Gas en stroom vergelijkenHoud jij je wel eens bezig met de prijzen van gas en stroom vergelijken? Waarschijnlijk niet, er zijn maar weinig mensen die hier echt mee bezig zijn. Voor velen is het toch zo dat zij één keer een aanbieder op dit gebied uitzoeken, waar zij zich goed bij voelen of die op dat moment voor hen het voordeligst is, en dat zij vervolgens altijd bij deze maatschappij blijven zitten. Dat is zonde, want je loopt dan echt de kans dat je veel meer betaalt dan nodig is. Met regelmaat, en dan bedoelen we eens in per jaar of per twee jaar, de tarieven van gas en stroom vergelijken is echt aan te raden. Je kunt vaak namelijk echt een interessante besparing realiseren door een overstap te maken. Dat komt doordat de vele leveranciers die er in ons land zijn altijd met elkaar in concurrentie zijn en daarom af en toe hun tarieven aardig wijzigen. Het kan daardoor maar zo zijn dat je nu veel meer betaalt dan nodig is, dat je bij een ander echt een flink stuk goedkoper uit zou zijn. Daarom is gas en stroom vergelijken echt een aanrader, je kunt zo een interessante besparing bewerkstelligen!

Regelmatig tarieven gas en stroom vergelijken

We noemden hierboven al een eerste reden waarom het aan te raden is af en toe eens tijd te nemen voor prijzen van gas en stroom vergelijken met elkaar. Maar er is nog een reden waarom je dat zou moeten doen en dat is het feit dat jouw verbruik in de loop van de jaren sterk kan veranderen. Je verbruik kan bijvoorbeeld flink gestegen zijn, omdat je veel meer apparaten in huis hebt staan die energie verbruiken of omdat jouw gezin groter is geworden. Bij een hoger verbruik is de leveranciers van gas en stroom vergelijken echt aan te raden! Maar ook als jouw energieverbruik juist lager is geworden, is dit zeer interessant. Een lager verbruik kan bijvoorbeeld ontstaan doordat je apparatuur vervangen hebt door modellen die energiezuinig zijn, doordat je alle lampen vervangen hebt door led lampen of doordat je kinderen uit huis zijn gegaan. Ook dat is zeker een moment dat je eens bewuster stil zou moeten staan bij je energieverbruik. Grote kans dat je niet meer bij de aanbieder zit die voor jou het voordeligst is. De enige manier om daarachter te komen, is tarieven van gas en stroom vergelijken!

Niet veel werk

Soms denken mensen dat het heel veel werk is om de verschillende leveranciers van gas en stroom te vergelijken met elkaar en dat zou het ook zijn als je dit helemaal zelf handmatig zou moeten doen. Maar dat hoeft gelukkig niet, door het bestaan van vergelijkingssite Slim met energie. Jij hoeft alleen maar naar slimmetenergie.com te gaan en daar de volgende gegevens in te vullen:

  • je adresgegevens
  • of je een enkele of dubbele stroommeter hebt
  • je gasverbruik
  • je stroomverbruik

Als je dat hebt ingevuld, dan gaat de site voor jou aan de slag met het gas en stroom vergelijken. Dit duurt maar even en dan heb krijg jij vervolgens een compleet overzicht van wat jouw jaarlijkse kosten zouden zijn bij welke energieleverancier. In hun vergelijking nemen zij ook overstapaanbiedingen mee, kortingen die sommige leveranciers bieden als jij ervoor kiest om naar hen over te stappen. Zo kun jij dus heel precies zijn hoe duur jij bij elke maatschappij uit zou zijn en hoeveel jij zou kunnen besparen! De tarieven van gas en stroom vergelijken hoeft dus niet moeilijk te zijn of veel tijd te kosten, als je maar gebruik maakt van de goede vergelijkingssite slimmetenergie.com!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn