Toen ik achttien werd, had ik nog geen behoefte aan rijles. Eerlijk gezegd heb ik altijd een aversie gehad tegen auto’s en autorijden. Ik vind auto’s stinken en voel me niet thuis op de snelweg: zo grijs en grauw allemaal. Doe mij maar de trein! Maar tegen de tijd dat ik drieëntwintig was, dacht ik: ‘hmm, het zou toch wel heel handig zijn om een rijbewijs te hebben. Je weet maar nooit wanneer het van pas komt’. Dus besloot ik op les te gaan bij rijles Hoofddorp. Als je in Hoofddorp opgroeit, wordt je omringd door vliegtuigen. Menig kind droomt er dan ook van piloot te worden. Als je ouder wordt besef je dat dit maar voor een enkeling is weggelegd. Auto rijden ligt meer voor de hand. Hoofddorp ligt onder de rook van Amsterdam en is dan ook omringd door een netwerk aan snelwegen. Bijna iedereen heeft wel een auto. Geen wonder dat het altijd druk is bij autorijschool Rij S-EEF. Want dat was me al snel duidelijk na alle verhalen van mijn vrienden: voor rijles Hoofddorp moet je bij Eef zijn. Ze heeft er talent voor: ze laat de meest uiteenlopende mensen snel én veilig (save) afrijden.

Mijn ervaringen met rijles Hoofddorp

Eef is de drijvende kracht achter autorijschool Rij S-Eef in Hoofddorp. Ik voelde me direct bij haar op mijn gemak voor rijles Hoofddorp. Voor de eerste les was ik natuurlijk wel een beetje zenuwachtig, maar ze stelde me op mijn gemak, door me te vertellen dat dat heel normaal is. We reden naar een rustige plek: een parkeerplaats waar bijna niemand was. Daar heb ik mijn eerste rondjes gereden. Optrekken, schakelen, remmen. Het viel inderdaad reuze mee. Ik kan iedereen die op zoek is naar goede rijles Hoofddorp deze rijschool aanbevelen. Al snel reden we door Hoofddorp. Ik kwam langs allemaal bekende plekken, maar toch zag het er vanuit de auto anders uit. Wat ik het gekste vond is dat de normale routes die je met de fiets gewend bent te rijden, lang niet altijd voor de auto toegankelijk zijn. Ook zijn er wegen waar je met de auto elke keer terecht komt – de ring bijvoorbeeld – waar je met de fiets dus nooit komt. Vanuit de auto leer je een plek dus helemaal opnieuw kennen. Sommige afstanden heb je bovendien zeer snel overbrugd. Terwijl andere ritjes juist op de fiets veel efficiënter zijn. Zeker in de spits als er file is. Invoegen op de snelweg vond ik in het begin heel eng. Omdat het allemaal zo hard gaat. Maar na een tijdje werd ik er heel goed in. Ik had het pakket van 40 lessen en was in één keer geslaagd! Dankjewel Eef!

De verschillende lespakketten op een rijtje

Eef van Rij S-EEF biedt verschillende lespakketten aan voor rijles Hoofddorp. Een lespakket is een stuk voordeliger dan losse lessen. Vooral omdat de examens er bij inbegrepen zijn. Als je een idee hebt hoeveel gevoel je voor autorijden hebt, kun je een goede inschatting maken. Bovendien is Eef niet te beroerd om je pakket na één of twee lessen nog aan te passen. Na die eerste lessen kan zij zelf vaak een goede inschatting maken hoeveel je ongeveer nodig hebt, om het examen te halen. De verschillende lespakketten op een rijtje: Pakket 1:

 • 1700 euro
 • 30 lesuren
 • Tussentijdse toets
 • CBR-examen

Pakket 2:

 • 2075 euro
 • 40 lesuren
 • Tussentijdse toets
 • CBR-examen

Pakket 3:

 • 2450 euro
 • 50 lesuren
 • Tussentijdse toets
 • CBR-Examen

Ben jij ook op zoek naar rijles Hoofddorp? Ga dan snel naar de website van autorijschool Rij-S-EEF: http://rijseef.com/ en wie weet zit jij binnenkort ook bij Eef in de auto!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn