Voor een betrouwbare rookmelder bent u goed met het assortiment van allesveilig.nl. Hier worden apparaten verkocht die bijdragen aan de veiligheid van huizen en andere ruimtes. Alle materialen beschikken over de beste kwaliteit en de hoogste betrouwbaarheid. Eigenschappen die essentieel zijn voor een rookmelder. Ook voor rook geldt namelijk dat als het te laat gesignaleerd kan worden. Met name als mensen slapen of om andere reden afgeleid zijn van hun omgeving. Door rookmelders op verschillende plekken in uw woning te plaatsen, zorgt u voor de veiligheid van de bewoners en het behoud van uw huis. Het is eenvoudig aan te schaffen en ze bestaan in allerlei varianten. De aanschaf van meerdere melders wordt aangeraden, aangezien natuurlijk op meerdere plekken rook kan ontstaan. Ook als er geen apparaten staan die dit kunnen veroorzaken, kan er om elke andere reden toch brand uitbreken. Laat u daarom niet misleiden door de afwezigheid van een kookstel of een open haard in een ruimte. In het ergste geval kan er kortsluiting ontstaan waardoor er brand uitbreekt. Het beste is natuurlijk een dergelijke situatie te voorkomen, maar door een rookmelder te plaatsen is de veiligheid ook al gegarandeerd.

De vele opties van een rookmelder

Door te weten hoe een rookmelder werkt, wordt het voor u ook goed te bepalen hoe u deze in het huis moet plaatsen. Op allesveilig.nl is te lezen welke uitvoeringen er zijn en welke mogelijkheden er allemaal zijn. Als u zelf niet thuis bent in de informatie over de rookmelders, dan is het raadzaam u eerst hierin te verdiepen. Zo bestaan er melders die draadloos koppelbaar zijn. Dit houdt in dat de meerdere melders door uw huis met elkaar in verbinding zijn. Verder zijn er ook wettelijke eisen met betrekking tot rookmelders. Met name voor verhuurders is het noodzakelijk dat zij de rookbeveiliging toepassen volgens de eisen van de wet. Zo moeten deze wel aangesloten zijn op netspanning, gekoppeld zijn en een back-up batterij hebben. Verder bestaan er ook rookmelders met ingebouwde koolmonoxidemelder. Dan heeft u twee in een apparaat. Zowel rook als koolmonoxide zijn gevaren voor elk huishouden. Een andere optie is het monteren van hittemelder. Zo wordt een hogere temperatuur in een ruimte op tijd gesignaleerd, wat een brand in huis eerder aangeeft. Bij allesveilig.nl vindt u de rookmelder met de opties van uw wensen van onder meer de volgende merken:

  • Firex
  • FireAngel
  • Hager
  • First Alert
  • BRK

Mocht u niet bekend zijn met deze merken, dan staat meer informatie op de website van Allesveilig. Alle gegevens die u nodig heeft om een goede geschikte rookmelder te kopen, staan op deze website.

Plaatsing en onderhoud van de melder

Zo wordt u ook de uitleg gegeven hoe de rookmelder te plaatsen en te onderhouden. Beiden moeten op de juiste manier gedaan worden, om een goede werking van de rookmelder te garanderen. Plaats de brandmelder altijd aan het plafond. Reden hiervoor is dat de rook altijd stijgt en verspreid via het plafond. Aangeraden wordt om minstens een rookmelder op iedere verdieping te monteren, met name in de slaapkamers, woonkamer, keuken, wasruimte en eetkamer. Controleer bij de plaatsing ook of de melders goed werken. Zo weet u zeker dat de werking van iedere rookmelder optimaal is. Vervolgens moet u melder goed onderhouden, zodat deze goed blijft weken. Als er te veel vuil en stof op blijft zitten, dan wordt detectie van rook beïnvloed. Dit moet u uiteraard voorkomen. Het schoonmaken is zeer eenvoudig, maar moet wel voorzichtig gedaan worden. Op allesveilig.nl staan alle tips die Alles Veilig heeft voor het plaatsen en onderhouden voor een goede werking van de rookmelders.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn