Ben jij onterfd? Dan zul je misschien in de veronderstelling zijn dat wanneer jouw ouder(s) komt/komen te overleiden dat je dus geen enkele recht hebt op (jouw) een gedeelte van de erfenis. Dit is echter niet altijd het geval. Je hebt namelijk altijd recht op jouw legitieme portie. Dit is het gedeelte waar je dus recht op zou hebben wanneer er geen sprake zou zijn van een testament. Voor het opeisen van jouw legitieme portie heb je wel een goede advocaat nodig. We raden je daarvoor aan om contact op te nemen met de advocaten van het kantoor Brenner Advocaten.

  • Erfrecht
  • Familierecht

Bij dit advocatenkantoor werken uiteenlopende advocaten met verschillende specialiteiten. Ook het familierecht en het erfrecht zijn hier goed vertegenwoordigd en zij kunnen je dus ook uitstekend helpen bij het opeisen van jouw legitieme portie. We kunnen ons zo voorstellen dat je hier echter eerst wat meer informatie over wilt. Voor veel mensen geeft dit al de mogelijkheid om te zien of het inderdaad zin heeft om een proces te starten om jouw legitieme portie op te eisen. Het kan namelijk zelfs zo ver gaan als een gerechtelijke procedure en niet iedereen zal dit de moeite waard vinden. Wanneer je echter het idee hebt dat je echt jouw gerechtelijke gedeelte van jouw legitieme portie moet opeisen, dan kun je dit samen met de advocaat die gespecialiseerd is in erfrecht voor elkaar krijgen. En daarvoor ben je dus aan het juiste adres bij Brenner Advocaten.

Leer meer over jouw legitieme portie

Heb jij al genoeg kennis in huis over wat de legitieme portie nu precies inhoudt en wat je moet doen om dit op te eisen? Dan kun je natuurlijk meteen contact opnemen met de advocaat die je daarbij kan helpen. De meeste mensen raadden we echter aan om eerst wat meer achtergrondinformatie op te zoeken. Dit kan je namelijk tijdens de procedure heel erg goed van pas komen. Veel mensen hebben wel eens gehoord van de legitieme portie, maar weten dan niet precies hoeveel dit kan zijn. Hier zijn duidelijke regels voor waarover je online natuurlijk een stuk meer informatie kan vinden. Het kantoor Brenner Advocaten heeft hier zelfs een speciale website voor gemaakt waarop je alle informatie die je nodig kunt hebben ook daadwerkelijk kunt vinden. En dat allemaal op dezelfde plek. Dit maakt het dus voor jou een stuk makkelijker op volledig op de hoogte te zijn. Dit zal de kans op verrassingen tijdens het proces een stuk verkleinen.

Wat wij je aanraden

Er zijn een aantal dingen die je van tevoren al kunt weten. Wat is er bijvoorbeeld wettelijk vastgelegd over jouw legitieme portie? Wanneer jouw gedeelte van de erfenis officieel 1/3 zou zijn, dan krijg je via jouw legitieme portie uiteindelijk de kans om hier 1/6 van op te eisen. Is dit het inderdaad waard? Dit zijn wel vragen waar je rekening mee moet houden en waar de advocaat ook naar zal kijken. Daarnaast is het handig om te weten dat je je legitieme portie kunt opeisen vanaf 6 maanden na het overlijden van de persoon in kwestie. Je hebt de kans om dit te doen tot 5 jaar na het overlijden. Het heeft dus geen hele grote haast om jouw portie op te eisen, maar er zit wel degelijk een einddatum aan. Als jij dus vindt dat je hier echt recht op hebt, dan raden we je aan om hier vandaag nog actie in te ondernemen. Neem hierover contact op met het advocatenkantoor en zij kunnen samen met jou naar jouw persoonlijke situatie gaan kijken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn