In gebouwen met meerdere verdiepingen, ontkom je niet aan het gebruik van galerijhekken. Deze niet plaatsen zou onverantwoord zijn en zou zeker tot ongelukken leiden. Je moet er niet aan denken wat er allemaal mis kan gaan als er geen hek rond de galerij geplaatst is. Het is bovendien niet alleen noodzaak dat galerijhekken aanwezig zijn, het is ook van groot belang dat ze van een goede kwaliteit zijn. Ze moeten sterk genoeg zijn, voor het geval iemand er bijvoorbeeld tegenaan valt of een kind er met een fietsje tegenaan rijdt. Is de kwaliteit niet op orde, dan is een ongeluk haast onontkoombaar en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Verschillende materialen voor galerijhekken

Als het gaat om het plaatsen van dergelijke hekken, dan zou je in de eerste plaats natuurlijk moeten denken aan de veiligheid. Dat betekent dat er stevige materialen gebruikt moeten worden, zodat de galerijhekken tegen een stootje kunnen. En als de galerij zich aan de buitenkant van het gebouw bevindt, dan moet het materiaal ook goed bestand zijn tegen de diverse weersinvloeden. Aan wat voor materialen moet je dan zoal denken? De beste keuzes hiervoor zijn:

  • aluminium
  • glas
  • staal

Deze materialen zijn sterk en blijven lang goed. Ze zullen hun kracht niet zomaar in korte tijd verliezen. Toch worden er voor galerijhekken ook nog wel eens andere materialen gebruikt, denk bijvoorbeeld aan hout. Als men hier voor kiest, dan is het vaak omdat men de uitstraling hiervan mooier vindt dan van glas, staal of aluminium. Hoewel het begrijpelijk is dat het oog ook wat wil, is het gebruik van hout hiervoor toch echt niet aan te raden. Dit vergt namelijk niet alleen veel onderhoud, het kan ook sneller zijn kracht verliezen, met ongelukken tot gevolg. Kies voor galerijhekken daarom altijd voor de drie genoemde opties en je kunt er op vertrouwen dat de kwaliteit in orde is.

Mooie uitstraling

Betekent de keus voor staal, aluminium of glas nu meteen dat de uitstraling van de galerijhekken minder mooi is? Natuurlijk niet, ook hiermee zijn heel stijlvolle hekken te maken. Maar de uitstraling is vaak wel wat strakker en moderner dan het geval zou zijn met hout. Daarom is het goed om te weten dat het met de modernste technieken mogelijk om een hek van aluminium te creëren dat de uitstraling heeft van hout. Mocht je dus graag toch een natuurlijke stijl willen geven aan de galerij, dan kun je dus hiervoor kiezen! Materiaalkeuze is één ding, maar je moet voor de galerijhekken ook nadenken over stijl en vorm. Er zijn verschillende varianten mogelijk, zoals plaathekken en glashekken, maar ook spijlhekken, lamelhekken en plankhekken. Een spijlhek laat de lucht mooi door, maar sommige mensen vinden dit ook eng, omdat huisdieren nog tussen de spijlen door kunnen gaan. Voor die mensen zijn plaathekken of glashekken waarschijnlijk een betere keus. Wat voor soort galerijhekken je ook graag wilt hebben, over één ding hoef je niet na te denken en dat is waar je deze het best kunt kopen. Hiervoor kun je namelijk het best naar J & B Almelo gaan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn