Als je rookt en je doet dit ook binnenshuis, dan krijg je binnen in de woning te maken met rooklucht. Deze rooklucht verdwijnt niet als je de sigaret uitdooft. De rooklucht blijft hangen en zo ook alle schadelijke stoffen die daarin zitten. Een raampje open zetten helpt ook niet direct, want er komt weliswaar frisse lucht binnen, maar het duurt een hele tijd voordat alle rooklucht ook echt is verdwenen. Het is echter niet zo dat je 1 sigaret per dag rookt, dus ook al zet je een ruitje open, dan nog zal je via de nieuwe sigaret gelijk ook weer nieuwe rokerige lucht de kamer in blazen. Een raampje dat open staat is dan ook een vorm van water naar de zee dragen. Toch is het erg belangrijk dat je de rooklucht gaat verwijderen, want deze specifieke lucht bevalt tal van schadelijke stoffen zoals:

  • Stikstofmonoxide
  • Aceton
  • Nicotine
  • Teer

Het is dan ook niet voor niets dat men in 2007 heeft besloten om roken niet meer toe te staan in gesloten ruimtes. Het roken was al verboden op veel locaties, maar sinds 2007 mag je vrijwel nergens meer roken. Dat is ook niet zo gek, want als je buiten een sigaretje opsteekt. Dan verdampt de rooklucht vrijwel meteen in de open lucht. Maar als je in een gesloten ruimte een sigaretje opsteekt, dan blijft de lucht lang hangen. De meest ongezonde plek om te verblijven is een speciaal rookhok waar meerdere rokers samenkomen om te roken. Deze ruimtes zijn vaak klein en het aantal rokers talrijk. De kwaliteit van de lucht in zulke hokjes is dan ook bedroevend. Als niet roker wil je daar dan ook niet tussen staan, want je rookt via secundaire rook binnen luttele minuten zo een heel pakje sigaretten leeg. Om jezelf, je kinderen en je gasten dus een plezier te doen, doe je er goed aan om niet binnenshuis te roken. Doe je dat wel dan is het zaak om de rooklucht te verwijderen via een luchtreiniger. Een luchtreiniger kan de rooklucht snel verwijderen en je kunt je ramen dan ook dicht houden. Het is immers ook geen optie om midden mind de winter tijdens elke sigaret een ruit open te zetten. Het wordt dan veel te koud binnen of je stookt je blauw om de ruimte fris en warm tegelijk te houden. Een luchtreiniger biedt dan ook uitkomst als je toch wilt roken én de lucht fris wilt houden. Dus om de rooklucht te verwijderen kun je een luchtreiniger aanschaffen, maar het is goed om te weten dat deze luchtreiniger natuurlijk ook allerlei andere stofjes uit de lucht zuivert. Ook als je niet rookt en de ramen dicht hebt, dan vult de lucht zicht onder andere met kookluchtjes en fijnstof.

Geen gele muren dankzij rooklucht verwijderen

Rooklucht is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar ook voor je interieur. Een rokerswoning ziet er dan ook vaak gelig uit en er hangt altijd een tabakslucht in huis. Dat maakt het niet bepaald aantrekkelijk voor bezoekers en dus is het ook daarom verstandig om een luchtreiniger te kopen om de rooklucht te verwijderen. Ook als je je woning later wilt verkopen, dan gaat dat een stuk makkelijker als je de potentiele kopers een frisse woning kunt laten zien.

Kijk voor meer informatie over de luchtreiniger op luchtreiniger.nl

Mocht je via een luchtreiniger de rooklucht willen verwijderen, dan kun je terecht op luchtreiniger.nl. Hier vind je meer informatie en je kunt er verschillende luchtreinigers bestellen waarmee je de rooklucht kunt verwijderen. Denk aan luchtreinigers van de volgende merken:

  • ProAirTech
  • WINIX
  • Boneco
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn