Momenteel ben ik samen met mijn vriend aan het klussen in ons nieuwe huis. Vorige week kregen we eindelijk de sleutel van dit droomplekje, we konden ons geluk niet op! We waren al maanden op zoek naar een uniek plekje waar we samen konden gaan wonen, en dit huis is echt ideaal. Toen we hoorden dat ons bod was geaccepteerd zijn we meteen gaan bladeren in woontijdschriften om te bepalen hoe we het huis wilden inrichten, en hebben daar alles uitgescheurd wat we mooi vonden. We merkten meteen dat het erg moeilijk is om het als stel overal over eens te worden, je hebt toch beide een andere smaak… Maar één dingen wisten we allebei meteen: We wilden een cognac leren bank. We vonden een afbeelding in de VTwonen, met een prachtige stijl. Het was een woonkamer met een beetje een industriële look, met witte muren, een lichtgrijze gietvloer en eigenlijk maar bar weinig kleur. Echt een basic, strak interieur, wat precies is waar wij van houden. Maar doordat er een hele grote cognac leren bank in het midden stond, was de ruimte toch in één klap gezellig. Cognac bruin is zo’n warme tint, dat meubels in die kleur een ruimte meteen knus maken, en met een grote cognac leren bank maak je ook nog eens meteen een flink statement. We knipten de afbeelding uit, en bewaarden hem in een speciaal mapje, samen met de andere knipsels. En steeds als we iets anders voor onze toekomstige woonkamer gaan uitzoeken, halen we het plaatje van die cognac leren bank erbij om te kijken of het matcht. Die bank gaat immers het middelpunt van onze woonkamer worden!

De zoektocht naar de allermooiste cognac leren bank

Het gekke is, dat we met die afbeelding dus bijna ons hele huis hebben uitgezocht, maar het moeilijk vonden om exact diezelfde cognac leren bank te vinden. Dat is natuurlijk ook moeilijk als je je vastpint op een plaatje, dus misschien moesten we gewoon ietsje flexibeler worden. Maar even zoeken op google vonden we gelukkig de webshop van Mokana meubelen (https://www.mokana.nl.) Bij Mokana meubelen hebben ze zo ontzettend veel keus dat het helemaal niet moeilijk bleek om de perfecte cognac leren bank voor ons huisje uit te zoeken. Sterker nog, we vonden het moeilijk om te kiezen uit zoveel mooie banken! En dat terwijl we toch al weken aan het zoeken waren en heel wat winkels van binnen hadden gezien. Bij Mokana in Enschede staan meer dan 50 leren banken, die je ook nog eens in allemaal verschillende kleuren leer kunt bestellen. Ineens kwam die perfecte cognac leren bank wel erg dichtbij, hier werden we echt blij van! 

Ruime keuze in leren banken

In de winkel hebben we een uur lang rondgelopen en op heel veel banken gezeten. We wilden natuurlijk wel dat hij heel comfortabel zat en je er gerust uren achter elkaar op kunt doorbrengen. Doordat ze banken in zoveel verschillende vormen hebben vonden we het nog moeilijk om te kiezen, ze hebben namelijk banken in onder andere de volgende stijlen:

  • Industrieel
  • Landelijk
  • Retro
  • Amerikaans

Keuze genoeg dus, en we hebben even getwijfeld tussen twee verschillende banken. Ze waren eigenlijk vrijwel hetzelfde, maar de ene was een stuk dieper dan de andere, en dus meer geschikt als loungebank. Uiteindelijk hebben we voor de ondiepe, cognac leren bank gekozen. Die vonden we toch praktischer. Nu dus alleen nog even verder klussen tot ons mooie huisje af is, en heel geduldig 8 weken wachten totdat de cognac leren bank van onze dromen bij ons thuis wordt bezorgd. We kunnen niet wachten! 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn