We kunnen ons er nu niet veel meer bij voorstellen, maar er was een tijd dat verlichting een kostbare aangelegenheid was. Dat gold bijvoorbeeld voor de tijd waarin de industriële hanglampen zijn ontstaan. Elektrische verlichting was nog niet zo lang geleden in gebruik genomen en gloeilampen waren toen nog erg prijzig. Maar met de komst van de grote fabrieken ten tijde van de industriële revolutie halverwege de 18e eeuw, kwam er toch de behoefte aan grootschalige en goede verlichting. De fabriekshal moest immers wel goed verlicht zijn, zodat ieder zijn werk goed kon doen. In deze tijd zijn de industriële hanglampen ontstaan. Aangezien de gloeilampen nog zo waardevol waren, moesten deze goed beschermd worden. Dit werd op verschillende manieren gedaan. Vaak werd er gewoon gebruik gemaakt van een grote kap, maar ook werden er wel roosters gebruikt die moesten voorkomen dat er iets tegen de gloeilamp aan zou kunnen komen, waardoor deze zou kunnen breken. De grote kap van de industriële hanglampen zorgde bovendien voor een goede verspreiding van het licht, zodat iedereen goed kon zien wat hij aan het doen was. Doordat de gloeilampen die in de industriële hanglampen zaten bovendien niet heel fel licht gaven, werden de fabriekswerkers ook weer niet verblind. Al met al was het voor die tijd dus een ideale oplossing. Natuurlijk werd dit uiteindelijk vervangen door de tl-verlichting, waardoor dergelijke hanglampen niet langer meer daadwerkelijk in de industrie gebruikt werden. Tl-verlichting heeft immers als voordeel dat het zorgt voor een nog betere verspreiding van het licht en bovendien is het ook nog eens een stuk energiezuiniger. Nu is dit natuurlijk al weer ingehaald door de techniek en is LED-verlichting de nieuwste ontwikkeling. Maar uiteindelijk is het dus allemaal ooit begonnen met industriële hanglampen in de grote fabriekshallen van Europa.

Verlicht uw woning met industriële hanglampen

Dat er in fabriekshallen geen industriële hanglampen meer gebruikt worden, dat zal duidelijk zijn en iedereen zal dit ook heel logisch vinden. Er zijn tegenwoordig immers veel betere alternatieven voor dergelijke grote ruimtes. De hierboven genoemde ontwikkeling heeft er dan ook voor gezorgd dat er lange tijd geen markt was voor dit soort lampen, maar dat is nu helemaal aan het veranderen. Industriële hanglampen zijn namelijk helemaal hip en trendy, hun robuuste uitstraling past ontzettend goed in moderne interieurs en veel mensen waarderen deze specifieke stijl enorm. De ruwe en stoere uitstraling, die ontstaat door het grove en grote uiterlijk en het gebruik van metaal, geeft veel huisinterieurs een echte oppepper. Nog steeds kenmerken industriële hanglampen zich doordat ze van metaal gemaakt zijn, vaak is er gekozen voor een combinatie van staal en aluminium. Daarnaast zijn kenmerkende punten de zichtbare scharnieren en grote schroeven die er gebruikt worden. Hierdoor wijken ze af van alle andere soorten lampen die er te krijgen zijn en dit maakt ze ook zo bijzonder. Natuurlijk waren ze oorspronkelijk enkel in de klassieke aluminium kleur te verkrijgen, maar daar komt nu verandering in. Zo kan er nu bijvoorbeeld ook gekozen worden voor witte of zwarte industriële hanglampen, waardoor u een kleur kunt kiezen die goed past bij de rest van de kleuren die u in uw woning gebruikt hebt. In welke stijlen past deze hanglamp nu eigenlijk? Door het stoere en toch speelse karakter dat ze hebben, passen ze in heel veel verschillende interieurs. Zowel modern, als bij brocante en klassiek combineren goed met de specifieke karakteristieken van industriële hanglampen. Ze geven een geheel eigen sfeer en door hun formaat zijn het echte blikvangers. Het design van de 18e eeuw is dus zeker nog niet afgeschreven, het past juist weer heel goed bij onze tijd.

Ruime collectie bij LichtXpert

Wilt u ook bijzondere verlichting in uw woning? Dan zijn industriële hanglampen dus absoluut een uitstekende keus. Bij LichtXpert vindt u een zeer ruime collectie op dit gebied. U treft bij hen verschillende modellen aan, maar ook veel verschillende kleuren. Hierdoor kunt u bij hen altijd wel industriële hanglampen vinden die helemaal passen bij de inrichting van uw woning. Niet alleen bieden zij een ruime keus op het gebied van industriële hanglampen, zij hebben ook andere modellen lampen in deze stijl. Natuurlijk werden er origineel geen vloerlampen en muurlampen gemaakt als industriële verlichting, maar ze vormen wel een zeer goede aanvulling op de hanglamp en doordat deze ook aangeboden worden, kunt u in uw hele interieur gebruik maken van verlichting in dezelfde stijl. Bij LichtXpert vindt u niet enkel industriële hanglampen en andere modellen lampen in dezelfde industriële stijl, u kunt bij hen ook terecht voor veel andere stijlen en soorten verlichting. Zo vindt u bij hen een zeer ruim aanbod:

  • hanglampen
  • vloerlampen
  • plafondlampen
  • wandlampen
  • spots

Dit alles uiteraard altijd uitgevoerd in veel verschillende stijlen en kleuren, zodat u altijd bij hen een lamp kunt vinden die aan al uw wensen en eisen voldoet. Bent u benieuwd naar hun aanbod? Dan kunt u dit heel eenvoudig vanuit uw luie stoel online bekijken, maar u kunt er ook voor kiezen om hun showroom in Veenendaal te bezoeken. Dat geeft u de gelegenheid om alle verschillende opties eerst eens in het echt te zien voordat u tot aankoop overgaat. Sommige mensen geven daar de voorkeur aan, omdat het hen in staat stelt een beter oordeel over het product te vormen. Het mag duidelijk zijn, als u nu op zoek bent naar industriële hanglampen, dan is LichtXpert dus de juiste keus!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn