Terug naar mijn roots in IndonesiëIk wilde ontzettend graag terug naar mijn roots. Deze liggen namelijk in Indonesië. Hoewel ik in Nederland geboren ben, komen mijn ouders en eigenlijk mijn volledige familie uit Indonesië. Ik ben er nog nooit geweest, daar het ver reizen is en ook vrij prijzig. Ik zou wel graag terug willen naar mijn roots, om te kijken waar mijn familie nou precies vandaan komt en hoe de cultuur daar is. Gelukkig heb ik Dari-Java reizen gevonden. Zij hebben mijn droom om mijn familie en cultuur te leren kennen werkelijkheid kunnen maken. Via Dari-Java reizen kon ik eindelijk terug naar mijn roots. 

Via Dari-Java reizen eindelijk terug naar mijn roots 

Afgelopen zomer heb ik eindelijk de mogelijkheid gehad om terug naar mijn roots te gaan. Dari-Java reizen is een reisorganisatie die privé rondreizen naar Indonesië organiseert. Via hen heb ik de mogelijkheid gekregen om mijn familie in Indonesië te bezoeken en echt terug te gaan naar mijn roots. Reizen via Dari-Java zijn avontuurlijk en betaalbaar. Zij organiseren voor jou de perfecte reis die binnen jouw budget past. Zo hoeft een reis naar de andere kant van de wereld dus niet peperduur te zijn. Aanvankelijk dacht ik altijd dat ik nooit de gelegenheid zou krijgen om terug naar mijn roots in Indonesië te gaan. Vliegtickets zijn namelijk ontzettend duur voor zo’n verre reis. Daarnaast beheers ik de taal niet zo goed en ben ik niet bekend met alle plaatsen die ik daar kan bezoeken. Ik zou me daar in m’n eentje dus geen raad weten. Gelukkig weet het team van Dari-Java dat wel, want ze komen zelf uit Indonesië en zijn er ook al vaak geweest. Zo heb ik dus allemaal speciale plekjes kunnen bezoeken waar toeristen normaal gesproken geen weet van hebben. Dit is natuurlijk ontzettend leuk als je de cultuur beter wilt leren kennen. Dari-Java organiseert verschillende soorten reizen: 

  • Individuele reizen 
  • Privé rondreizen 
  • Clubreizen 
  • Singlereizen 
  • Rootsreizen 

Zelf heb ik zo’n rootsreis gedaan. Deze reizen zijn speciaal bedoeld voor mensen die Indonesië en de Indonesische cultuur beter willen leren kennen en terug willen gaan naar hun roots. Dat was natuurlijk de perfecte reis voor mij, daar dit precies het doel was van mijn reis. Ik kon van tevoren aangeven waar ik precies naartoe wilde. Zo kon ik bijvoorbeeld aangeven wat het adres van het huis van mijn ouders is, waar ze op school hebben gezeten en nog veel meer andere plekken die voor mijn familie belangrijk is. Dari-Java heeft daarna voor mij een reis op maat samengesteld waarbij ik langs al deze memorabele plekken ben gekomen. De ervaren chauffeurs en gidsen hebben mij niet alleen langs deze plekken meegenomen, maar ik mocht ook kennismaken met mensen die mijn ouders hebben gekend. Zo heb ik bijvoorbeeld een oud schoolvriendin van mijn moeder mogen ontmoeten. Uiteraard ben ik ook op bezoek geweest bij mijn familie. Het was erg leuk en emotioneel om ze voor het eerst te zien. 

Neem contact op en boek je speciale reis 

Als jij nu ook zo’n speciale reis naar Indonesië wilt maken om je roots te vinden, kijk dan op https://www.dari-java.nl/ voor meer informatie. Op de website staat aangegeven wat voor soorten reizen je kunt boeken en welke eilanden je kunt bezoeken. Tevens helpt Dari-Java ook met het boeken van vliegtickets naar en in Indonesië. Voor meer informatie kun je telefonisch of via de site contact opnemen met Dari-Java. Je kunt dan vrijblijvend meer informatie of een offerte aanvragen voor je speciale reis. Ik ben in ieder geval blij dat ik deze reis heb gemaakt. Boek ook jouw avontuurlijke reis bij Dari-Java.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn