De ziekte van Lyme is een ziekte die je vaak niet aan ziet komen. Toch kun je de ziekte wel voorkomen en voorkomen is beter dan genezen. Dus voordat we overgaan op de manier waarop je de ziekte van Lyme kunt behandelen, is het goed om eerst eens te kijken hoe de ziekte ontstaat en hoe je de ziekte dus kunt voorkomen. De ziekte van Lyme, en dus ook de chronische ziekte van Lyme, ontstaat door een tekenbeet. Een teek is een klein insect en die kleinheid maakt een teek zeer onopvallend. Als je een goede visualisatie wilt van hoe een teek te werk gaat dan zou je voor de aardigheid eens het boek Parfum van Patrick Süskind moeten lezen. De hoofdpersoon wordt herhaaldelijk vergeleken met een teek. In dit scenario is de hoofdpersoon als een teek, omdat hij rustig afwacht op zijn moment van glorie. In de tijd waarin hij afwacht doet hij niets bijzonders. Hij is tevreden met minimale middelen en wacht ondanks zijn soms levensbedreigende situatie. Een teek doet precies dit. De auteur beschrijft deze vorm van wachten als een simpele wijze tot overleven. Geen inspanningen verrichten die niet nodig zijn en enkel en alleen in leven blijven tot het moment daar is. Het moment komt uiteindelijk daar en op dat moment laat de hoofdpersoon zich ‘vallen’ zoals een teek dat doet en in plaats van te landen op een mens en zich vast te nestelen in de huid, ontwikkeld hij een zeer macaber parfum. Een teek is dus een wezen dat rustig afwacht op een slachtoffer. Dit klinkt misschien erg onheilspellend, maar het is gewoon de natuur en een teek doet niets anders dan wat andere wezens doen, namelijk overleven. Als je dus in een bos rondloopt, dan kan het zo maar zo zijn dat een teek in aanraking komt met je huid en zich vast nestelt. Het probleem is dat je dit vaak niet merkt en pas veel later een rode plek op je huid ontdekt waar de teek zich bevindt. De ziekte van Lyme behandelen begint dus met het ontdekken van de teek. Dit hoeft niet per se te gebeuren. Het kan maar zo zo zijn dat je niet eens door hebt dat je een tekenbeet hebt, dat je de ziekte van Lyme hebt en dat je Lyme moet behandelen. Daarom is een teek een gevaarlijk insect, omdat het zeer sluipend te werk gaat. Om een tekenbeet te voorkomen is het dus goed om groene omgevingen te vermijden en als je er toch in terecht komt, dan is het verstandig om bijvoorbeeld een capuchon te dragen of een hoed en je huid in het algemeen goed te bedekken. Wees bedacht op beten en als je iets voelt, onderzoek het dan meteen. Als je zeker wil weten dat je geen tekenbeet hebt, ga dan na een dagje in het bos goed je lichaam onderzoeken. Mocht je toch een tekenbeet oplopen, dan zijn er verschillende manieren om resulterende ziekte van Lyme te behandelen.

Hoe kun je de ziekte van Lyme behandelen?

Als je door een tekenbeet de ziekte van Lyme oploopt, dan heb je te maken met een verzwakt immuunsysteem. Dit betekent niet dat alleen mensen met een zwak immuunsysteem de ziekte van Lyme op kunnen lopen, het betekent dat mensen met een normaal of zelfs erg sterk immuunsysteem, na de tekenbeet een verzwakt immuunsysteem hebben. De manier om de ziekte van Lyme te behandelen is dus om dit immuunsysteem weer op sterkte te brengen. De gevolgen van een zwakker immuunsysteem zijn dat je bijvoorbeeld:

  • Sneller vermoeid bent
  • Snel het idee hebt dat je je zwakker voelt
  • Vaak hoofdpijn hebt
  • Sneller ziek wordt (griep en dergelijke)
  • Mindere eetlust hebt

Het probleem met dit soort kwalen is ook dat het niet direct hele erge kwalen zijn. Mensen denken al snel dat ze gewoon even niet zo fit zijn. Dit is ook zo omdat het in fases gaat, dus je kunt je het ene moment topfit voelen en daarna weer minder fit. Om de ziekte van Lyme te handelen, moeten mensen eerst doorhebben dat ze de ziekte hebben en dit is vaak lastig als men niet naar de dokter gaat. Dus een eerste stap om de ziekte van Lyme te behandelen is het identificeren van de ziekte. Daarna zijn er ten minste drie dingen die je kunt doen om de ziekte van Lyme te behandelen.

Breng je immuunsysteem weer op orde met de volgende drie stappen

Om de ziekte van Lyme te behandelen moet je het immuunsysteem versterken. Dus het eerste wat je kunt doen om de ziekte van Lyme te behandelen is om je immuunsysteem te versterken via het zogenaamde Perla-Treatments behandel protocol. Dit betekent dat je de ziekte van Lyme behandelen gaat door de juiste voeding te gebruiken en door gebruik te maken van accupunctuur. De tweede stap om Lyme te behandelen is via voedingssupplementen die de bacterie Borrelia aanpakken dit is de bacterie die Lyme veroorzaakt. Om Lyme te behandelen moet je deze bacterie dus goed bestrijden. Tot slot kun je gebruik maken van Biofotonentherapie om Lyme te behandelen. Dit is een behandelmethode uit Duitsland. De methode reguleert en activeert het immuunsysteem en zet het als het ware op in verdediging tegen de Borrelia bacterie. Als je Lyme behandelen wil dan kun je het beste deze drie methodes gezamenlijk gebruiken voor het beste resultaat.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn