Wilt u vaker genieten van het buitenleven, van de natuur? Zou u vaker buiten willen zitten en genieten van uw tuin en het daglicht, maar wordt u daarin gehinderd door het weer? Dan zijn er verschillende oplossingen waar u voor kunt kiezen. U kunt kiezen voor een terrasoverkapping of een veranda, maar ook voor tuinkamers of serres. Het fenomeen van tuinkamers komt steeds meer op en het heeft zeker een aantal voordelen ten opzichte van de andere genoemde opties. Nadeel bij een terrasoverkapping of een veranda is dat u dan over het algemeen wel droog zit, maar dat u ook last kunt hebben van de wind. Bovendien kunt u daar niet lekker in de zon zitten. In de zomer is die schaduw natuurlijk prettig, maar alle andere momenten van het jaar wilt u toch liever wel genieten van de zon. Met serres of tuinkamers hebt u deze problemen niet, u zit dan altijd droog, hebt geen last van de wind en door het vele glas kunt u ook altijd genieten van de zon. Bovendien geeft het glas u zicht op alles wat er buiten gebeurt en zo kunt u dus echt van uw omgeving genieten. Wat zijn nu de voordelen van tuinkamers ten opzichte van serres? Een groot verschil tussen deze twee varianten is dat een serre aan de bestaande woning wordt aangebouwd, de woonruimte wordt groter gemaakt, terwijl bij een tuinkamer een glazen ruimte als het ware aan het woonhuis geplakt wordt. Het voordeel van serres is dan ook dat u hiermee extra woonruimte creëert, u krijgt zo meer ruimte om te leven en dat kan erg prettig zijn. Maar het heeft als nadeel dat er een flinke verbouwing voor plaats moet vinden en dat vinden sommige mensen het niet waard. Tuinkamers zijn dan een veel minder bewerkelijke optie.

Voordelen van tuinkamers

Kiezen voor tuinkamers levert dus de volgende voordelen op:

  • er wordt gemakkelijk een droge en beschutte plek gecreëerd om te zitten, waardoor er alle seizoenen genoten kan worden van buiten zitten
  • ze zijn snel aangebouwd, er is geen grote verbouwing voor nodig

Maar er zijn natuurlijk nog meer voordelen te noemen. Zo kunnen bij tuinkamers bijvoorbeeld de glazen wanden gemakkelijk open geschoven worden, waardoor u op warmere dagen echt van de buitenlucht kunt genieten. Een ander voordeel is dat het financieel een interessantere optie is dan een serre. Bij serres komt zoals gezegd een grote verbouwing kijken, er moet een buitenmuur doorgebroken worden en verwarming en isolatie moeten aangelegd worden. Bij tuinkamers is dit allemaal niet nodig, deze worden immers als het ware aan het huis geplakt. Dit maakt dat de bouwkosten veel lager zijn. Nu vraagt u zich misschien af, wordt het zomers niet ontzettend heet onder het glazen dak? Dat kan inderdaad het geval zijn, daarom zijn er voor tuinkamers speciale zonweringen ontwikkeld. Deze kunnen zowel aan de buitenkant op het dak, als aan de binnenkant onder het dak gemaakt worden. Door deze te sluiten op erg zonnige dagen, zorgt u ervoor dat de tuinkamer geen sauna wordt. Andersom kan er natuurlijk ook in de winter het probleem ontstaan dat het er toch te koud wordt om te zitten. U kunt er dan voor kiezen om een speciale terrasverwarming te installeren, zo blijft het er ook op killere dagen behaaglijk. Zit u graag tot ‘s avonds laat buiten? Laat dan meteen spotjes installeren in de liggers van het dak. Hiermee zijn tuinkamers op een zeer eenvoudige manier te verlichten. Door voor deze extra accessoires te kiezen, maakt u van uw tuinkamer een plek waar u het hele jaar door kunt zitten en kunt genieten van de natuur.

Kwaliteit bij Ter Huurne

Wilt u een tuinkamer bij uw huis laten bouwen, dan wilt u uiteraard dat deze van een uitstekende kwaliteit is. Het is immers een klus die u niet over een paar jaar al weer wilt laten uitvoeren. Wilt u zeker zijn van een hoge kwaliteit, ga dan naar Ter Huurne. Dit bedrijf heeft al jaren ervaring op het gebied van tuinkamers en levert alleen de beste kwaliteit op dit gebied. Door de ruime ervaring die zij hebben en de goede vakmensen die zij in dienst hebben, kunnen zij u bovendien veel voordelen bieden. Zo kunt u bij veel bedrijven bijvoorbeeld enkel terecht voor een paar soorten tuinkamers, bij Ter Huurne kunnen ze u heel veel verschillende opties bieden. U kunt bij hen namelijk een kamer helemaal op maat laten maken. Zij kijken daarbij naar de afmetingen die u graag wilt hebben, naar de bouw van uw woning en zelfs met kleurvoorkeuren voor de frames kan rekening gehouden worden. Zij kunnen dus tuinkamers helemaal naar uw wensen ontwerpen en laten maken. Zo weet u zeker dat deze helemaal bij uw huis zal passen. Een andere reden om juist naar dit bedrijf te gaan, is dat zij ook de beste accessoires bieden voor tuinkamers. Zo bieden zij verschillende opties voor zonwering voor uw tuinkamer en ook kunt u er terecht voor terrasverwarming en verlichting. Daarnaast bieden zij ook nog screens, voor de glazen wanden, en mooie vlondervloeren van kunststofvezel. Hiermee zorgt u voor een warme en vriendelijke uitstraling in de kamer en voor een prettige ondergrond onder uw voeten. Ook voor de accessoires bent u bij hen dus aan het juiste adres. Ter Huurne is dus het bedrijf om naar toe te gaan als u geïnteresseerd bent in tuinkamers van een goede kwaliteit.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn