Effectief vergaderen, het klinkt zo logisch en het is iets wat iedereen graag zou willen, maar toch gebeurt het op heel veel plaatsen helemaal niet op deze manier. Vaak lopen vergaderingen uit op ellenlange discussies of monologen van bepaalde personen, terwijl niemand daar echt op zit te wachten. Hoe langer het geheel duurt, hoe minder iedereen zijn aandacht er bij kan houden. Bovendien zijn de onderwerpen ook niet altijd de meest aansprekende, waardoor mensen maar moeilijk hun aandacht er bij kunnen houden. Waar ze het geen probleem vinden om twee uur lang naar een film te kijken, haken mensen na een uur vergaderen toch vaak echt af en lukt het ze niet meer om zich te concentreren. Er is op zo’n moment dus ook geen sprake meer van effectief vergaderen, sterker nog, alleen degenen die helder kunnen blijven of die veel aan het woord zijn krijgen hun ideeën voor het voetlicht gebracht. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, als jullie echt nieuwe ideeën willen krijgen of nieuwe producten willen ontwerpen, echt veranderingen willen bewerkstelligen, dan is het van belang dat een ieder zijn of haar verhaal kwijt kan en dat er echt samen gewerkt wordt aan veranderen. Effectief vergaderen levert echt veel meer op!

Effectief vergaderen stimuleert positieve verandering

Natuurlijk kost het wel wat moeite om de manier waarop vergaderingen gehouden worden te veranderen. Vaak zijn er ingesleten gewoontes en het is niet eenvoudig om dit zomaar om te zetten in een manier van effectief vergaderen. Je kunt hier dus zeker wel wat hulp bij gebruiken! mind@work kan je deze hulp bieden. Hier zijn ze bekend met manieren om vergaderingen zo te gebruiken dat er positieve zaken uit voortkomen en dat veranderingen op een goede manier bewerkstelligd worden. Een groot voordeel van kiezen voor mind@work in het kader van effectief vergaderen, is dat dit bedrijf kennis heeft over diverse methoden en technieken die in het bedrijfsleven vaak gebruikt worden. Denk dan aan:

  • Agile
  • Lean
  • Serious Play

Maar er zijn meer methodieken die zij kennen. Door hun kennis hiervan, kan er goed ingespeeld worden op de manier van werken die iedereen bij jullie al gewend is. Dat maakt het handiger om het in te passen en om veranderingen te bewerkstelligen. Dat maakt ook dat zij een goede keus zijn om jullie te helpen met effectief vergaderen.

Geef aandacht aan wat je kunt beheersen

Het belangrijkste uitgangspunt voor effectief vergaderen is wat mind@work betreft aandacht geven aan dat wat je kunt beheersen, namelijk jezelf. Je kunt de rol van anderen in het proces niet beheersen, je hebt feitelijk alleen jezelf in de hand, de manier waarop jij reageert en participeert. Het klinkt heel simpel, maar in de praktijk blijkt dit nog niet zo mee te vallen. Daarom helpen zij jou graag met een stappenplan, om zo resultaten te genereren. Hoe ziet dit stappenplan er nu uit? Wil je leren effectief vergaderen, dan is de eerste stap die je moet zetten een intake: hoe is de situatie, welke intenties heb je en welke resultaten hoop je te bereiken? Als je dit niet helder voor ogen hebt, is het immers lastig om resultaat te boeken, je weet dan niet waar je naartoe werkt. De tweede stap is de inventarisatie fase, hierin bekijk je hoe het nu gaat en dit doe je dan vanuit verschillende perspectieven om een zo helder mogelijk beeld te krijgen. Heb je dat eenmaal gedaan, dan breekt de exploratie fase aan. En zo zijn er nog vier fases hierna te noemen, je kunt het allemaal lezen op mindatwork.nl, waar precies uitgelegd wordt hoe je kunt komen tot effectief vergaderen en de positieve invloeden die dit heeft!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn