homease - tuininspiratieHeb jij voor het eerst in je leven een tuin bij je huis? Dan kun je eigenlijk niet zonder wat tuininspiratie. Want hoe doe je dat nu eigenlijk, een mooie tuin inrichten? Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden en wat past nu het best bij jou? Dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen voorkeuren en van jouw eigen situatie. Als je kleine kinderen hebt, dan zul je andere eisen aan je buitenruimte stellen dan wanneer je alleenstaand bent of een partner hebt maar zonder kids. Heb je een of meerdere kinderen, dan zul je bij het zoeken naar tuininspiratie hier zeker rekening mee moeten houden. Je wilt immers dat het voor hen een prettige plek wordt om te spelen, het moet niet zo zijn dat je het op zo’n manier inricht dat zij vervolgens niet meer de ruimte hebben om zich uit te leven. Iedere ouder wil graag dat zijn kind zoveel mogelijk buiten komt en daar speelt, dan moet daar natuurlijk ook de gelegenheid voor zijn. Maar als jij geen kids hebt, dan wil je juist weer een tuininrichting die past bij jouw leven. Gericht tuininspiratie zoeken is daarom belangrijk, de ideeën moeten echt goed aansluiten bij jouw persoonlijke situatie, wil het daadwerkelijk goed bij jou passen.

Tuininspiratie voor verschillende tuinen

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten tuinen mogelijk en dat merk je meteen als je op zoek gaat naar tuininspiratie. Natuurlijk is het belangrijk of je kinderen hebt of niet, maar het is ook erg belangrijk van wat voor soort uitstraling jij houdt. Sommige mensen houden het allemaal het liefst zo strak mogelijk en werken daarvoor met stenen randen, met grind en planten die nauwelijks nog zullen groeien. Andere mensen worden daar helemaal niet blij van als zij dergelijke plaatjes in hun zoektocht naar tuininspiratie voorbij zien komen, zij zoeken het meer in een weelderige bloementuin of in een eettuin, waar bijvoorbeeld ruimte is voor eetbare kruiden, voor fruitboompjes en fruitstruiken. Heerlijk kunnen eten uit eigen tuin, terwijl het er ook nog eens allemaal heel erg mooi verzorgd uitziet, dat is echt mogelijk. En weer anderen willen hun buitenruimte vooral gebruiken ter ontspanning en creëren er daarom het liefst een soort van vakantiesfeer. Wat past het best bij jou? Doe tuininspiratie op en je zult vanzelf merken dat sommige ideeën jou veel meer aan zullen spreken dan andere. Je weet dan in welke richting je verder moet zoeken en zo kom je vanzelf bij jouw ideale tuinontwerp uit.

Homease biedt ook ideeën voor buiten

De meeste mensen zullen Homease vooral kennen als online woonmagazine dat altijd ideeën biedt op het gebied van woninginrichting. Maar wist je dat je bij hen ook terecht kunt voor tuininspiratie? Zij bieden in deze categorie heel wat inspiratie, voor verschillende soorten tuinen. Zo kun je bij hen lezen over:

  • voortuinen als visitekaartje voor je huis
  • pergola’s inpassen in je tuinontwerp
  • het gebruik van rotan meubelen
  • tuinen als verlengde van de woonkamers
  • dakterrassen die de rol van tuin vervullen

Door de brede benadering van het onderwerp, is de kans groot dat je bij hen tuininspiratie kunt vinden die helemaal aansluit op jouw wensen. Voordat je een ontwerp gaat maken is het bovendien verstandig om niet alleen maar te letten op wat jij mooi vindt, maar ook op het onderhoud dat nodig is. Tuinaanleg is één ding, alles goed onderhouden is weer een tweede. Kies jij voor planten die veel aandacht nodig hebben terwijl jij daar geen tijd voor hebt? Dan is jouw project gedoemd te mislukken. Anders dan bij wooninspiratie is bij tuininspiratie ook verzorging en onderhoud dus zeker een punt om in het oog te houden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn