emvo - ManometerMet een manometer kan druk worden gemeten. Dit apparaat is voor veel verschillende doeleinden te gebruiken. Een manometer wordt bijvoorbeeld ingezet bij diepzeeduiken, maar ook voor dagelijks gebruik bij bijvoorbeeld een CV ketel. Het is dan ook heel belangrijk om een goed werkende meter in huis te hebben. Druk mag namelijk nooit te hoog oplopen en een manometer geeft duidelijk aan hoe hoog de druk is. Bij te hoge waarden kan er dan snel iets gerepareerd worden aan de ketel. Een goede manometer kunt u kopen bij Emvo. Hier vindt u alle soorten en maten meters voor elke mogelijke situatie. U kunt kiezen uit verschillende soorten materialen, maar ook digitaal of analoog. Wanneer u niet zeker weet welke manometer u nodig heeft is het verstandig om eerste even contact op te nemen. Door de goede kennis van het product wordt u vakkundig bijgestaan met advies en weet u zeker dat u straks niet opnieuw een aankoop hoeft te doen, omdat de meter niet geschikt blijkt te zijn voor uw situatie. Een digitale meter kunt u in verschillende modellen kopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het model dat op batterijen werkt en wordt geleverd in een verstelbare huisvesting. Hiermee kunt u de manometer ook mobiel z’n werk laten doen door deze steeds ergens anders makkelijk te monteren. Een ander bekend type meter is de digitale versie waarmee processen bewaakt kunnen worden. Met de modulaire sensor kan elk proces snel gemeten worden. Voor meer informatie over deze en alle andere manometers van Emvo kunt u zowel telefonisch als via email contact opnemen. De adviseurs kunnen niet alleen al uw vragen beantwoorden, maar geven ook advies waar nodig over de toepassingen van een manometer. Hierdoor bent u verzekerd van de best mogelijke werking van de nieuwe meter en kunt u meteen aan de slag.

Een manometer voor een lage prijs

Bij Emvo vindt u de meeste manometers op voorraad. U kunt dus snel de meter van uw keuze aanschaffen door via de website te bestellen of een offerte aan te vragen voor het product van uw keuze. Bijvoorbeeld de zwartgelakte manometer met stalen kast. Deze komt met verschillende soorten aansluitingen. U kunt kiezen voor een onderaansluiting en een aansluiting die zich aan de achterkant bevindt. Dit is belangrijk voor de best mogelijke plaatsing. De manometer moet goed zichtbaar geplaatst kunnen worden, zodat de meter snel is af te lezen. In sommige gevallen zal een aansluiting aan de onderkant beter uitkomen en wanneer de buizen daar niet lopen kunt u beter kiezen voor een aansluiting aan de achterkant. Naast de verschillende modellen zijn er natuurlijk ook veel maten verkrijgbaar. Het is maar net waar u naar op zoek bent. In het ruime assortiment vindt u altijd wat u wilt hebben. Bij de aankoop van een nieuwe meter kunnen ook meteen de nodige toebehoren worden besteld. Bijvoorbeeld de verschillende soorten aansluitpijpen die ofwel recht ofwel haaks lopen. Ook het gebruik van een goede afdichtring is van belang. Hiermee voorkomt u dat er lekkage ontstaat bij de koppelingen. Deze afdichtingringen kunnen in verschillende materialen geleverd worden. Allen doen ze even goed werk, of u nu kiest voor aluminium, koper, RVS of fiber. Het is altijd verstandig om meerdere van deze ringen te kopen mocht er eens iets kwijtraken. Naast afdichtringen en aansluitpijpen is het belangrijk om bij een manometer ook een beschermkap te kopen. Door deze extra bescherming gaat de manometer veel langer mee. Zowel de verschillende manometers als de extra toepassingen zijn zeer laag geprijsd. Kopen bij Emvo heeft nog veel meer voordelen:

  • Deskundig advies
  • Zeer snelle levering
  • Producten van hoge kwaliteit

Het uitgebreide assortiment wordt weergegeven op de website en hier kunt u dan ook gemakkelijk uw keuze maken. Mocht er toch nog iets niet helemaal duidelijk zijn, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen voor advies.

Speciale uitvoeringen

Een manometer kan in veel verschillende uitvoeringen worden geleverd. Er zijn ook een aantal speciale uitvoeringen die voor afzonderlijke gelegenheden goed van pas komen. Hiertoe behoort bijvoorbeeld de speciale manometer voor diepzeeduiken. Deze meters zijn bestand tegen extra veel druk van buitenaf en hebben dus ook een hele sterke behuizing. Ook dit type manometer kan in meerdere uitvoeringen worden geleverd. Tot de speciale manometers behoren ook de drukverschil meters. Deze zijn bijvoorbeeld uitgevoerd met een dubbele meetkamer of een goede capsule voor extra lage druk. Wanneer u de juiste manometer heeft besteld is het van belang om de voorschriften voor het gebruik door te nemen. Ook naar de manier van monteren moet eerst gekeken worden voordat u zelf aan de slag gaat. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat er lekkage ontstaat op de lange termijn, omdat er een aantal toepassingen niet goed zijn aangesloten. Het zou zonde zijn om veel geld uit te moeten geven aan reparaties. Bij Emvo zijn dan ook de juiste voorschriften voor handen, zodat er niets mis kan gaan tijdens de aanleg en bij het gebruik. Denk bijvoorbeeld aan het juiste gereedschap zodat er niets wordt beschadigd. De meeste manometers zijn namelijk voorzien van een aansluitnippel met een vier- of zeskant. Om deze meters aan te sluiten moeten dus de juiste materialen gebruikt worden. Ook is een opstelling zonder trillingen van belang om de meter goed af te kunnen lezen. Bij enige beweging is de meting al onbetrouwbaar. Wanneer deze zaken in het oog worden gehouden kunt u rekenen op langdurig plezier van uw manometer.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn