Enjoyriding - Rijschool RotterdamOngeveer een half jaar geleden, toen ik achttien jaar werd, besloot ik om te beginnen met mijn rijbewijs. Ik heb eerst een periode gewacht, omdat ik niet wilde beginnen met lessen voordat ik zelf zonder begeleiding een auto mocht besturen. Ik ben op zoek gegaan naar een rijschool in Rotterdam, waar ik woon. In mijn zoektocht naar een rijschool, Rotterdam is een grote stad met veel keuzes en het kan lastig te zijn de juiste rijschool te vinden. Over het proces wat ik heb doorgemaakt wil ik iedereen graag wat meer vertellen. Ik heb verschillende stappen doorlopen in mijn traject:

  • bepalen van de rijschool
  • bepalen van het lespakket
  • het kiezen van een instructeur
  • het examen en het rijbewijs

In de eerste plaats moest ik natuurlijk op zoek naar een rijschool. Rotterdam is een drukke stad met erg veel verkeer wat het noodzakelijk maakt dat je goed leert autorijden. Ik heb mijn uiteindelijke keuze gemaakt vanwege een aantal redenen. Om te beginnen wilde ik niet dat mijn rijschool in het centrum lag. Het is lastig om in het centrum te komen en het is de drukste plek van de stad. Ik wilde dus een locatie in een wijk om net buiten de stad. In de tweede plaats was ik op zoek naar een relatief goedkope rijschool. Rotterdam is een dure stad en ook rijlessen zijn niet goedkoop. Ook hier bleken de buitenwijken wat gunstiger; hoe verder uit het centrum, hoe goedkoper de lessen. Tot slot wilde ik niet al te ver hoeven reizen vanaf mijn eigen huis. Ik wilde eenvoudig kunnen reizen van mijn ouderlijk huis naar de rijschool. Rotterdam beschikt gelukkig over een uitstekend openbaar vervoer, dus hier had ik niet veel problemen mee. Ik ben uiteindelijk terecht gekomen bij een kleine vestiging in één van de buitenwijken. Ik was erg opgelucht dat ik hier kon beginnen met mijn eerste rijlessen. Ik moest vervolgens bepalen welk lespakket ik zou nemen bij mijn rijschool in Rotterdam. Mede ook vanwege de druk van de grote stad wilde ik goed leren rijden en wilde ik al direct kiezen voor een pakket van 45 lessen. Dit kwam ook omdat ik had geleerd van mijn oudere broer, die veel lessen heeft moeten bijkopen. Dit heeft hem toentertijd veel geld gekost. Bij een introductiegesprek waar mijn ouders ook bij aanwezig waren is toen echter besloten dat ik wel met iets minder rijlessen toe kon. Het uitzoeken van een goede rijschool in Rotterdam heeft me dus ook nog wat geld bespaard.

Rijschool Rotterdam; op naar het rijbewijs

Mijn nieuw gekozen rijschool in Rotterdam wilde me natuurlijk zo goed mogelijk voorbereiden op het rijbewijs. Hierom mocht ik eerst een eigen mentor uitkiezen. Ik ben met een aantal instructeurs in de auto gestapt en ik had eigenlijk al gelijk een klik met één van de werknemers. Ik weet niet waarom dit zo was, maar ik voelde me goed en veilig in de auto en dat is natuurlijk erg belangrijk. Bovendien hadden we het zelfde gevoel voor humor. Een rijschool in Rotterdam met aardige instructeurs bestaat dus wel degelijk! Een instructeur helpt je met een paar belangrijke zaken. In de eerste paar lessen ben je vooral bezig met de voertuigcontrole. In de eerste les zal de instructeur voor je schakelen, je hoeft dan eigenlijk alleen maar gas te geven en te remmen. Hierna zul je steeds meer dingen zelf moeten doen. Mijn eerste rijles was op een industrieterrein aan de rand van de stad. Dit industrieterrein werd door mijn rijschool in Rotterdam veel vaker gebruikt voor beginners. Ik leerde simpele dingen zoals sturen en simpele voertuigcontrole. De taak van de instructeur is dus in deze fase vooral begeleidend. Na een aantal lessen ga je de weg op. Toen bekropen mij wel enige zenuwen. In dit stadium weet je of je hebt gekozen voor een goede rijschool. Rotterdam is een stad waar je de weg goed moet kennen. Je moet weten waar je naartoe wilt en hoe je daar snel kunt komen. Zeker voor een lesser is dit erg belangrijk. Mijn instructeur werd een gids die me hielp de stad te verkennen. Na ongeveer twintig lessen krijg je de smaak echt te pakken. Je hebt geleerd hoe je goed in de spiegels moet kijken en begint zelf echt al een beetje te rijden. Hier zul je zien dat je toch ook nog fouten maakt. De instructeur speelt nu een controlerende rol. Uiteindelijk werd ik door mijn rijschool in Rotterdam klaargestoomd voor het examen.

Examen en rijbewijs

Het halen van het rijbewijs ging eigenlijk zonder slag of stoot. Na ongeveer 30 rijlessen en een aantal slapeloze nachten was het dan eindelijk zo ver: het rijexamen. Dankzij de uitstekende begeleiding van mijn rijschool in Rotterdam sloeg ik me echter hier moeiteloos doorheen. Ik kende alle wegen en voelde me als een vis in het water. Ik ben gelijk de eerste keer geslaagd en er is me verteld dat ik uitstekend reed. Alles is dus helemaal goed gekomen! Wanneer je ook op zoek bent naar een rijschool in Rotterdam kan ik EnjoyRiding aanbevelen. Neem eens een kijkje op hun website http://enjoyriding.nl/. Op deze site vind je alle lespakketten die worden aangeboden en kun je ook gratis een proefles aanvragen. Je kunt direct zien hoeveel een bepaald pakket je gaat kosten. Hierbij is het CBR-examen helemaal inbegrepen. Wacht dus niet langer en begin vandaag nog met het halen van je rijbewijs, veel succes!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn