Wijtmansplastics - opslagtankHet opslaan van spullen is een zaak waar je voldoende aandacht aan moet besteden als je problemen wilt voorkomen. In de eerste plaats moet je er voor zorgen dat de spullen op de juiste manier worden bewaard zodat ze niet beschadigen. Als je bijvoorbeeld meubels over hebt die je wilt bewaren, maar die je niet kwijt kunt in je huidige woning, kun je ze op een zolder of in een berging bewaren. Je moet er echter wel voor zorgen dat de spullen niet beschadigen door vocht of stoten. Vaak sla je spullen die je niet vaak gebruikt op waar je ruimte hebt en waar je er geen last van hebt. Te weinig opslagruimte in een woning is dan ook vaak een probleem dat ervoor zorgt dat mensen willen verhuizen. Te weinig ruimte om kampeerspullen, extra matrassen en gereedschap op te slaan kan erg vervelend zijn. Het betekent dat je deze spullen op moet gaan slaan op een plek waar het in de weg ligt, bijvoorbeeld in de woon- of slaapkamer. Bij allerlei soorten spullen is het belangrijk dat ze op de juiste plek en op de juiste manier worden opgeslagen. Zo kun je bijvoorbeeld een opslagtank aanschaffen wanneer je vloeistoffen wilt bewaren. Een opslagtank is een tank, die speciaal is gemaakt voor de opslag van bepaalde vloeistoffen. Van welk materiaal de tank is gemaakt is afhankelijk van het soort vloeistof dat er in wordt opgeslagen. Een kunststof opslagtank is bijvoorbeeld heel geschikt voor het opslaan van bijtende vloeistoffen en chemische stoffen. Kunststof is bestand tegen de bijtende werking die bijvoorbeeld wel invloed heeft op metaal. Daarom is kunststof een goed materiaal voor bijna iedere opslagtank. Ook water wordt vaak in een kunststof tank opgeslagen omdat het materiaal van de tank geen invloed heeft op hoe schoon het water is.

Een opslagtank in verschillende soorten en maten

In de meeste gevallen wordt een opslagtank gebruikt voor de opslag van allerlei verschillende soorten vloeistoffen. Bedrijven die werken met chemische stoffen maken vaak gebruik van verschillende tanks voor de opslag van de benodigde grondstoffen of hulpmiddelen. De meest bekende opslagtank die ook door particulieren wordt gebruikt is de jerrycan. Dit is een kunststof tank, waarin water kan worden opgeslagen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een jerrycan wanneer men gaat kamperen. Je kunt echter ook een opslagtank kopen die veel groter is en geschikt is voor de opslag van allerlei andere soorten vloeistoffen. Voordat je echter een opslagtank gaat aanschaffen is het belangrijk dat je goed op een rijtje zet wat je eisen zijn en wat er mogelijk is. Ten eerste is het materiaal waarvan de opslagtank gemaakt is, van belang. Tanks worden in de meeste gevallen gemaakt van Polyetheen, Polypropeen, PVC of PVDF. Daarnaast kunnen de tanks worden versterkt met glasversterkte kunststof (GVK). Ook kan een stalen constructie rond of in de tank worden geplaatst waardoor de opslagtank extra stevig is. Wanneer wordt gewerkt met gevaarlijke chemische stoffen is deze versteviging van groot belang. Een ongeluk zit in een klein hoekje en om de situatie zo veilig mogelijk te maken zijn tanks van goede kwaliteit die stevig zijn erg belangrijk. Naast het materiaal is het formaat van belang. Een opslagtank is al verkrijgbaar met een inhoud van 100 liter, maar je kunt ook een opslagtank kiezen met een formaat van 100.000 liter. Daarnaast zijn er horizontale en verticale exemplaren. Ook kun je voor een enkelwandige of dubbelwandige opslagtank kiezen. Ten slotte wordt er onderscheid gemaakt tussen bovengrondse en ondergrondse tanks. Er zijn veel mogelijkheden om een opslagtank uit te rusten met extra opties en accessoires, waardoor het werken met de inhoud gemakkelijker en veiliger wordt. Bedenken waar de opslagtank aan moet voldoen is dus verstandig voor je een aankoop gaat doen.

Tanks voor de opslag van vloeistoffen

Als je op zoek bent naar een tank voor de opslag van wat voor vloeistof dan ook, kun je het beste eens kijken op www.wijtmansplastics.nl. Dit bedrijf biedt verschillende soorten tanks aan van een hoge kwaliteit. Op de website kun je alles lezen over de verschillende soorten tanks en de mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal opties waarmee je een opslagtank kunt uitbreiden om het werken met de inhoud van de tank gemakkelijker en veiliger te maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit:

 • Mangaten DN600 met vloeistofdicht deksel
 • Vulflens met hevelbreker, vulkraan EPDM/FPM
 • Vulunit inclusief KNZ-koppeling en kogelafsluiter
 • Niveau-vlottersysteem
 • Niveau-switches inclusief alarmkasten
 • Overloop met eventueel afvoer in opvangtank
 • Aanzuigflens op wand met doorvoersysteem
 • Hijsogen op de opslagtank en opvangtank
 • Lekdetectie in de dubbele wand
 • Overvul-beveiliging inclusief signalering
 • Regenkap voor buitenopstelling
 • Support met ID-plaat op (opvang)tank
 • Radar- of ultrasoon niveaumeting
 • Verwarmingsspiraal ter voorkoming van bevriezing
 • Composietladders, looproosters en kooiladders

Door een aantal van deze nuttige extra’s toe te voegen maak je de tank direct klaar voor gebruik. Alle tanks kunnen worden geleverd met een productcertificaat en voldoen aan de geldende veiligheidseisen. Je kunt er dus zeker van zijn dat je een aankoop doet die een positieve bijdrage levert aan je bedrijf en waarvan je verzekerd bent dat je vloeistoffen, gevaarlijk of niet, er veilig in worden opgeslagen. Op de website vind je meer informatie over de eisen waaraan een opslagtank voldoet. Ook vind je er voorbeelden van tanks die eerder zijn ontwikkeld en geleverd aan tevreden klanten. Op www.wijtmansplastics.nl vind je meer informatie over de tanks en ook vind je hier mogelijkheden om contact op te nemen met eventuele vragen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn