We kennen het allemaal, we kopen een gloednieuwe telefoon en zijn er vervolgens heel erg voorzichtig mee. We gebruiken de telefoon amper, bergen hem ’s avonds goed op, en bewaren hem thuis altijd op dezelfde plek. Na een aantal maanden is de nieuwigheid er echter wel vanaf. De telefoon verdwijnt in de broekzak, waar helaas ook vaak de sleutels inzitten. Bij inspectie blijken er lelijke dikke krassen op het scherm te zitten. Deze hadden door een screenprotector heel makkelijk voorkomen kunnen worden. Veel mensen kopen een beschermhoesje voor de telefoon zodat het toestel heel blijft nadat deze is gevallen, maar niet iedereen denkt eraan om het scherm ook goed te beschermen. Een screenprotector is een laagje folie dat over het scherm van de mobiele telefoon wordt geplaatst. Nadat deze folie is aangebracht, beschermt deze de screenprotector tegen lelijke krassen en stof. Krassen op het scherm worden vaak veroorzaakt door het simpelste gebruik. Een voorbeeld is de smartphone die op het bureau ligt. Soms komt deze wel eens met het glas naar beneden te liggen. Wanneer je de telefoon dan omdraait kan een bureau of tafel krassen toebrengen aan het scherm. Dit is heel lastig te voorkomen. Wanneer er stof onder het beeldscherm komt kan dit beeldscherm zelfs helemaal onbruikbaar worden. Je kunt dan niet meer bellen en de telefoon is eigenlijk nutteloos. Stof kan ook leiden tot flinke krassen als niet tijdig wordt ingegrepen. De korrels schuren over het beeld, net zo lang tot hier diepe deuken in ontstaan. Een laagje folie kan echter heel makkelijk worden schoongeveegd, zonder dat hiermee het beeld direct wordt aangeraakt. Het stof dringt niet door tot het scherm, waardoor schade wordt voorkomen. Des te meer reden dus om een screenprotector aan te schaffen! Na een bepaalde tijd zul je merken dat ook de screenprotector zijn beste tijd heeft gehad. Het wordt lastiger om binnengekomen berichten goed te zien of er zitten flinke krassen op de folie. Denk je eens in: deze hadden allemaal op het beeld kunnen zitten! Vaak worden screenprotectors verkocht in paren van 2, zodat eenvoudig een nieuwe kan worden opgeplakt wanneer de oude onbruikbaar is geworden. Het is gelukkig heel eenvoudig om een screenprotector te verwijderen wanneer deze vervangen moet worden. Ook is het heel eenvoudig om het nieuwe artikel aan te brengen.

Het aanbrengen van een screenprotector

Het aanbrengen van een screenprotector is gelukkig heel eenvoudig. Het verloopt in een aantal stappen:

  • positie van de screenprotector bepalen
  • verwijderen van de beschermde laag
  • aanbrengen van de folie
  • eventueel herpositioneren van de folie

Eerst moet je goed bepalen waar de screenprotector precies moet komen. Afhankelijk van het type telefoon kan dit namelijk nog wel eens verschillen. Sommige smartphones zijn aan de voorkant helemaal bedekt met glas. De fabrikant kan dan wel eens hebben besloten dat een screenprotector de gehele voorkant van het toestel moet bedekken en niet alleen het scherm. Voordat je begint met plakken is het dus verstandig om te bepalen waar het product precies aangebracht moet worden. Vervolgens verwijder je de beschermde laag die op de folie zit. Deze laag voorkomt dat de folie vastplakt aan de verpakking. Zodra je deze verwijderd zal het product dus direct plakken, het is daarom belangrijk niet te veel tijd te verliezen. Wanneer je te lang wacht kan de plaklaag aan kracht verliezen. Breng de laag goed aan op het beeld. Begin op één bepaald punt en breng in een vloeiende beweging de screenprotector aan. Zorg ervoor dat tijdens het aanbrengen de lucht onder het product kan ontsnappen. Beweeg dus bijvoorbeeld van boven naar beneden of van beneden naar boven. Breng niet tegelijk de bovenkant en onderkant van het product aan. Wanneer de screenprotector mooi egaal is aangebracht is de missie geslaagd. Het kan voorkomen dat er toch luchtbubbels blijven zitten. Deze zijn te herkennen aan ronde ondoorzichtige plekken onder de screenprotector. Deze plekken zijn natuurlijk niet erg mooi en kunnen ook voor problemen zorgen bij de aansturing van het toestel. Wanneer deze situatie zich voordoet heb je de mogelijkheid om de plaklaag los te halen en opnieuw aan te brengen. Doe dit echter niet te vaak, want dan zal de folie minder goed vastkleven. Wanneer de folie succesvol is aangebracht zal deze beschermen tegen ongewenste schade aan de telefoon!

Juiste type bestellen

Zoals al even aangegeven hebben veel fabrikanten verschillende types screenprotectors. Sommigen bedekken enkel het glas, anderen bedekken de hele voorkant van de smartphone. Natuurlijk zijn er binnen een bepaald merk smartphones ook weer verschillende modellen, die allemaal ook een andere folie nodig hebben. Neem geen folie die niet helemaal op de telefoon past. Dit kan meer schade aanrichten dan dat deze kan voorkomen. Zorg altijd dat de beschermlaag is gemaakt voor de smartphone waarop je deze laag aanbrengt. Gelukkig zijn er veel aanbieders van de juiste screenprotectors speciaal voor jouw telefoon. Neem bijvoorbeeld https://www.b2ctelecom.nl. Op deze site vind je allerlei handige gadgets voor je telefoon of tablet. Denk bijvoorbeeld aan beschermhoesjes, bureauladers, headsets, accu’s, en natuurlijk screenprotectors. Dit alles tegen zeer gunstige prijzen en met 14 dagen bedenktijd. Wanneer je niet tevreden bent over je aanschaf krijg je het hele aankoopbedrag gewoon terug. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan kun je ook bij deze site terecht voor reparatie van je toestel. Je kunt zelfs je eigen beschermhoesje ontwerpen zodat deze helemaal bij je past! Bestel vandaag nog!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn