Steeds meer mensen raken bekend met de mogelijkheden van magnetische verf. Heb jij hier al wel eens mee gewerkt? Zo niet, dan vertellen we je graag wat meer over de mogelijkheden die je hier mee hebt en de voordelen die het jou kan bieden. Het is een creatieve manier om aan de slag te gaan met de inrichting van je huis. En het kan erg leuk zijn om dit op verschillende plekken te gebruiken. Zo kun je het heel goed toepassen in je kantoorruimte, maar ook voor de kinderkamer of de keuken biedt magnetische verf heel veel mogelijkheden. Je kunt je creativiteit hiermee de vrije loop laten.

Meer mogelijkheden dan magneetbord

Natuurlijk heb je geen magnetische verf nodig om met magneten dingen op te kunnen hangen, je kunt hier immers ook gewoon een magneetbord voor kopen. En verschillende zaken zijn ook al magnetisch van zichzelf, denk aan je fornuis, je koelkast of je diepvries. Allemaal plekken dus waar jij al wat aan op kunt hangen. Maar deze plekken hebben ook hun nadelen. Zo kun het zijn dat jij de koelkast en vriezer ingebouwd hebt in je keuken, net als je fornuis, zodat je deze mogelijkheid helemaal niet hebt. En heb je het niet ingebouwd, dan hoeven dit alsnog niet de handigste plekken zijn om iets aan op te hangen. Met magnetische verf kun je zelf bepalen waar je een magnetisch vlak maakt, waar je maar wilt! Maar dat kun je met een magneetbord toch ook? In principe wel, maar het nadeel daarvan is dat je eigenlijk altijd moet boren om deze op te hangen. Bovendien is de afmeting van een dergelijk bord beperkt. Met magnetische verf heb je hier geen last van. Je hoeft dan niet te boren en je kunt het oppervlak zo groot maken als je wilt! Ook kun je voor iedere vorm kiezen die jij mooi of handig vindt, de keus is helemaal aan jou!

Hoe werk je met magnetische verf?

Als je zelf een oppervlak magnetisch wilt maken met behulp van deze speciale verf, hoe pak je dat dan aan? Je volgt de volgende stappen:

  • je kiest een oppervlak uit, bijvoorbeeld een muur, een kast of de deur van een aanrechtkastje om maar wat voorbeelden te noemen
  • je brengt hierop drie lagen magnetische verf aan, om voldoende magnetische kracht te krijgen
  • je werkt het eventueel af met een muurverf in een kleur naar jouw keuze of met whiteboardverf of schoolbordverf

Waarom eventueel nog afwerken met een andere verfsoort? Omdat magnetische verf alleen maar in een grijze kleur verkrijgbaar is. Dit heeft te maken met de hoeveelheid metaaldeeltjes die erin verwerkt zitten, een andere kleur is daardoor niet mogelijk. Maar je kunt het oppervlak dus wel in een kleur naar keuze krijgen door het af te werken met een gekleurde muurverf. Ook whiteboardverf en schoolbordverf kun je eroverheen verven, zo kun je op hetzelfde oppervlak niet alleen met magneten iets ophangen, maar er ook op schrijven! Ben jij op zoek naar sterke magnetische verf en sterke magneten? Of zoek je schoolbordverf of whiteboardverf? Je vindt het bij magneetverfmagneten.nl!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn