Beat-it - HP zbookHet is voor mijn werk als freelance fotograaf van belang dat ik een laptop heb met een goed grafisch vermogen. Ik gebruik hiervoor vaak echte game computers. Deze beschikken namelijk in de regel over zeer krachtige videokaarten die ideaal zijn voor de programma’s die ik er op wil draaien. Minpunt van gamecomputers is wel dat ze enorm prijzig zijn. Naast een uitstekende videokaart beschikken deze game computers ook over een beest van een processor en een dikke partij geheugen. Dat is mooi, want ik mag ook wel graag een spelletje spelen, maar voor mijn doeleinden niet strikt noodzakelijk. Dus ging ik voor mijn volgende laptop op zoek naar een meer professionele laptop die meer is gericht op werk gerelateerde doeleinden. Via beat-it.nl vond ik al snel de HP Zbook. De HP Zbook is een laptop waarbij het allemaal draait om performance.  Met een resolutie in het scherm van maar liefst 1920 x 1080 kan ik niet anders dan tevreden zijn. Ik voel me dan ook als een kind in de snoepwinkel vanwege alle nieuwe mogelijkheden die ik heb met deze HP Zbook. Het is nog altijd een beest, maar het is meer gebalanceerd, waarbij de prestaties echt zijn gericht op het gebruikersgemak. Het grote scherm en het ruime toetsenbord van deze HP Zbook bevallen dan ook extreem goed. Ook in het donker kun je nog steeds blijven typen, want de HP Zbook bevat een toetsenbord met verlichting achter de toetsen, dus je hoeft nooit naar de letters te zoeken in het donker. Dat vind ik zelf nogal een prettig idee, want ik moet veel met mijn collega’s communiceren en die zijn verspreid over de hele wereld. Dus ik moet vaak midden in de nacht een bericht beantwoorden en in zulke gevallen is het fijn dat ik niet gelijk de verlichting in mijn slaapkamer hoef te activeren. Al met al ben ik dan ook zeer blij met de aankoop van mijn HP Zbook.

Waar bestel ik mijn eigen HP Zbook?

Mocht je zelf ook een HP Zbook willen bestellen dan kun je dat het beste doen via de website van beat-it.nl. Hier vind je natuurlijk ook vele andere laptops. Dus mocht je op zoek zijn naar iets anders dan kun je gerust even een kijkje nemen op de website. De HP Zbook kan worden gezien als een heus werkstation. De laptop is iets meer dan twee kilo zwaar, maar dat mag ook wel als je ziet wat je ervoor terugkrijgt. Het is 2+ kilo aan hardware waar je blij van wordt. Het is in feite een desktop qua kracht, met de mobiliteit van een laptop. Het is dus ook een uitstekende keuze als werkstation. Vooral als je intensief gebruik maakt van je laptop. Als je er alleen maar op hoeft te typen, dan is het natuurlijk volstrekt overbodig om een beest van een laptop aan te schaffen. Een eenvoudig type is afdoende als je alleen maar hoeft te typen. Als je echter uiteenlopende programma’s moet draaien, en dan heb ik het niet over Excel en Microsoft word, dan is een uitstekende performance zoals die van een HP Zbook natuurlijk wel gewenst. Daarom is het ook niet onverstandig om in zulke gevallen een duurdere HP Zbook met power te kopen in plaats van een standaard editie voor een paar 100 euro. Natuurlijk kost het je maar een paar 100 euro, maar wat er voor terug krijgt is stress en frustraties als blijkt dat je programma’s traag of soms zelfs helemaal niet lopen. Laptops die crashen zijn een grote oorzaak van kapotte laptops. Niet omdat de laptop crasht, maar omdat de eigenaar de laptop door het raam smijt uit woede en frustratie, omdat alle data bijvoorbeeld verloren is gegaan. Als je dat meeneemt in de prijsberekening, dan is een duurdere HP Zbook natuurlijk op de langere termijn aanzienlijk goedkoper.

De kwaliteiten van een HP Zbook

De HP Zbook beschikt onder ander over

  • 4 USB poorten
  • Full size toetsenbord
  • Numeriek toetsenbord
  • Thunderbolt aansluiting

Natuurlijk beschikt deze HP Zbook over nog vele andere eigenschappen. Om precies te weten waarover deze laptop beschikt kun je dan ook het beste even een kijkje nemen op de website van beat-it.nl. Hier vind je alle specificaties op een rij en kun je rustig kijken of de HP Zbook bij jou past. Tevens zie je op de website een overzicht van alle programma’s die worden meegeleverd als je de laptop bestelt. Persoonlijk was ik verkocht toen ik zag dat de laptop direct met grafische programma’s wordt geleverd. Het waren ook nog eens precies die programma’s die ik nodig heb, dus ik kan niet anders dan tevreden zijn over mijn aankoop. Het bestellen ging overigens ook helemaal prima. Ik kon gewoonweg mijn laptop selecteren en toevoegen aan de winkelwagen. Het betalen van de HP Zbook gaat in termijnen als je daarvoor kiest. Ik heb gewoon alles in één keer betaald. Dat is wel zo gemakkelijk, want dan ben je er maar klaar mee. De website is verder prima. Er is niets speciaals aan de website zelf. Je kunt eventueel filteren op de prijs als je een budget hebt, maar gezien het allemaal exclusieve laptops zijn, hoef je niet een hele hoop laptops door te spitten voordat je de juiste keuze bent tegengekomen. Dus wat dat betreft is het een beetje overbodig, maar verder is het een prima onderhouden website.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn