De mens heeft kan voor verschillende doeleinden verschillende materialen maken. Sommige materialen worden rechtstreeks uit de natuur gehaald en bijvoorbeeld bewerkt, zoals hout. Hiervan worden meubels gemaakt en het kan worden gebruikt om in de kachel te gooien. Daarnaast zijn er allerlei andere soorten materialen waarvan gebruiksvoorwerpen gemaakt worden. Een voorbeeld is karton. Karton is een product dat gemaakt wordt van verschillende lagen papier, waardoor het steeds steviger wordt. Hierdoor is het materiaal geschikt voor veel verschillende doeleinden. Een voorbeeld is de verhuisdoos. In een verhuisdoos kunnen allerlei verschillende soorten spullen worden gestopt, waarna de doos kan worden verplaatst naar de nieuwe woning. De dozen zijn stevig en sterk, waardoor de spullen die er in worden gestopt veilig en gemakkelijk verplaatst kunnen worden. Een verhuisdoos kan in elkaar worden gezet wanneer dit nodig is en wanneer er geen gebruik van wordt gemaakt, is het mogelijk om de doos weer in te klappen. De doos wordt plat en kan ergens worden neergezet of neergelegd. Er zijn nog heel veel andere dingen waarvoor karton gebruikt kan worden. Een voorbeeld is kartonnen verpakkingen op maat. Veel levensmiddelen en andere soorten producten worden verpakt in karton verkocht. Daarom worden kartonnen verpakkingen op maat vooral gebruikt door bedrijven die hun producten goed in de markt willen zetten of veilig willen verpakken. Het voordeel van kartonnen verpakkingen op maat is dat karton een materiaal is dat heel veelzijdig is en waar je veel mee kunt. Het is flexibel, maar ook stevig en daarnaast is het gemakkelijk te bedrukken. Wanneer je er een tekst of afbeelding op wilt zetten kun je dit voor relatief weinig geld doen en je kunt er allerlei verschillende soorten producten in verpakken. Dit maakt kartonnen verpakkingen op maat een goede verpakking voor ieder soort product.

De voordelen van kartonnen verpakkingen op maat

Kartonnen verpakkingen op maat hebben verschillende voordelen. Ten eerste is karton een veelzijdig materiaal waar allerlei soorten goederen in kunnen worden verpakt. In principe zijn er verschillende doelen die kartonnen verpakkingen op maat kunnen hebben. Hierbij kan worden gedacht aan de presentatie, vervoeren, bewaren en beschermen. Als voorbeeld kan een pak hagelslag worden genomen. Voor het verpakken van hagelslag wordt vaak voor kartonnen verpakkingen op maat gekozen. Hagelslag is de koop in een kartonnen verpakking met een speciale schenktuit, waaruit de hagelslag kan worden geschonken. De verpakking heeft hier meerdere functies. Ten eerste bestaat de inhoud uit heel veel kleine stukjes, waardoor er behoefte is aan een verpakking die alles bij elkaar houdt. Dit maakt het mogelijk om een grotere hoeveelheid hagelslag te kopen zonder dat het moeilijk is om alles bij elkaar te houden, bijvoorbeeld tijdens het vervoeren in de boodschappentas. Daarnaast hebben deze kartonnen verpakkingen op maat de functie van bewaren. Wanneer het pak hagelslag in de kast wordt gezet dient de verpakking als bewaarmiddel. In de verpakking blijft de inhoud heel en goed, mits het op de juiste plek wordt bewaard. Vaak staat op de verpakking waar je de hagelslag het beste kunt bewaren. Wat betreft beschermen is het pak hagelslag geen goed voorbeeld van kartonnen verpakkingen op maat. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan een eierdoos. Deze wordt gemaakt van karton en is speciaal bedoeld om de eieren zo op te slaan dat de kans het kleinst is dat ze kapot gaan. Het karton heeft hier een beschermende functie. Daarnaast maakt de eierdoos het gemakkelijk om meerdere eieren tegelijk te vervoeren. Ten slotte is er de functie van de presentatie. We gaan hiervoor weer terug naar de kartonnen verpakkingen op maat van hagelslag. Deze kartonnen verpakkingen op maat zijn meestal vierkant of rechthoekig en hebben daarom een groot vlak aan een kant, waar een hoop nuttige informatie op gedrukt kan worden. Hierdoor zijn deze kartonnen verpakkingen op maat zeer geschikt om reclame op te maken voor het product, waardoor het beter wordt verkocht. Ook kan er andere informatie op worden gedrukt. In verschillende landen wordt er bijvoorbeeld een oproep gedaan op een melkpak wanneer er iemand vermist is.

Verpakkingsmateriaal online kopen

Als je op zoek bent naar kartonnen verpakkingen op maat kun je het beste eens op het internet gaan kijken. Op www.wierdenseverpakkingen.nl vind je bijvoorbeeld een ruim aanbod aan kartonnen verpakkingen op maat en allerlei andere producten die hiermee te maken hebben. Je kunt er terecht voor alles dat je nodig hebt voor het verpakken van allerlei soorten producten en goederen. Je vindt op de website bijvoorbeeld:

  • Vouwdozen
  • Tape en dispensers
  • Folie en dispensers
  • Omsnoeringsband en toebehoren
  • Zakken en hoezen
  • Pallets en kokers

Op www.wierdenseverpakkingen.nl kun je bijvoorbeeld dozen vinden waarin je van alles kunt verpakken. Hierbij zijn verschillende materialen te verkrijgen waarmee je ze kunt afsluiten. Tape is bijvoorbeeld handig wanneer de kartonnen verpakkingen op maat gemakkelijk weer te openen moeten zijn. Omsnoeringsband daarentegen kan beter worden gebruikt wanneer het heel belangrijk is dat de doos stevig dicht blijft zitten. Producten kunnen ook worden verpakt in folie wanneer het belangrijk is dat het goed blijft. Voedsel wordt bijvoorbeeld vaak in plastic verpakt om er voor te zorgen dat het langer bewaard kan worden. Doorzichtig folie wordt veel gebruikt voor het verpakken van etenswaren die nog gezien moeten kunnen worden, zodat de klant zelf iets kan uitzoeken en weet wat hij koopt. Op www.wierdenseverpakkingen.nl lees je meer over kartonnen verpakkingen op maat en alle andere soorten producten die te krijgen zijn om je goederen in te verpakken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn