je eenmaal in dat leerproces zit, krijg je de controle over je eigen lichaam terug. Voor sommige mensen is dat een openbaring: zij zijn al jaren niet meer in balans en staan versteld van de resultaten. Wanneer je de lichaamspatronen herkent waarmee je het jezelf lastig maakt, kun je daar een oplossing voor verzinnen. Soms is daarvoor ook een energetische behandeling nodig. Kortom: wil jij afrekenen met spanning, of fysieke en mentale klachten? Surf dan eens naar bovenstaande site en neem contact op. De contactgegevens zijn te vinden onder het kopje ‘contact’. Wil je jouw problemen aanpakken, kom dan langs bij de praktijk in Apeldoorn.

Ervaringen met ‘stilstaan bij bewegen’

Op de site vind je diverse verhalen van cliënten die door Margot Groot van Stilstaan Bij Bewegen zijn geholpen. Sommige van hen doorliepen ook een proces van bewustwording. Ben je benieuwd naar hun ervaringen, ga dan naar de site en lees hun berichten. Vrijwel iedereen die een proces van bewustwording doorloopt, ontdekt daarin iets positiefs. Het is tijd om af te rekenen met zeurende klachten. Maak een afspraak bij de praktijk en kom langs voor een informele kennismaking.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn