Als je in het bezit bent van een wiskunde knobbel, dan voel je je als een vis in het water als je een wiskundig probleem mag oplossen. Waar anderen alleen maar ingewikkelde formules zien, zie jij direct mogelijkheden. Dat is natuurlijk prettig, want dat maakt wiskunde voor jouw erg aantrekkelijk. Veel mensen hebben immers veel moeite met wiskunde, terwijl jij eigenlijk alles vrij gemakkelijk begrijpt en dus ook altijd goede cijfers haalt. Maar elk voordeel heeft een nadeel. Als je inderdaad beschikt over een wiskunde knobbel, dan zal je waarschijnlijk niet heel goed zijn in taal, want de wiskunde knobbel gaat in de regel ten koste van de talenknobbel. Dus hoewel je dan wel goede cijfers haalt op wiskunde, zullen je cijfers wellicht wat lager zijn op vakken als Nederlands, Engels, Frans en Duits. Dat is een beetje oneerlijk, want er is maar één wiskunde vak op school, maar vaak moet je verschillende talen leren. In die zin kun je vaak toch beter een talenknobbel bezitten. Maar met een beetje extra werk kun je elke taal ook zonder talenknobbel vrij gemakkelijk onder de knie krijgen. Het is bijvoorbeeld wel fijn als je je eigen moedertaal perfect beheerst. Het is vervelend als je Engels en Duits niet helemaal goed onder de knie krijgt, maar het is zeker geen drama. Maar Nederlands zal je vaak moeten gebruiken. Denk aan het schrijven van een sollicitatiebrief. Deze moet in de regel foutloos geschreven zijn, anders eindigt de brief in de prullenbak. Daarom is het zeker handig als je de Nederlandse taal goed beheerst. Als je niet veel leest en geen talenknobbel hebt, dan loop je het risico dat je een achterstand oploopt. Dit kun je voorkomen door Nederlands te oefenen. Dit kan via slimleren.nl. Via leuke oefeningen kun je je kennis aanscherpen. Zaken die voor veel mensen vanzelfsprekend zijn komen extra aan bod. Op deze manier krijg je een beter begrip van de logica achter de taal. Waarom moet er een d en geen t? Wellicht heb je geen idee, maar door Nederlands te oefenen kun je zulke zaken beter leren begrijpen. Tevens krijg je sneller op intuïtief niveau grip op een taal als je er veel mee bezig bent. Door boeken te lezen, te schrijven en Nederlands te oefenen ontwikkel je een taalgevoel. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet waarom je een d of een t moet gebruiken, maar toch maken ze geen fouten omdat ze het juiste gebruik van d’s en t’s als het ware aanvoelen.

Nederlands oefenen op een leuke manier via Slimleren

Jonge mensen leren het beste wanneer de stof leuk is of wanneer de oefeningen leuk zijn. Als je kinderen een tekst geeft om te verklaren en het is een gortdroge saaie tekst, dan kun je er donder op zeggen dat er veel meer fouten worden gemaakt dan bij een leuke boeiende tekst. Daarom kun je heel goed Nederlands oefenen via Slimleren. Slimleren maakt gebruik van leuke oefeningen die allemaal in een modern jasje worden aangeboden. Daarnaast kunnen de leerlingen digitaal Nederlands oefenen. Dat is voor de huidige generatie natuurlijk sowieso een pluspunt.

Extra lessen voor taal en wiskunde

Als je het Nederlands prima beheerst, dan is het niet nodig om Nederlands te oefenen. Maar wellicht heb je op andere gebieden wel extra oefeningen nodig. Via Slimleren kun je meer dan alleen maar Nederlands oefenen. Je kunt er ook terecht voor:

  • Lessen Engels
  • Lessen wiskunde
  • Lessen rekenen

Dus mochten de reguliere lessen op school te snel gaan, dan kun je kennis aanscherpen via extra oefeningen op slimeleren.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn