blink reviews - UX designHet is in deze tijden waarin internet centraal staat voor elk bedrijf belangrijk dat de webpagina die het bedrijf vertegenwoordigt zo gebruikersvriendelijk mogelijk is. Het wordt alsmaar makkelijker voor consumenten om te winkelen via internet en dit gemak is inmiddels een harde eis geworden. Als je website dus niet gemakkelijk genoeg is qua gebruik, ofwel in het UX design, dan is het kruisje in de rechter bovenhoek snel gevonden. Wat je dus wil is dat mensen op je site blijven en dat kruisje zo lang mogelijk vermijden. Daarvoor moet je je site zo inrichten dat mensen zich prettig voelen op de site en vooral dat de site gemakkelijk te gebruiken is. Gemakkelijk en snel, dat is wat de mensen willen. Als je te maken hebt met lange laadtijden dan is men al snel op zoek naar een andere site. Ook al zijn je producten goedkoper dan de concurrent, als de concurrent een beter UX design heeft, dan zullen de consumenten daar eerder blijven plakken. Het aankoopgedrag is ook zeker niet rationeel. Mensen gaan niet kijken naar de goedkoopste optie. Natuurlijk is dat wel onderdeel van het deliberatieproces, maar voordat mensen bij dat proces aankomen gebeuren er allerlei dingen op onbewust niveau. De meeste input komt via twee routes binnen bij mensen. De eerste route is de snelle route. Deze route is niet reflectief en alles wat via deze route binnenkomt wordt dus ook niet reflectief beoordeeld. Als je een snelle makkelijke site hebt, dan komt de informatie via deze route dus op een positieve wijze binnen. Je krijgt als het ware een positief gevoel en daardoor zullen de mensen de site een kans geven en de informatie vervolgens via de tweede route tot zich nemen. Deze tweede route is reflectief en kijkt goed naar alle informatie zoals de prijzen en de service. Punt is dat deze route pas wordt geraadpleegd als de informatie via de eerste route positief is. Een goed UX design richt zich dus voornamelijk op de eerste route. Het UX design draait om zaken als het uiterlijk van de site, het gemak waarmee mensen kunnen navigeren op de site, het gemak waarmee mensen het product waar ze naar zoeken kunnen vinden en ook de laadtijd van de site. Als je meer dan 5 seconden buffertijd moet doorstaan als je op de site een link aanklikt dan is het al te lang. Een goed UX design is dus van ongekend belang om mensen op je site te krijgen en ook om ze daar te houden. Je wilt dat mensen de tweede route gaan gebruiken en om dat voor elkaar te krijgen moet je dus via een goed UX design mensen op de site zien te krijgen en daar te houden.

Wat is een UX design?

UX design staat voor User Experience en dat is precies waar het om draait bij de hierboven genoemde snellere pre-reflectieve route. Het is een ervaring die je hebt als je een site bezoekt en als je tegen strubbelingen aanloopt dan heb je als gebruiker een negatieve ervaring en dat maakt dat je al snel verder zoekt naar een site waar je een fijner UX design hebt en daardoor dus een fijnere ervaring. Met een goed UX design is het dus veel makkelijker om potentiele klanten te werven en vooral ook om die vast te houden. Het draait altijd voor een groot deel om vorm en uitstraling. Dat zijn de eerste punten die opvallen. Ook als je in een fysieke winkel gaat shoppen, dan kijk je naar de uitstraling van de winkel en de presentatie en als je je daar prettig bij voelt, dan ben je sneller geneigd om verder te kijken naar het assortiment. UX design is dus niet alleen van belang bij websites, maar gezien veel koopgedrag tegenwoordig online plaatsvindt, is het UX design van ongekend belang voor websites. Ook wat betreft de vindbaarheid van een website is het belangrijk ook een goed UX design te hebben. Een goed UX design wordt namelijk door Google beloond. Heb je een goed UX design dan zal je hoger in de zoekresultaten van google terecht komen. Hierdoor vinden mensen je site makkelijker en als je UX design goed is betekent dat tevens dat de mensen die je vinden ook sneller artikelen bij jouw webwinkel zullen kopen.

Kijk voor meer informatie op blink.reviews

Als je meer wil weten over UX designs dan kun je het beste even een kijkje nemen op de website van blink.reviews. Daar vind je namelijk een handig overzicht met alle elementen die je moet weten. Zo vind je hier bijvoorbeeld informatie over:

Het is altijd goed om je van te voren goed in te lezen wat betreft de mogelijkheden. Het is van belang om dit te doen voordat je een website opzet. Het is meestal handig om direct goed te beginnen en als je weet waar je moet letten dan gaat dat natuurlijk een stuk makkelijker. Verder is het goed om een initieel design op te zetten en dit door een professioneel bedrijf te laten beoordelen. Tevens kun je een bedrijf inhuren om je site voor je te laten ontwerpen. Nadat je website online is, kun je de site op verschillende manieren promoten.  Zo kun je linkbuildingteksten laten schrijven. Door deze teksten scoort jouw website hoog op Google zoekresultaten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn